Kde všade nájdeme križovatky - kruhové objazdy ?

V Martine tiež je kruhový objazd.

No to som si nebol istý, môžeš napísať kde? Lebo mal som taký pocit, že je ale nevedel som si spomenúť kde :slight_smile:

Pri hokejovom štadióne. Ideš od “slimáka” zdola hore k tej križovatke so 4prúdovkou (keby si zabočil doprava ideš k Tescu) a pôjdeš rovno a tam (smerom na Stráne).

Najnovší kruháčik v Žiline:
zilina-gallery.sk/picture.php?/3364/category/106
Predtým sa v špičke nedalo dostať z vedľajšej cesty, teraz sú kolóny zo všetkých strán a trolejbusy musia niekedy aj cúvať :blush:
Zaujímavá diskusia k tejto križovatke je tu:
imhd.sk/za/index.php?w=38252 … texte=true

Díky.

Neuveritelne “sikovni” projektanti :smiling_imp:

2 dialniciar: tam ani neviem, ze nejaky je. myslel som na ten planovany pri vjazde od jablonice. tusim sa tam uz aj hrabu.

kazdopadne v malackach su na 100%, lebo po nich sa uz ciastocne jazdi

Fotka môže na druhú stranu klamať. Ale jednoznačne patria tie v NR a v KE k najväčším na Slovensku.

Ak je nejaký rozostavaný, tak je napísaný ako že tam je.

To je ale o šikovnosti šoférov. V Holíči niektorí šoféri kamiónov tiež musia cúvať a niektorí nemusia vôbec. Podobne v Skalici … Kruhová križovatka jednoznačne pomohla zlepšiť bezpečnosť a aj priechodnosť. Kolóny byť môžu (boli aj predtým), ale ide o to, že stále je na priestore križovatky pohyb. A keď je miesto, kde je najviac trolejbusov (tvrdenie autora fotky), tak by som sa nečudoval, že tam budú problémy. Ide o to, aké dlhé sú kolóny a ja viem, že z kritických smerov sú oveľa kratšie.

A to reaguješ na čo :question: :unamused:

Kruhové objazdy v SE sa dnes plánujú na min. 5 miestach:

• križovatka pri cintoríne
  • križovatka pri Tescu a smer na Párovce
  • križovatka pri kasárňach, ktorá prejde prestavbou
  • križovatka pri novom moste na Štefánikovej
  • križovatka pri hoteli Senica

Tu všade je na to priestor, v centre má zostať križovatka so svetelnou signalizáciou, pridané budú jazdné pruhy na úkor širokých chodníkov.

Ale všeobecne sa v SE iba plánuje a bod Doprava je len volebným trikom už dobrých 5 rokov. Kruháče mohli dávno stáť. Obchvat nie, ale kruhové objazdy ano. A to vieme obaja.

V Bardejove prebieha výstavba za 34 mil. SKK od SSC. Dokončenie: júl 2007.

Ono je to zatiaľ provizórne riešenie, podľa projektu by sa vraj mali ešte okresať chodníky v rohoch križovatky. Ale aj tak to v tom malom priestore nebude ono. Stále sa rozrastajúce sídlisko Hájik bude potrebovať alternatívnu trasu do mesta.
Ale to sme už trochu OT. O tomto môžeme diskutovať v sekcii “Mesto Žilina” :sunglasses:

Súhlasím, niektorí to zvládnu bez cúvania. Aspoň budú lepší v jazde zručnosti :wink:
A určite sa zvýši bezpečnosť (až si zvyknú aj šoféri, ktorí jazdia po pamäti podľa toho, ako bola predtým hlavná cesta) a rýchlejšie sa dá križovatkou prejsť zo smerov, z ktorých bola pôvodne vedľajšia cesta.

v Gelnici ani v Krompachoch niesu kruhove objazdy

V Holíči pri výstavbe kruhového objazdu sa zmenila hlavná cesta na trasu Skalica-Holíč-Senica namiesto predtým Hodonín-Holíč-Senica a mnohí kamionisti, ktorí tadiaľto išli niekoľko rokov raz za dva týždne si to nevšimli napriek mega-dopravnému značeniu o zmene prednosti v jazde, inom nebezpečenstve, značkách o výstavbe atď. … až jedného dňa sa tu zrazili kamión a autobus. :bulb:

Tiež niektorí hovoria, že v Holíči ten kruháč je primalý, ale nie je … to len niektorí šoféri jazdiť nevedia. Podobne v Skalici, ja som už videl nejeden kamión, čo proste musel cúvať, lebo si zle nadišiel … a kruháče v SI a Holíči patria k menším. Videl som aj na väčších v Trnave, že niektorí zrejme neskúsení kamionisti mali problém … a ešte malé OT: videl som aj raz v istej krajine ako šofér pluhu zachytil v strede kruháča kvetináče a pri prehŕňaní sa mu podarilo ich v podstate vrátiť na pôvodné miesto, pričom on o tom určite ani nevedel. :open_mouth:

Ďakujem za informáciu. :sunglasses:

Snad “najdebilnejsi” je v Handlovej, je tam uplne zbytocne urobeny(doslovne prekazkou), jedine ak ho urobili napriek vodicom, hlavne kamionistom, pretoze prejazd cezen je “umenie”!
V BB stavaju pri Europe SC dalsi, v poradi uz ani neviem kolky? Predosly sa im ale moc nepodaril, stale sa tam tvoria zacpy kvoli kolizii s pesimi, takisto dopadne asi aj ten novy, tesne(asi 20 m) pri vyjazde z neho na Foncordu bude krizovat tu komunikaciu prechod pre chodcov s pomerne intenzivnym pesim tahom z Radvane do centra mesta(aj do samotneho ESC). Teda, bud budu stat chodci, alebo auta v kruhovom objazde..? :bulb: Ti projektanti su fakt niekedy ako “prasteni niecim”.. :unamused:

Urcite maju: Prievidza, Bánovce nad Bebravou, Zvolen, Lučenec, Partizanske.

Dúfam, že to ešte niekoho zaujíma, Humenné tiež má kruhový objazd vybudovaný pred cca 1 rokom.

A kde v meste?

myslené v centre…či na okraji…

Pri Hypernove.