Asi sú tie termíny na dokončenie, postavenie stavby (doba výstavby), tak ako ceny podľa št. expertíz, premrštené a “luxusné” a nemajú sa kam ponáhľať . A potom o 2,3 roky, keď bude cestu treba odovzdať do užívania v stanovenom zmluvnom termíne, prídu výhovorky, odvolania sa na rôzne problémy, často síce reálne a opodstatnené, avšak načo si to komplikovať ešte aj takýmto pomalým rozbehom výstavby, keď stavebná sezóna je v plnom prúde
. Možno je za tým “zdržaním” aj niečo iné, ale tak snáď sú v zmluvách tvrdé sankcie za neopodstatnené predĺženie výstavby.
Neoficiálny termín začatia stavby je 1.september, zatiaľ je stavebný dvor úplne prázdny, takže sa ani príprava na stavbu ešte nerozbehla …
len verme, ze sa projekt nezmeni a nezjednodusi
Program vymenu povrchu ciest prvej triedy pokracuje tak, ako bol slubovany aj v PO.
Uz dlhsie je vyfrezovana KOMPLET (do dlzky aj sirky) 1/68 na tomto useku: maps.google.com/maps?saddr=%C5%A … sz=15&z=15
Je to vlastne “docasna” prelozka, ktore za minuleho rezimu viedla cez centrum. Inak je zaujimave, ze najprv sa s prelozkou 1/68 ratalo v podobe NK. Teraz sa ma jednak postavit NK, ale aj zmenit trasovanie 1/68 zo sucasnej dvojpruhovej: maps.google.com/maps?saddr=%C5%A … sz=14&z=14
na 4 prudovu: maps.google.com/maps?saddr=Unkno … a=1,2&z=14
Nový asfalt je už položený, chýba len VDZ.
toto uz zavana silnym lobingom ..
nepaci sa mi ze ani na tuto stavbu nepustia hant ..
Som zvedavy ake podmienky nesplnili ohladom tejto zakazky, respektive ake uvedie SSC
Hotový vtip. Navrhujem anketu, koľko rokov sa bude stavať NK? Môj osobný typ bude, že ešte ďalších 7 rokov. Predpokladám že Hant sa odvolá a začne sa ten známy kolobeh
uj, takze bad news. myslel som si, ze kontrekt je podpisany a stavba zacne 1.9.
Velmi pekne, vsetko nove, ale kanaly klasicky OTRAS. Zle a zle a zle. Aj prechody medzi starym a novym asflatom nie su bohvieco.
zaujimave, ze prave HN uviedli ako hotovu vec, ze Hant zvitazil a ide stavat: viewtopic.php?f=35&t=15543&p=124390#p124390
Ale nebojim sa, ze by sa NK do roku 2015 nedokoncila.
pis.sk/clanok/8956/rekonstrukcia … trate.html
Na 1/18ke sa bude rekonstruovat najvacsie zel. priecestie v PO, ul. Levocska. Uplna uzavera, samozrejme bez absencie vhodnej alternativnej trasy. Kamiony sa budu krutit, cuvat a zasekavat jedna radost.
Co ma pamat neklame, tak je to nejakych 5-8 rokov, co sa priecestie rekonstruovalo. Na jednej strane som rad, ze sa tak ide robit, pretoze som cakal, ze este par rokov budeme jazdit cez priecestie 30kou (problem s prejazdom nastal az tuto jar).
Na strane druhej sa mi tie rekonstrukcie zdaju prilis caste. 5 ci 7 rokov nie je malo?
stale si myslim, ze na hlavnom tahu cez krajske mesto jednoducho nema co robit urovnove zeleznicne priecestie, mal by sa tam urobit nadjazd
Tomáš má pravdu. Tie večery budú v Prešove zaujímavé. Kamióny budú behať po celom meste. Bez alternatívnej obchádzky to bude dosť zaujímavé. A k tomu nadjazdu. Ten nadjazd tam by bol problém vopchať. Trať nižšie nemôže ísť, a pred prejazdom cez trať sa nachádza križovatka na Obrancov mieru(síce je troška ďalej ale tá vzdialenosť je podľa mňa dosť malá). Ale už mimo špičky dochádza k zaplneniu tejto križovatky, keď prechádza vlak a zastaví dopravu na 5 minút(závisí od typu vlaku). Jediné riešenie je preložka trate ale to teraz nie je aktuálne a asi tak rýchlo ani nebude.
A nevosiel by tam podjazd pod zeleznicu?
nemoze sa zdvihnut trat?
Podjazd by bol problematický pretože hneď vedľa je Torysa, niekedy dávnejšie sa uvažovalo , že cesta by išla na nadjazde ponaď trať, to sa nezrealizovalo.To priecestie je z dôvodu veľkej záťaže opravované každých 5 rokov, bola aj jedna komplexná rekonštrukcia. Preložka trate mimo centrum mesta je momentálne nereálna, aj preto že sú tam v pláne tunely.
Na priecestí je špeciálne križovanie trolejbusového vedenia a el.trate, už sa ale raz stalo že trolejbusu spadli palice, a ľudia doslova utekali von pred vlakom,našťastie skončilo to tak, že sa vlak podarilo zastaviť pár metrov pred trolejom.
Odporúčam tým čo stoja v kolóne pred pricestím pozerať na vlak. Vlaky na elektrický pohon(osobáky) po odchode zo zastávky Prešov-Mesto musia nabrať rýchlosť aby mohli stiahnuť zberače el.energie a prešli zotrvačnosťou popod troleje patriace DPMP pre trolejbusy. Keď tam budete stáť v kolóne tak si to pozrite. Neviem ako to je na ceste pri križovatke na Šidlovec zo Sabinovskej(tú využívajú našťastie len miestny). Tade chodí myslím že trolejbusová linka 5 a neviem či tam tiež nemusia vlaky sťahovať zberače. Ale toto by mi vedeli najlepšie odpovedať ľudia zo Sídliska 3. Ževraj Prešov je jediné mesto kde to ŽSR takto riešili ale ako písal Driver tak je to dosť nebezpečné, keď trolejbusu padnú palice a práve má ísť vlak. No nikto to riešiť nebude pokiaľ sa niečo nestane.
Az by sa mal robyt nadjazd nat zel. tratou, tak to uz ho postavit az za krizovatkou na Obr. mieru v jednom kuse aby sa tam tranzit nemixoval z lokalnou dopravou.
A to krizovanie trolejoveho vedenia a vlakoveho je ozaj rarita. Preto urobyli zel. stanicu zase na mieste kde bola do 60-tych rokov min. storocia. Teda nissie asi o 200m, aby sa ten vlak mohol dostatocne rozbehnut, predtym nez da dole zberace.
Podobnu raritu mala za sociku aj BA - krizovala sa elektricka MHD so zeleznicnou tratou. Bola tam aj jedna nehoda elektricka-vlak a potom zeleznicnu trat cez mesto zrusili.