Ja byť ministrom dopravy, tak ...

Regióny by boli priorita a takto ich vnímam ja:

dialnice.info/viewtopic.php?p=61291#61291

Hm, teraz by si zastavoval nove useky? Ved realne sa uz nic nestavia okrem usekov Mengusovce-Janovce, Svinia-Presov a obchvatu Figy.

Inac ale s tvojou koncepciou suhlasim. :slight_smile:

Áno, zastavil by som plánovanú výstavbu všetkých úsekov, ktoré sa nestavajú a mali by sa začať práve v danom roku, aby som skontroloval o.i. všetky finančné toky, pretože mám svoje podozrenia, kam sa financie lejú a o.i. by sa konečne našlo dosť financií hlavne na dostavbu ostatných.

Ide o úseky na R3 a R4. R3 obchvat Hornej Štubne, obchvat Trstenej, Košice-Milhosť, nerobil by som ani rozšírenie D1 BA-TT z 2+2 na 3+3 pruhy (uprednostil by som 1 mld. SKK na SC-Sereď).

Ako hovorím, odklad o rok, ale potom výstavba spôsobom nie že 4 a viac rokov, ale 2 max. 3 roky (okrem dlhých tunelov).

Ja keby som sa stal ministrom dopravy (čo sa nestanem), tak dosiahnem, aby v priebehu 4 rokov sa do okresov Skalica a Senica investovalo 1,5 mld. SKK. Verejne by som to povedal takto vopred. :arrow_right:

1. Obchvat Senice za 1,2 mld. SKK.
  2. Prekategorizovanie cesty Holíč-Skalica na cestu I. triedy, čo parametrami je možné spraviť okamžite, ale hlavne za 100 mil. SKK oprava povrchu, odbáčacie pruhy na križovatkách.
  3. Kompletná obnova povrchu od Jablonice po hranice s ČR na I/51 v hodnote 200 mil. SKK na najhorších úsekoch.

Dopravy znalí by mi dali len a len za pravdu a povedali by, že to ešte málo robím. :bulb:

V rámci železníc by som dal zmodernizovať železničnú stanicu v Senici. :bulb:

Ideálne by bolo byť nestranným. :arrow_right:

1. Pravicová predstava. Infraštruktúra sa za posledné roky SDKÚ stala prioritou. Reálne nachádzali 19 mld. SKK pre NDS na výstavbu diaľnic a 4,5 mld. SKK pre SSC. Je dosť pravdepodobné, že by neškrtali už, ale naopak pridávali. Za 4 roky by bolo reálne prestavať 80 mld. SKK cez štát a eurofondy, spustil by sa pilotný projekt PPP za 25 mld. SKK (Višňové) a SSC by udržala stav ciest I. triedy.

2. Súčasná predstava. Infraštruktúra je na papieroch prioritou, uvidíme, čo sa reálne bude diať v tomto roku. Vláda už mala dosť času na prípravy, na dobiehanie strateného. Predstava je, že cez PPP sa postavia diaľnice v stavebnej hodnote 150 mld. SKK. Bodaj by sa to podarilo. SSC však hospodári zatiaľ stále len so 4-5 mld. SKK a stav ciest I. triedy sa držať nedarí pre slabú výstavbu diaľnic a iba 4 mld. SKK rozpočet SSC minulý rok. Neuskutočnili sa opravy plánovaných vyše 270 km ciest I. triedy. Teda zatiaľ nová vláda pokračuje, žiaľ v tempe ako doteraz všetky vlády pred ňou, s výnimkou vlády VM, ale tá tiež nemala čas ukázať sa. Súčasná vláda chce okrem PPP preinvestovať cez štát a eurofondy cca. 45 mld. SKK.

Odborník by sa mal vedieť prispôsobiť predstavám, ale podľa možností zmeniť: systém, koncepciu, stratégiu, prestať s nereálnymi sľubmi, pristúpiť aj k diskusii trasovania D/RC, ktoré sa majú stavať o 10 rokov. Odborník má zásadnú výhodu, lebo si nikto nedovolí v danej sfére dávať absurdné ponuky v tendroch. Atď.

Tak som si túto tému prebehol … vidno v mojich príspevkoch, čo sa PPP týka, kam to išlo. :slight_smile: