Ministerstvo pôdohospodárstva SR vyhlásilo tender na stavebnú činnosť v oblasti poľných a lesných ciest v hodnote takmer 1,1 mil. EUR bez DPH.
Zrekonštruovanú lesnú cestu, ktorá prepojí mestskú časť (MČ) Rača a rekreačnú oblasť na Železnej studničke v MČ Nové Mesto dnes oficiálne sprístupnilo hlavné mesto Bratislava. Jej oprava stála 382.027 eur (11,5 milióna Sk) vrátane DPH.
Rekonštrukciu zabezpečila organizácia Mestské lesy, práce sa skončili 3. augusta. Je to príspevok mesta k Európskemu týždňu mobility. Opravený úsek má dĺžku 1,5 kilometra a šírku štyri metre. Cesta bola výrazne opotrebovaná a jej stav bol hrozbou pre vozidlá, chodcov a cyklistov. Jej povrch sa rozpadal a nefunkčné bolo aj odvodnenie, informoval magistrát.
Zdroj: Magistrát BA
Este zabudli dodat, ze sice zrekonstruovali 1,5 km totalne rozbitej streky, avsak dalsi kilometer takisto rozbitej streky nechali tak. Cize pre cyklistov ci korculiarov je to prd platne
No tak snáď ďalší rok … to vieš premávka na lesnej ceste je vysoká a opravovať viac ako 1,5 km sa rovná zdržaniam, ktoré sa nedajú prežiť, ak tadiaľ ideš. … inak je to sila, lebo 11,5 mil. SKK stála 4m široká lesná cesta, to v TT VÚC sa za to dá opraviť 5,5 km cesty III. triedy alebo aj 4,5 km cesty II. triedy a to s prácami: sfrézovanie 5 cm, odvoz opadu, spojovací postrek, 5 cm AB krytu, spevnenie krajníc, úprava terénu a ZDZ a VDZ k tomu. … Niekto sa hold nabalil.
Dnes ráno som tade išiel na bicykli a rozhodne mi to nebolo prd platné Dalo mi to pekných 68,2 km/h v protivetre, pekný zjazd. Zvyšok do Krasňan je rozbitý, to je pravda, ale na bicykli sa to prejsť dá. No a tie korčule si v tom kopci neviem predstaviť …
tr3mp, ja som tam nedavno vytiahol 76 km/h a ano, urcite je to lepsie ako nic. Ten zvysny kilometer by vsak vyrazne zvysil atraktivitu celej trasy.
Btw, na hreben chodievam z Race poväcsine cez Knizkovu dolinu, okolo kupaliska. Tam je novy asfalt vo väcsine trasy a len kratucky usek je v zlom stave. To vsak uz nerekonstruovalo mesto, ale Lesy SR
tam neplati 50 km/h ???
A čo keď vôjdeš do lesa z územia mimo obce (teda z takého, kde platí 90 km/h) a stále sa nenachádzaš ani na zastavanom území? V takom prípade som čistý ako ľalia
PD v okrese Senica pripravujú rekonštrukciu ďalších 6,6 km spevnených poľných ciest v oblasti obcí Rybky, Oreské a Smrdáky. Väčšina opravovaných poľných ciest je prístupná len pre vozidlá s povolením daných PD; výnimkou sú však opravené poľné cesty:
- I/51 - Rovensko (dĺžka 2,1 km)
- Skalica - “spojka” (dĺžka 0,8 km)
- Kunov - Hlboké (dĺžka 1,9 km)
V r. 2009 sa podľa mojich informácií opravilo celkom 84,26 km spevnených poľných ciest, z nich 16 km je verejne prístupných.
Niektorí starostovia sa sťažujú, že Lesy SR sa dostatočne nestarajú o potoky, ktoré spravujú. Problémy nastávajú najmä počas povodní.