Madarsko - Hungary

Nepochopil si moju otázku, ja viem že v Encsi aj na X iných miestach tam kúpim známku…ja chcem vedieť či aj tu na hraniciach bude oficiálne predajne miesto známok, niečo podobné ako je na hraniciach z Rakúskom. A takisto neriešim či úsek bude alebo nebude spoplatnený, 100% nebude pokiaľ tam to predajné miesto nebude. Ja to beriem v perspektíve dostavania celého úseku po Miskolc, a tam sa asi zhodneme, že íst dole z dialnice napr do Encsu aby som si kúpil známku je smiešne.

Madari majú šťastie, že Kovalčík nie je Madar…

Prave naopak, nie je toto ten usek, ktory ma cenu 4mil EUR/km? Madari stavaju len Kovalcikovske dialnice, a tak maju aj krajinu poprepajanu a dnes teda riesia napojenia na okolite krajiny a vylepsene vnutrozemske prepojenia.

Opravte ma ak sa mylim, ze v sucasnosti ten kusok aj keby bol spoplatneny, tak staci kupit znamku v Encsi, nakolko v HU ta system ako neplatica vyhodnoti az po skonceni dna. Cize mozes jazdit po D cely den a staci ze si znamku kupis na konci dna.

kovalcikovska dialnica je vlak. 50 rocny.

Terazky je pekne vidiet ten nezmysel v podobe esicka, dokonca so znizenou MPR: google.sk/maps/place/Budape … 0235?hl=en

Lenže keď idem len do Miskolca, alebo Tiszaujvárošu, tak nechcem platiť ani v Encsi :slight_smile: Dúfam, že to nebude spoplatený úsek, lebo by bol problém sa napojiť z R4 na nespoplatnenú cestu

lepšie to vidno sa smínke google.sk/maps/place/Budape … 0235?hl=en
škoda, že maďari nechceli trasovať diaľnicu v trase poľnej cesty, zbytočne sa to tam krúti.

any news?

Aktuálne foto kosice-estranky.sk/clanky/vy … emeti.html

nech sa paci veszpremkukac.hu/wp-content/ … 2/ter2.jpg

Podrobne scitanie tu: internet.kozut.hu/SiteCollection … rgalma.pdf

Alebo tu aj s nadpisom a autorom: img.index.hu/imgfrm/2/6/4/0/MED_0013442640.jpg

Bol vyhlaseny tender na studiu uskutocnitelnosti a EIA na 32 km 4 pruhovej R11 z M1 do Ostrihomu. Predpokladany zaciatok vystavby 2019, predpokladany koniec bol posunuty na 2022 piliscentrum.hu/hirek/hamarosan … trada-r11/ .

Začala výstavba 26,5km úseku M4 Berettyóujfalu-RO Border, termín dokončenia Q1 2020

skyscrapercity.com/showpost. … count=7863

Úúsek M35 Debrecen - Berettyóujfalu je vo výstavbe. Dokopy je to asi 50 km maďarskej časti Via Carpathia a NDS naďalej spí.

Hlavne ta dlzka useku, nie ako u nas, 4-5 km, alebo vynimocne az brutalnych 12 km…

V [i] hirado.hu/2017/07/11/lerakta … hirkereso# , kde je i toto písané:
Homolya Róbert, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára a hajdú-bihari és a romániai bihari települések képviselői előtt bejelentette, 2020-ig 2500 milliárd forintból – melynek fele hazai forrás – mintegy ezer kilométeren át épül ki gyorsforgalmi út.
Štátny tajomník zodpovedný dopravu, R. H. povedal pred predstaviteľmi župy Hajdú-Bihar a rumunského Bihoru, že do r. 2020 za 2 500 mld. Ft postavia okolo 1000 km “rýchlociest”.

