Moj nazor je zase ten ze nevies co rozpravas. Stat naozaj nema co priamo pomahat ale ma vytvarat podmienky, a myslim ze vo vytvarani tychto podmienok existuje dvojaky meter. mozeme polemizovat ale moj nazor ze niekde sa musia snazit bez vytvoreria zakladov a niekde stat vsemozne vytvara podmienky tazko vyvratis. Som o tom presvedceny ze keby sa stat spraval tak ku severu ako sa spraval k juhu, tak sever by na tom bol este omnoho horsie. Investori uz prichadzaju aj na juh, rozdiel je ale v tom ze taka KIA bola kupena a bola kupena exkluzivne pre ZA a dovolim si tvrdit ze ak by mala ist do ineho mesta kupena by nebola (aspon teda nie za tolko) aj keby hrozilo ze odide z SR. Cele saskovanie okolo celeho procesu tomu nasvedcuje.
Ohladom toho turistickeho ruchu ktory sa napaja na D1, a ktory sa “rozvija”, no…nerozvija sa.
Este ohladom D1 - dialnicny program z 90-r. skrachoval na celej ciare, a skrachoval by aj vtedy ak by nedoslo k zmene vlady. Zle urcenie priorit sposobilo ze dialnicna siet sa rozsiruje pomalsie ako v okolitych statoch a pritom od tohto r. spapka tiez velke financie. Argument ze do 1998 sa rychle stavalo je polopravda, lebo to boli tie najlacnejsie useky. Pista tu zaargumentoval ze nie sme bohata krajina. To je pravda ale prave preto sa pytam ak nie sme bohaty, preco sa tak tvarime. Ak bude npr. v 2010-15 hotova jedna D v tom case to uz bude malo, situaciu moze zmiernit mozno fondy EU a mozno to ze sa daju do poriadku ceny, indexacia a zmluvy.
Takze ja s tym snazenim sa nepolemizujem ale nech sa snazia aj ludia, ktory sa staraju o najvacsi investicny program republiky. Ak nie tak degraduju aj tu snahu ktora by v regionoch aj bola.
a tym ciganom…nie som nimy vobec nadseny…ale v min. pocte sa najdu aj taky ktory stoja za viac ako niektory velkomestania…