Maximálna povolená rýchlosť

Plati to podla mna skor v mestach, na dialniciach mam len nenapisem zle ale horsie skusenosti. Nechcem povedat ze v celom Nemecku to tak je, ale Bavorsko na dialniciach je urcite negativna vynimka, ked niekoho predbiehas ale ides pomalsie ako niekto za tebou (nie pripad ked sa clovek zaradi a sposobi nechtiac prudsie pribrzdenie zozadu prichadzajuceho vozidla), zvycajne sa ti ujde v lesom pripade minimalne vyblikanie :wink: .
Nebodaj nejdes na BMW, Audi alebo Mercedes a zbadaju ze si z ineho statu ako Nemecko…no neviem, specialita je dialnica do Mnichova :arrow_right:

To je pravda a jak se po A6 blížíš k českým hranicím, tím víc se situace podobá naší.

puff dady tu by som oponoval Bavorsko je jedna s najohladuplnejší spolkových krajím … práveže tam chodím na cudzých značkách a maximálna ohladuplnosť od bavorov. Problémom sú hlavne cudzinci a hlavne dederonci do 30 rokov veku.

Jedine čo neznášajú sú rakušaci :slight_smile: tých bytostne neznášajú :slight_smile:

OT: Prečo by v Bavorsku mali neznášať Rakúšanov ?

No neviem, ja väčšinou chodím sever Nemecka, ale zatiaľ len a len dobré skusenosti…

Neviem, ci ich neznasaju. Ked sme mali vo firme na skoleni dve skupiny - Rakusanov a Nemcov naraz, tak Nemci stale prerusovali skolenie s tym, ze “treba to zopakovat dvakrat, aby aj kolegovia z Rakuska pochopili” :slight_smile:

Problem je skor mozno v tom, ze samotne dialnice v tej oblasti nevyuzivaju len ludia z Bavorska, velka cast je hlavne pre tranzit (spojenie Rakusko-Nemecko) cize vela dovolenkoveho tranzitu a tam sa nazbiera cela nemecka vzorka (vratane tych nestastnych ddr-onov :wink: ). Nemal som to asi celkom zovseobecnit na samotne Bavorsko… :sunglasses:

…inak mam len tiez dobre skusenosti :arrow_right:

I v Německu se diskutuje o tom, zda nezavést na dálnicích všeobecně omezení rachlosti, viz: dialnice.info/viewtopic.php?p=33992#33992

No to sa diskutuje od chvíle keď ju zaviedli. Ale realita je taká že keď rakušáci zdvihli maximálku na 160 km/h zlepšila s plynulosť a klesli emisie :slight_smile: v tejto dobe je optimálna rýchlosť na emisie 140-160, myslím na dialniciach

Tá averzia je obojstranná a už je od čias monarchie. A ešte aj rakúsky frajter to dorazil.

Čo to je ten “frajter” :question: :unamused:

Johhan asi myslel individum Hitlera

Tak toto som tiež nikdy nepočul, teda hovorili sme mu rôzne, ale takto nie. No ale to sme OT.

suvisi to s jeho hodnostou v 1. svetovej vojne

To som zvedavý ako Nemci vysvetlia I. svetovú vojnu :question: :unamused:
Myslím, že sú si fifty fifty. Ale to by neboli Nemci …

Som rád, že 70% tu diskutujúcich sú zodpovední ľudia, čo vidia realitu a netúžia po legalizovaní diaľničných pirátov. :stuck_out_tongue:

Dialniciar,
I. Svetova vojna bola zavinena Rakuskom-Uhorskom ked napadlo Srbsko. NEmci len dodrzali s nimi dohodu a vstupili do vojny.

No dobre, ale netrafil si ani ty, vojnu nevyprovokovalo Rakúsko-Uhorsko, ale atentát na Balkáne. Takže zavinená nebola, to už bol len následok.

Ved ty si to len upresnil. :smiley:

Nie, opravil som aj ja teba. Nemôžeš zaviniť vojnu, keď ju nezačneš len tak z ničoho nič, najprv bol zabitý panovník (budúci) celého Rakúska-Uhorska, tam už nebola iná možnosť, ako vojna.

Ale aj tak mi to nedá iná vec: Keď teraz všetci Nemci majú taký názor aký majú na Rakušákov, tak ale zamyslime sa nad iným: kto sa nechal zmanipulovať Hitlerom ? Pokiaľ viem, tak väčšina nemeckého národa, takže to myslenie bude chybné niekde inde, respektíve vrana k vrane sadá.

Je to za nami … v Európe.

Môžem všetkých ubezpečiť (nepotešiť niektorých), že zrušenie max. povolenej rýchlosti v SR celoplošne (max. tak na D2) min. 20 rokov nebude.