Jedna babka (cukrár-ka) povedala

Diaľnica D1 nebude súvislá v r. 2006 v Žiline, to je dnes na 100% jasné. To je prvý sľub ministra nesplnený, … ešte v roku 2005 to bolo reálne.

Diaľnica D1 by mala byť podľa ministra súvislá v Košiciach v r. 2010. Staviť sa nechce o vôbec nič. Národná Diaľničná spoločnosť má dátum dokončenia posledného úseku medzi BA a KE v r. 2014. A to je NDS podriadená ministerstvu dopravy.

RC R1 mala byť v r. 2009, najneskôr v r. 2010 dokončená celá, bez obchvatov NR a BB. Nebude, už je to posunuté na rok 2013.

Minister dopravy nevie o cestnej infraštruktúre na Slovensku nič. Dokonca ani nepozná názvy miest a obcí, kadiaľ prechádza jediná cesta I. triedy medzi diaľnicami D1 a D2 v smere na ČR.

Minister dopravy sa vôbec pomerne často mýli, … tu vôbec nejde o to, aký je politik: Je ministrom celé volebné obdobie, je členom SDKÚ, takže keby chcel, tak peniaze mohol mať už v r. 2002. Je to škoda komentovať. Prečítaj si túto tému a pochopíš.

V ČR je to víceméně stejné. Politici teď před volbami také slibují termíny, které nejsou reálné. A dlouhodobé plány, které jsou schvalovány vládními usneseními, se plní většinou pod 50%, takže česká dálniční síť má teď zpoždění tak 10-15 let.

Dnes som pozeral na STV o 5 min. 12, … bol tam minister dopravy SR vs. tienovy minister dopravy za Smer a musím konštatovať, že minister už neuveriteľne klame a to do očí do všetkých a otvorene klame a zavádza !!!

NDS, a.s. uvádza, že D1 bude dostavaná v r. 2014.

Je technicky nemožné postaviť niektoré úseky za menej ako 4 roky, dali by sa otvoriť za 3 roky, ale toto sú úseky, ktoré dnes ani nemajú trasu, PPP sa plánuje, ale tender atď. bude trvať min. 1/2 roka, … nie je ani dosť peňazí, nie je nič a jednoducho minister povie, že do roku 2010 bude kompletne D1 v KE dostavaná.

Doprastav otvorene prehlásil cez svojich predstaviteľov, že technicky je to nemožné postaviť a otvoriť v r. 2010, firma, ktorá realizuje najviac diaľničných úsekov v SR a dokonca to už ako som počul, začala to spochybňovať ďalšia významná stavebná firma v SR … NDS to potvrdzuje, ale minister si bude hovoriť svoje ako stará platňa, ktorá nejde vypnúť. Už je to trápne !

vydrz, uz to bude hovorit iba mesiac! :wink:

dialnice.info/viewtopic.php?t=3964

Keď si to pán minister nevie ani len predstaviť, tak to potom nie je žiadny odborník, ani politik, asi ani dieťa - lebo aj to má fantáziu … už to ani nekomentujem inak. :laughing:

Zřejmě předpokládá, že další čtyři roky ministrem nebude a za čtyři roky pak bude prohlašovat, že kdyby zůstal ministrem, tak by D1 BA-KE už byla hotová, že on to tak naplánoval, ale ten kdo přišel po něm, to zpackal.

Presne takto to je. :exclamation: A ja som mu to už raz aj chcel povedať, ale potom som si povedal, že ho (vtedy) pred masovou verejnosťou nezhodím. :bulb:

Mne sa paci, ze chodi babka cukrarka poklopavat kazdu okruznu krizovatku po Slovensku (vid mala okruzna krizovatka v Dubnici). Pripada mi to, ako keby minister zdravotnictva chodil poklopavat pred kazdou operaciou slepeho creva alebo vyberani mandli. Skratka aby minister dopravy klopal a otvaral kazdu dedinsku (mestsku) krizovatku je nedostojne a devalvuje uroven ministra. :open_mouth:

… idú voľby … tak sa potrebuje asi zviditeľniť … lebo samozrejme, že by úplne stačil GR SSC. :laughing:

dialnice.info/viewtopic.php?t=4097

Zasmejme sa - :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

Dušan Mráz, generálny riaditeľ Doprastavu, a.s. Bratislava povedal, že diaľnica D1 v KE v r. 2010 postavená nebude a on tipuje/odhaduje rok 2015. Doprastav, a.s. Bratislava je najväčšia stavebná firma na Slovensku a je to hlavný hráč pri výstavbe diaľničnej infraštruktúry, konkrétne pri výstavbe diaľnice D1. :arrow_right: tvojepeniaze.pravda.sk/sk_pludia … pludia_p01

Renomovaná agentúra zatiaľ pohltila cca. 1 mld. SKK a SR nemá ani mýtny systém, ani D1 v r. 2006 v ZA, ani nič. Lebo to nie je o agentúre, ale o ministrovi. :laughing:

A tak ako sa stavalo v r. 1995-1998, tak sa nestavalo v r. 1998-2004. Pretože už len proces “rozbehnutie diaľničnej výstavby” sa realizoval v tom prvom období a to sa VM nezastávam, lebo chýb tam bolo veľmi veľa.

Nuž, stačí nevypísať niekde tender a stratí sa význam napríklad EIA. Ani len trasy nie sú pevne stanovené, aj zodpovednosť za PPP sa prenecháva na ďalšiu vládu a pritom toto už mohlo bežať, kapacity v SR existujú a pri PPP aj financie.

A v akom stave sú také úseky ako napríklad D1 v PB ? Tam to ako pokročilo ? Alebo na R1 ZC-Sasovske Podhradie, to bola NDS, kto zlyhal ? Kam patrí NDS ? Že by pod MDPT ?

V PB sa nepkrokočilo NIJAKO … ani výkup nemajú zavretý …

Ladce-Sverepec majú 17 km, NR SR tieto minúty. :open_mouth: :open_mouth:

No a?

ved on isiel aj tam aj naspat ( zial).

A este:
ked podelis 17 km 8 rokmi ( dlzka stavby) dostanes 2 km/rok a nie 3 km/rok ako tvrdi novy minister!!!
:sunglasses:

on je odbornik na vsetko. vsak teraz je tusim sef vyboru pre SIS a tajne sluzby :slight_smile:

No vida: dialnice.info/viewtopic.php?p=25389#25389 , už Prokopovič vytýká Vážnemu, že není schopen dokončit D1 BA-KE do r. 2010. Ani s tím nepočkal do příští volební kampaně, jak jsme výše předpokládali s Danym. :open_mouth:

Ja by som povedal, že z Prokopoviča sa stala odborná nula aj politická mŕtvola. Možno na to dôjdu v SDKÚ neskôr, niekto by im to mal povedať. Teda ten, komu na tej strane záleží, ale celkovo mal v tomto Dzurinda smolu … pričom on sám ministrom dopravy bol.

Mal Dzurinda 8 rokov na dotiahnutie D1 po Spiš a tam postaviť cestu I. triedy ako privádzač. Povedal by som, že ani 1/2 nespravil.

Mal Prokopovič 4 roky na trať do Strokpova, ale toto zostalo v ríši rozprávok.

Prokopovič :question: :unamused:

Babka ide v TV, asi opakovanie relácie “na pravé poludnie”, zrovna je pri letiskách …

Už je pri vlakoch, ale pri letiskách bol 15 minút. Teraz neviem, či už boli diaľnice alebo nie :unamused:

Tak už je pri diaľniciach, vyvlastňovanie, súdy, spory, prípravné práce.