Diaľnica D1 nebude súvislá v r. 2006 v Žiline, to je dnes na 100% jasné. To je prvý sľub ministra nesplnený, … ešte v roku 2005 to bolo reálne.
Diaľnica D1 by mala byť podľa ministra súvislá v Košiciach v r. 2010. Staviť sa nechce o vôbec nič. Národná Diaľničná spoločnosť má dátum dokončenia posledného úseku medzi BA a KE v r. 2014. A to je NDS podriadená ministerstvu dopravy.
RC R1 mala byť v r. 2009, najneskôr v r. 2010 dokončená celá, bez obchvatov NR a BB. Nebude, už je to posunuté na rok 2013.
Minister dopravy nevie o cestnej infraštruktúre na Slovensku nič. Dokonca ani nepozná názvy miest a obcí, kadiaľ prechádza jediná cesta I. triedy medzi diaľnicami D1 a D2 v smere na ČR.
Minister dopravy sa vôbec pomerne často mýli, … tu vôbec nejde o to, aký je politik: Je ministrom celé volebné obdobie, je členom SDKÚ, takže keby chcel, tak peniaze mohol mať už v r. 2002. Je to škoda komentovať. Prečítaj si túto tému a pochopíš.
V ČR je to víceméně stejné. Politici teď před volbami také slibují termíny, které nejsou reálné. A dlouhodobé plány, které jsou schvalovány vládními usneseními, se plní většinou pod 50%, takže česká dálniční síť má teď zpoždění tak 10-15 let.
Dnes som pozeral na STV o 5 min. 12, … bol tam minister dopravy SR vs. tienovy minister dopravy za Smer a musím konštatovať, že minister už neuveriteľne klame a to do očí do všetkých a otvorene klame a zavádza !!!
NDS, a.s. uvádza, že D1 bude dostavaná v r. 2014.
Je technicky nemožné postaviť niektoré úseky za menej ako 4 roky, dali by sa otvoriť za 3 roky, ale toto sú úseky, ktoré dnes ani nemajú trasu, PPP sa plánuje, ale tender atď. bude trvať min. 1/2 roka, … nie je ani dosť peňazí, nie je nič a jednoducho minister povie, že do roku 2010 bude kompletne D1 v KE dostavaná.
Doprastav otvorene prehlásil cez svojich predstaviteľov, že technicky je to nemožné postaviť a otvoriť v r. 2010, firma, ktorá realizuje najviac diaľničných úsekov v SR a dokonca to už ako som počul, začala to spochybňovať ďalšia významná stavebná firma v SR … NDS to potvrdzuje, ale minister si bude hovoriť svoje ako stará platňa, ktorá nejde vypnúť. Už je to trápne !
Keď si to pán minister nevie ani len predstaviť, tak to potom nie je žiadny odborník, ani politik, asi ani dieťa - lebo aj to má fantáziu … už to ani nekomentujem inak.
Zřejmě předpokládá, že další čtyři roky ministrem nebude a za čtyři roky pak bude prohlašovat, že kdyby zůstal ministrem, tak by D1 BA-KE už byla hotová, že on to tak naplánoval, ale ten kdo přišel po něm, to zpackal.
Mne sa paci, ze chodi babka cukrarka poklopavat kazdu okruznu krizovatku po Slovensku (vid mala okruzna krizovatka v Dubnici). Pripada mi to, ako keby minister zdravotnictva chodil poklopavat pred kazdou operaciou slepeho creva alebo vyberani mandli. Skratka aby minister dopravy klopal a otvaral kazdu dedinsku (mestsku) krizovatku je nedostojne a devalvuje uroven ministra.
Dušan Mráz, generálny riaditeľ Doprastavu, a.s. Bratislava povedal, že diaľnica D1 v KE v r. 2010 postavená nebude a on tipuje/odhaduje rok 2015. Doprastav, a.s. Bratislava je najväčšia stavebná firma na Slovensku a je to hlavný hráč pri výstavbe diaľničnej infraštruktúry, konkrétne pri výstavbe diaľnice D1. tvojepeniaze.pravda.sk/sk_pludia … pludia_p01
Renomovaná agentúra zatiaľ pohltila cca. 1 mld. SKK a SR nemá ani mýtny systém, ani D1 v r. 2006 v ZA, ani nič. Lebo to nie je o agentúre, ale o ministrovi.
A tak ako sa stavalo v r. 1995-1998, tak sa nestavalo v r. 1998-2004. Pretože už len proces “rozbehnutie diaľničnej výstavby” sa realizoval v tom prvom období a to sa VM nezastávam, lebo chýb tam bolo veľmi veľa.
Nuž, stačí nevypísať niekde tender a stratí sa význam napríklad EIA. Ani len trasy nie sú pevne stanovené, aj zodpovednosť za PPP sa prenecháva na ďalšiu vládu a pritom toto už mohlo bežať, kapacity v SR existujú a pri PPP aj financie.
A v akom stave sú také úseky ako napríklad D1 v PB ? Tam to ako pokročilo ? Alebo na R1 ZC-Sasovske Podhradie, to bola NDS, kto zlyhal ? Kam patrí NDS ? Že by pod MDPT ?
No vida: dialnice.info/viewtopic.php?p=25389#25389 , už Prokopovič vytýká Vážnemu, že není schopen dokončit D1 BA-KE do r. 2010. Ani s tím nepočkal do příští volební kampaně, jak jsme výše předpokládali s Danym.
Ja by som povedal, že z Prokopoviča sa stala odborná nula aj politická mŕtvola. Možno na to dôjdu v SDKÚ neskôr, niekto by im to mal povedať. Teda ten, komu na tej strane záleží, ale celkovo mal v tomto Dzurinda smolu … pričom on sám ministrom dopravy bol.
Mal Dzurinda 8 rokov na dotiahnutie D1 po Spiš a tam postaviť cestu I. triedy ako privádzač. Povedal by som, že ani 1/2 nespravil.
Mal Prokopovič 4 roky na trať do Strokpova, ale toto zostalo v ríši rozprávok.