Tomu brání NP Šumava.
Můj návrh přečíslování některých komunikací dálničního typu:
Dálnice:
D1 - tak jak je
D2 - tak jak je
D3 - tak jak je
D5 - tak jak je
D8 - tak jak je
D11 - pouze Praha - Hradec Králové, dále D37 až k polským hranicím
Rychlostní silnice:
R1 dostane číslo D0
R3 bude zase D3
R4 - po určitých úpravách parametrů přečíslování na D4
R6 bude D6
R7 bude D7 po určitých úpravách parametrů v úseku Praha - Slaný
R10 bude D10 po určitých úpravách parametrů na celém úseku
R11 - D37
R35 - D35 po určitých úpravách v úsecích Liberec - Turnov a Mohelnice - Olomouc mimo CHKO Litovelské Pomoraví
R43 - projekt zrušen kromě částečných přeložek na silnici 43
R46 - po kompletní rekonstrukci a úpravě parametrů na R 25,5 m může být jako D46
R48 - D48 po rekonstrukci úseku Bělotín - Rychaltice a dobudování obchvatu Frýdku-Místku
R52 - D52
R56 - tak jak je, ale po úpravách až do Frýdlantu nad Ostravicí
R63 - R13
projekt R67 jako R11
I/3 - D3 po rozšíření cesty 3 Mirošovice - Mezno - projekt Praha - most Sázava - Mezno vyloučen
I/11 - R11 na obchvatu Ostravy
I/13 - R13 v úsecích Karlovy Vary - Ostrov, Klášterec nad Ohří - Chomutov (po rozšíření), Chomutov - Most - obchvat Bíliny - Teplice - Ústí nad Labem
Nově přidané dálnice:
D13 Knínice - most přes Labe u Děčína - Benešov nad Ploučnicí - Česká Kamenice - Nový Bor - Cvikov - Jablonné v Podještědí - Liberec
D20 Plzeň - České Budějovice
D23 Veselí nad Lužnicí - Telč - Brno
D37 Hradec Králové - Jaroměř - Trutnov - Královec (část dnešní D11 a R11)
Nově přidané 2- (4-)pruhové rychlostní silnice:
R19 Plzeň - Tábor - Pelhřimov - Humpolec
R21 - Bor - Mariánské Lázně - Cheb
Nový systém kategorií:
Dálniční:
D 34,5 (6-pruh)
D 27,5
D 26,5
D 25,5 (bývalé R)
Rychlostní silnice
R 32,5 (6-pruh)
R 26,5
R 25,5
R 24,5
R 22,5 (zakázáno stavět)
R 11,5 (2-pruh)
V podstatě by se jednalo o toto:
Dálnice by byly dlouhé 4- nebo 6- pruhové cesty.
Rychlostní silnice by byly krátké 6- nebo 4- pruhové cesty nebo 2-pruhové cesty, které mají všechny křižovatky mimoúrovňové a neprocházejí obcemi kromě případu, když nevedou na R výjezdy z objektů a má jen MÚK.
Tak v tom tě trochu nechápu, v lehčím terénu navrhneš erko a ve složitějším dálnici, to je trochu nesmyslné?
Tak o dálnice se zajímám dost dlouho a často si pročítám diskuze,koukám co se kde staví,sám pro sebe plánuji,ale ta D13 se mi teda vůbec nezdá. Od Liberce k Novému Boru je to O.K.,dál pak spíš směr na Českou lípu-Litoměřice a Ústí n/L.Jsem z Jablonce n/N tak směr Bor/Lípa mám najetou mockrát moc a vybudovat v tomto úseku R by nebyl takový problém.Jen tři obchvaty měst na trase,navíc by stačil poloviční profil.Už dnes se tam jezdí dobře,až na zpomalení průjezdy měst,které by vyřešily právě obchvaty.U Nového Boru by se silnice napojila na plánovaná obchvat České Lípy a Nového Boru.Od křižovatky se silnicí I/15 směr Litoměřice a následné napojení na dálnici D8.Napojení Děčína na dálniční sít bohatě dostačuje stávající silnice I/62 spojující město s Ústím.Problémem je průjezd Ústím a jeho křižovatky než se silnice napojí na čtyřpruhový obchvat města směr D8,ale to jak vyřešit tento problém je téma na další diskuzi.Jinak vás všechny zdravím a jsem rád,že existují takový nadšenci pro silnice a dálnice jako já.Doma jsem za blázna,tak tady jsem teda mezi svýma
No tak já jsem některé své plány už trošičku přehodnotil…
Jinak jsem rád, že je tu někdo, kdo to tady pomůže oživit.