Zakladam dalsiu temu, ktora tu chyba z hladiska SR, pretoze aj posta a IT je dalsia cast infrastruktury.
Konkretne: telekomunikacie, posta, …
Zakladam dalsiu temu, ktora tu chyba z hladiska SR, pretoze aj posta a IT je dalsia cast infrastruktury.
Konkretne: telekomunikacie, posta, …
A hned aj pridam konkretnu temu. SR ako stat cez MDPT bude podporovat mladych ludi - financne pomoze stat.
Mladí ľudia získajú od MDPT príspevok na internet.
MDPT rozširuje poskytovanie dotácií pri vysokorýchlostnom pripojení na internet
dialnice.info/viewtopic.php?t=3096
Len aby to vydrzalo aj po r. 2006.
O tretiu mobilnú licenciu sa zaujíma Telekom Austria. Dominantný rakúsky telekom už po druhý krát uvažuje o vstupe na slovenský trh.
osobne si myslim, ze telecom austria je jediny seriozny operator, ktory by sa mohol do tendra prihlasit. ani vodafone ani telefonica to temer urcite nebudu.
Podľa mňa to bude mať 3. operátor v SR dnes už veľmi ťažké, lebo penetrácia mobilov je už dosť veľká a bude ťažké preraziť medzi takými lídrami ako sú Orange a T-mobile.
Tento tender už mohol byť skôr, vlastne aj bol, len SR je malá krajina a v tej dobe nebol o SR záujem, asi.
toto je uz tusim dokonca 4ty tender ..
najvacsi zaujem bol pri provom tendri, ktory palacka zrusil .. ostatne boli nezaujimave.
Mozny scenar - kolenny vystrel:
vela ludi je unavenych z pomaranca aj banana, ktori niekedy akoby boli v jednom kosiku.
Skusenost so Slovakmi je taka, ze radi vyskusaju nepoznane.
Precedens Osakr v CZ.
Sekne nizsie ceny.
Novy operator trhne 20% trhu, pri penetracii cez 90% to moze ist az na milion aktivnych kariet.
Ano, ale aj v ČR bol Oskar v r. 2005 na trhu zastúpený okolo 10% trhu, čo som čítal a aj to vlastnilo veľa Čechov viac operátorov.
Obsadenie 20% trhu bude až na vrchole po niekoľkých rokoch pôsobenia a vtedy penetrácia bude nad 100%, ale samozrejme, bude to zisk hlavne pre ľudí.
Tretiu mobilnú licenciu chcú traja. Orangeu a T-Mobileu chce konkurovať rakúsky Mobilkom, české Radiokomunikace so slovenskou Pentou Investments a španielska Telefónica.
Španělská Telefónica koupila Český Telecom, včetně dceřinné společnosti Eurotel. Změnou organizačních struktur vzniká největší telekomunikační subjekt na českém trhu, který bude mít značku Telefónica O[size=75]2[/size].
Pod touto značkou bude provozována jak pevná, tak i mobilní telefonní síť a i další telekomunikační služby, které doposud provozovaly Č. Telecom a Eurotel.
Ja dufam, ze to bude Telefonica. Ma obrovsky trhovy potencial ako v CR tak aj v SR a masivnym investovanim dokaze jedina kapitalovo konkurovat Treska Mobile a zhnitemu pomarancu. A to az budu cenoves prepacenim “fukoty”
Uvidíme, nakoľko % obsadi trh prvý rok a celkovo napr. po 5 rokoch pôsobenia.
Tiez som zvedavy, ale rozhodne drzim tretiemu hracovy palce, je ho urcite treba
Tretím operátorom bude Telefónica. Španielsky mobilný operátor porazil v tendri Rakúšanov i česko-slovenské konzorcium.
Trnava vybudovala vlastnú optickú sieť ako prvé mesto na Slovensku a jej prevádzka slávnostne odštartuje v stredu 15. novembra.
http://www.ta3.com/sk/reportaze/11630_v-trnave-prvykrat-televizia-prinesie-bohosluzbu-optickou-sietou
Informatizácia získala nejakých 800 mil. EUR (neviem presnú sumu) a “garant” Čaplovič sa vyjadril, že internet bude aj v tej “najzapadnutejšej dedinke v SR”.
Podľa mňa je správne, že takýto operačný program pre EÚ existuje.
SR mala za rok 2004 a 2005 rekordný rast počítačov a internetu, rasty boli o 32-44% a za r. 2006 je prudký pokles a dostala sa SR na posledné miesta. Tie r. 2004-2005 bol totiž projekt Infovek na školách podporený Deutsche Telekom.
Prokuratúra napadla tender, ktorý vyhrala Telefónica O2.
dialnice.info/viewtopic.php?t=5898
Dosť neskoro si prokuratúra zmyslela, … podľa mňa za tým stojí “trh”.
Neviem jako vy ale ja už mám aj O2 aj Orange a počkám kdo všetko bude mať O2, lebo 2 Sk je super cena.
Pošta chce minúť miliardy