Nove krizovanie elektrickovej trate s cestou medzi budovou Slovenskej Sporitelne a Dargovom vyzera byt mimourovnove, dufam ze aj bude… inak by to bolo dost problematicke. A pamatnik Osloboditelom sa asi bude musiet niekam premiestnit, minimalne ten mensi pred Dargovom.
Košice - Zima nenarobila na cestách veľké problémy. Bola mierna, takže ani výtlkov nie je veľa a počasie už dovolilo pustiť sa do ich odstraňovania. Na bežnú údržbu ciest je v tomto roku vyčlenených z mestského rozpočtu 34 miliónov korún.
Kto ma na starosti znacenie ciest? konkretne mi ide o pseudokruhovy pri jumbe. Dnes tam bola DN, nejake auto z MY okresu nedalo prednost. Stava sa to dost casto, minule ma nejaky tranzit z NR chcel zabit na tom istom mieste, pravdepodobne v domneni ze je na skutocnom kruhovom a ma tym padom prednost.
Pomohlo by lepsie znacenie? napr. aj vodorovne? Ide podla mna o kriticky usek pre tych, co to tu nepoznaju. Kam poslat takyto navrh? Kto to ma v kompetencii?
Pokial ma moje znalosti neklamu, tak na kazdom kruhaci na Slovensku maju apriori prednost auta iduce sprava, kedze mznacka “kruhovy objazd” je iba informativnou znackou a neznamana automaticky hlavnu cestu. Prednost vozidiel nachadzajucich sa na kruhaku akurat upravuju znacky “daj prednost vjazde” alebo “stop” vozidlam iducim sprava.
nieje to kruhac v pravom slova zmysle lebo jeden obluk je iba malo vyuzity tak sa neobtazovali tam dat znacku kruhacu …
prednost maju auta iduce zo stareho kryta na narodnu triedu a opacne … vsetky ostatne vetvi maju davat prednost tejto vetve … x krat sa mi stalo ze ma tam niekto ohrozil ci snazil obmedzit .. ale staci pouzit svetlo ci trubku a poklepat si na celo … dany jedinec neznaly predpisov sa hned dekuje … osobne sa mi raz stalo ze na tom malo pouzivanom obluku som nedal prednost .. ale to nebolo koli tomu zeby som mal problemi s pochopenim tejto krizovatky (hlavne ked som ju presie 1000x bez problemov) ale zamysleny vodic je horsi ako debil za volantom … nastastie to moja konzerva ubrzdila …
Nie je to kruhovy objazd, ale vzhladom na to, ze v strede krizovatky je ohranicnea travnata plocha skorokruhoveho tvaru, tak je to dost matuce.
Ja osobne by som zvyraznil na konkretnom mieste (smer hviezdoslavova ulica, davanie prednosti autam z gorkeho) povinnost dat prednost. Napr. vodorovnym znacenim.
Takze zopakujem otazku: komu poslat navrh? Sami na to asi nepridu…
Ak je to mestská komunikácia, tak na Mestský úrad. Tomu je však možné aj tak poslať návrh a oni odpovedia: buď že to nemajú na starosť a uvedú aj to, že kto to na starosť má alebo odôvodnia inak odpoveď.
Celkovo ak aj chce mestský úrad niečo zmeniť na VDZ či ZDZ, tak musí tieto zásahy konzultovať aj na miestnych komunikáciách s dopravným inšpektorátom.
Tato krizovatka je v plane uz niekolko desatroci - mala by sa prebudovat na standardnu krizovatku … odsuva sa to, pretoze prestavba krizovatky suvisi s potiahnutim elektrickovej trasy z Nam MMM cez Masarykovu ulicu na zel. stanicu.
Co sa tyka prednosti … ide o 2 pruhy a mna zaujima ci mam prednost v smere na Narodnu triedu aj ked idem v lavom pruhu … co ma spravit vodic iduci v pravom pruhu? Dat mi prednost?
Tak to nevidim na nejaku dohladnu dobu. Fakt by tam podla mna pomohlo aspn vyraznejsie znacenie prednosti pre “cezpolnych”.
No ja sa tam prezieravo snazim preradit podla toho kam idem. Pokial som v “zlom” pruhu (pravy ked chcem ist na nMMM alebo v lavom smer narodna trieda) tak vtedy fakt trpnem a davam si pozor.
Mozno by pomohol standardny kruhovy objazd. Neviem ake su dalsie plany, ale nejak sa mi nepaci prerobenie na “standardnu” krizovatku. Tak to tusim bolo pred cca 20-25 rokmi…