A kormány célja, hogy valamennyi megyeszékhelyet gyorsforgalmi út kössön össze, illetve az M35-ös és az M4-es autópálya megépítésével létrejöjjön a Felvidék és Észak-Erdély közötti gyorsforgalmi kapcsolat Kassa-Debrecen-Nagyvárad irányában. A mintegy 100 milliárd forintos beruházás elkészültével mérséklődnek a környezeti ártalmak, s részben tehermentesül Berettyóújfalu és Mezőpeterd.
Cieľom vlády je prepojiť všetky župné mestá “rýchlostnými cestami”, resp. postavením M35 a M4 (diaľnice) vznikne medzi Slovenskom [tu i inde, takmer bez výnimky “Hornou zemou”, sic!] a Rumunskom [zas len regionálny názov “Severným Sedmohradskom”, sic!] prepojenie “rýchlocestou”, v “smere” Košice - Debrecén - Oradea. Investíciou za zhruba 100 mld. Ft sa zmierni poškodzovanie životného prostredia a čiastočne sa odbremenia obce Berettyóújfalu a Mezőpeterd (od dopravy).

Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztési Zrt. útfejlesztési igazgatója a beruházás paramétereit ismertette. Első szakaszban a 2,95 km-es 2×2 sávos autópálya épül ki Nagykerekig, leálló sávval, középen elválasztó sávval. 3 új híd is elkészül a Kék-Kálló főcsatorna felett, valamint egy mérnökségi telep és egy autópálya rendőrség Berettyóújfalu mellett.A kivitelezés nettó költsége 15 milliárd forint, elkészülte 2019. I. negyedéve. A második szakasz a 47-es főúttól az országhatárig terjed, 26,5 kilométernyi, 2×2 sávon, leálló sávval. Elkészül 20 híd is, melyek közül kiemelendő a Berettyó folyó és a Dusnok patak fölötti pályahíd. Megépítenek egy komplex pihenővé alakítható határátkelőhelyet Nagykerekinél. A kivitelezés nettó költsége 83 milliárd forint, a várható átadás 2020. I. negyedéve – mondta el Pántya József.
Stručne:
1. úsek po obec Nagykereki - 2,95 km - 2 x 2 - odstavný pás - oddeľovací pás - 3 mosty - 1 SSÚD - 1 stanica diaľničnej polície - cena 15 mld. Ft - ukončenie I. Q. 2019.
2. úsek od hlavnej cesty č. 47 po št. hranicu - 26,5 km - 2 x 2 - odstavný pás - oddeľovací pás - 20 mostov - 1 odpočívadlo pri obci Nagykereki pri št. hranici - cena 83 mld. Ft - ukončenie I. Q. 2020.

83 mld. Ft za 26,5km je asi 10mil €/km, takže to nie je žiadna extra lacná diaľnica. Sčítanie dopravy na existujúcej M35 vykazuje 7200-9300 vozidiel a na ceste 42 smerom na RU hranice je okolo 11000 vozidiel denne. U nás by to samozvaní odborníci z mimovládok zvozili pod čiernu zem..

Ospravedlňujem sa, zabudol som [size=125]časť textu[/size] preložiť (ponáhľal som sa, lebo batéria v NB mlela “z posledného” a nemal som nabíjačku), tak to dopĺňam teraz sem: - z čoho polovica je z domácich zdrojov (t. j. vlastného rozpočtu).

Doteraz som nemal presné znalosti o hustote tamojšej premávky, len som predpokladal, že to nebude veľmi veľa… :wink: Možno po sprejazdnení sa zahustí premávka a nebude to treba potom niekomu vysvetľovať.

V tom nie je problém (v Maďarsku). Oni len plnia dohody, ktoré podpísali, mimo iného aj s nami, o preferovaní/budovania európskeho koridoru Via Carpatia.

priemerna rychlost podla googla okolo 70 km/h od konca M35 po hranicu. nevidim zmysel cesty akurat od Berettyóújfalu po hranicu, zvysok ide cez obce. takym mimovladkam by to zase vysvetlili miestne peticne vybory.