Informačné tabule

Infotabule na R1 na vjazde do BB :arrow_right: http://www.dialnice.info/gallery/image_page.php?album_id=140&image_id=9834

Može sa zdať, že sú až smiešne malé, ale vodič sa z nich o prípadnej uzávierke dozvie a to je podstatné

Bolo by dobré, keby sa ich niekomu podarilo nafotiť v činnosti a zavesiť sem na stránku

Milos, potom by som teda radil dak jednu velku infutabulu na MUK D1/R1 aby soferi kamionov vedeli ci su Donovaly alebo Strecno zablovovany. Takto by si mohli vybrat trasu ci ist cez ZA alebo BB.
Ja som zastancom tychto tabul na D a na R, ale mam dojem ze sa toho nedockam. Ceska Republika je zase o krok vpredu nez Slovensko v tomto.

Tam samozrejme tiež

Ja nerozumiem tym dopravnym dizajnerom. Ved ta tabula pred BB [vdaka Milos za fotky] ma zalostne rozmeri. To predsa 3-4 sekundy musis cumiet na tu malu tabulku aby si z nej nieco vycital. A kym sklopis oci na cestu, tak vyrobis taku havariu, ze budu zavrete nielen Donovali ale aj vjazd do Bystrice :smiley:

Neviem, videl som tie tabule zobrazovať uzávierku Donovál pre kamióny nad 10m dĺžky a až také hrozné mi to nepripadalo. Je tam len veľký (v pomere k celkovej veľkosti tabule) piktogram kamióna so šípkami a nápisom 10m v červenom kruhu (zákaz) a vzdialenosť tuším 12200 m k začiatku uzávierky, žiadne nápisy vo viacerých riadkoch malým písmom, ktoré by bolo treba lúštiť, tie sú na klasickej tabuli hneď vedľa vpravo

Dakujem za upresnenie toho co sa tam znazorni. To fakt nejaky text by bol nanic pre tureckych a inych zahr. kamionistov.

Jeden text v angličtine by som tam predsa len nechal celú zimu svietiť, aj keď nie je uzávierka - USE WINTER TYRES! :smiley:

cestovanie.pravda.sk/cestovny-ru … rvy-dojem/

Pri nadpise som sa zasmial, ze najskor by sme museli mat tie dialnice…

Myslim, ze prvym dobrym dojmom, by mali byt kvalitne cesty…

Skúsim sa opýtať: Je nejaký dôvod, prečo sa na nových úsekoch stále nedáva PDZ mimo tunelov a potom to NDS hasí s vozíkmi?

zeby neexistujuce veliny?