Mapy a mapove podklady

Na Google Earth pribudli snimky z 27. augusta v okoli Martina (takmer cely usek D1 Dubna Skala - Turany).

Tak pani, vcera som dokreslil R7… Tym padom mame kompletnu siet (D1, D2, D3, D4 | R1, R2, R3, R4, R5, R6, R7) hotovu aspon na mape.

Na openstreetmap su momentalne planovane cesty viditelne len vo vrstve Humanitarian;
openstreetmap.org/#map=15/48 … 4&layers=H

Ale celkom pekne viditelne aj z vacsej dialky je to napr. na slovenskom freemap, odporucam turisticku, tam vidno aj clenitost terenu.
freemap.sk/#p=48.36774|19.65734|15|T,m=T

Pripadne este nemecka verzia, tam ale dlhsie trva, kym sa prejavia zmeny.
openstreetmap.de/karte.html

no som to otvoril a chyba mi tam hneď križovatka Tomášovce :slight_smile: na R2

Nikde som nenapisal, zeby tam boli komplet MUK… Sa stazuj na ministerstve, ze zverejnuje nekvalitne prilohy v EIA studiach na enviroportaly…

ANDi super praca. Mala drobnost, R2 Ruskovce - Pravotice, je myslim vo vystavbe lavy profil, opacne ako je to zaznacene. Ale to je fakt len drobnost.

Opravim.

nove snimky na Google Earthe mame aj v okoli RK, teda je tam pekne vidno rozostavany usek Ivachnova - Hubova

aktualizovana mapa na stranke NDS:
http://www.ndsas.sk/dialnicna-siet/44346s

Huraaa, nasiel som fungujece classic google maps :sunglasses:
gokml.net/maps

Zaujímavá mapa s aktuálnym stavom jednotlivých stavebných objektov na diaľničných úsekov v okolí Žiliny
zilinskedialnice.sk/mapy-vystavby/
resp. google.com/maps/d/edit?mid= … sp=sharing

Pefektné. To čumím čo sa dá na googlemaps urobiť :open_mouth: :open_mouth:

Portál mapy.hiking.sk aktualizoval mapové podklady. Okrem čiastočne prehľadnejších máp sú doplnené aj rozostavané diaľničné úseky (hoci s drobnými chybami hlavne pri mostoch). Úseky, ktoré sa odovzdajú do užívania už tento rok sú nakreslené už v prevádzke.

ozaj a čo navigacie mapy? už aktualizovali mapy?

Google Maps po novom pri priblížení na Slovensku ukazuje aj čísla ciest III.triedy v bielom ovále, číslo - čierny font

Na here.com je aktualizivany kusocek pri Levoci, od MUK po odpocivadlo, na ktory som sa uz viackrat stazoval, ze Google maps maju uplne zastarany… Na snimke je usek v pokrocilom stadiu vystavby, ale zial sa neda vypnut ta vrstva s cestami…

maps.here.com/?map=49.00386,20. … ,satellite

Huraaa, Google Earth konecne aktualizoval snimky okolo Levoce, vidno takmer cely usek D1 (odseknute odpovicvadlo a z jednej severnejsej zakruty), datum uvadza 2. Aprila 2016.

Ak vas zaujima ako su vykupovane/vykupene pozemky pod buduce stavby a teda ich presnejsie trasovanie, pekne to vidiet na mape katastralneho portalu, napriklad:

D4 x R7
mapka.gku.sk/mapovyportal/?basem … lat=48.102

R4 PO sever
mapka.gku.sk/mapovyportal/?basem … at=49.0431

R2 Kriváň - Lovinobaňa, Tomášovce
mapka.gku.sk/mapovyportal/?basem … at=48.4693

mb1000, áno, ono ten postup je približne takýto:

Ak je projekt stavby už vyhotovený a stavba sa blíži realizácii, pred vykupovaním sa na základe neho vypracujú podrobné geometrické plány a existujúce parcely sa rozdelia na časti ktorých sa bude týkať výkup a časti ktorých sa to netýka.

Majitelia parciel o tomto rozparcelovaní častokrát ani nevedia (stalo sa to aj mne), keďže sa tým nemení podstata ich nehnuteľného majetku.

Po tomto rozparcelovaní, ktoré je vidieť aj na webových katastrálnych portáloch, si NDS, príp. SSC (podľa príslušnosti cesty) objednáva znalca, ktorý vypracuje znalecké posudky pre každú jednu parcelu a na ich základe stanoví výkupnú cenu, tej-ktorej parcely, ktorá bude jej majiteľovi/majiteľom písomne ponúknutá ako výkupná hodnota za pozemok vykupovaný pre stavbu cesty.

Majiteľ buď s ponúknutou cenou súhlasí, alebo sa pokúsi vyjednať si inú cenu, podstupuje však neistú snahu (a náklady) a pozemok mu bude v prípade že s cenou nesúhlasí a nepodarí sa mu vyjednať inú cenu, napokon tak či tak vyvlastnený.

Keď sme pri tom vyvlastňovaní, existuje nejaká zákonná možnosť ako sa môže majiteľ pozemku pod budúcou diaľnicou dožadovať zámeny pozemku za iný, rovnako lukratívny? Môže prípadne požadovať výstavbu nového rodinného domu v hodnote svojho súčasného, ktorý musí byť pre diaľnicu asanovaný?
Dík za odpoveď, vždy ma zaujímalo, na čo má vlastne človek poškodený výstavbou diaľnic nárok. :wink:

Môže, ale nieje to jednoduché.
Nemám v tom podrobný prehľad a nechcel by som zavádzať neoverenými informáciami, ale ak by si mal čas, pobrowsuj na tomto linku:
www.vyvlastnenie.sk