Ktorú cestu na Slovensku máte najradšej a prečo?

Každý z nás má svoje obľúbené miesta, a to platí aj o cestách. Či už ide o trasu, ktorou jazdíte do práce, víkendové výlety, alebo len tak pre radosť z jazdy.

Slovensko ponúka nespočetné množstvo ciest – od širokých diaľnic, cez malebné horské prechody, až po kľukaté cesty vedúce krásnou prírodou. Niektoré sú praktické, iné zas ponúkajú úžasné výhľady alebo sú výzvou pre vodiča.

Preto sa vás chcem spýtať: Ktorú cestu na Slovensku máte najradšej a prečo?

• Napíšte názov alebo číslo cesty (napr. D1, R1, cesta I/18, cesta cez Donovaly…).
  • V akej lokalite sa nachádza (ak nie je všeobecne známa).
  • A hlavne – prečo práve táto cesta? Je to kvôli výhľadom, kvalite povrchu, zaujímavým zákrutám, spomienkam, alebo možno preto, že vedie k obľúbenému miestu?

Teším sa na vaše tipy a inšpirácie pre objavovanie najlepších ciest na Slovensku!

Ja mam najradsej asi usek D1 niekde od Strby do Presova, je to taky pocit, ze idem dole kopcom a auto len plachti. :grinning_face: Skoda, ze tam je len 130ka, ked by tam mohla byt aj vyssia rychlost… Ale zase, keby tam bola 150ka, tak by vodici jazdili 170kou, takze aktualne 130ka je v pohode.

Co sa tyka vyhladov, tak sa mi strasne paci ked idem opacnym smerom a zjavia sa mi tatry…

Taktiez sa mi velmi paci aj estakada nad povazskou, hlavne v noci ked je to pekne osvetlene. :slight_smile:

Na bajku mam najradsej III/2343 medzi Vazcom a Strbou vyhladu su krasne https://maps.app.goo.gl/kvqgQf4Xvq3Mdbd39

Sofersky mam velmi rad 66 cez Vernar. Hlavne useky popod Kralovu holu. Veli dobre sa mi tamad soferuje, skoda len kvality tej cesty.

A potom vyhlad na Spissky hrad z D1tky, klasika ked idem z domu domov…

2 lajkov

Cesta 533 Spišská Nová Ves - Gemerska Poloma.
Sú motorkar. :grinning_face:

2 lajkov

Okrem D1 popod Tatry ci okolo Spisskeho hradu, kvoli vyhladom, sa mi paci aj Kraloviansky meander, najma na jesen ta hra farieb stromov, nenormalne daco :wink:

2 lajkov

Ja mám najradšej starú cestu zo Spišskej do Košíc, tzv. Jahodnú…dala by sa sice zaradiť kľudne aj do včerajšej rubriky, ale tie výhľady na Ružín a okolie sú topka…

2 lajkov

Dnes som isiel prvykrat po II/529, horsky priechod Javorina. Musim povedat, ze velmi pekna cesta.

1 lajk

Cesta slobody v Tatrách
Podbanské - Lysá Poľana💚

1 lajk

Cesta SNP z Turčianskych Teplíc do Sučian. Cesta ako po horskej dráhe, neustále hore-dole, krásne výhľady na celý Turiec, Malú a Veľkú Fatru.