I/9 Drietoma (CZ) - Bánovce n/B - Prievidza - Žiar n/H

Smato palec hore… :wink: .Myslim ze sa tu spojime spolocne za dobru VEC…Je jasne ze opravou tohto problemoveho useku, a nielen tohto…/obchvaty ,pripajacie pruhy ,prebudovanie krizovatiek a rozsirenie ciest 1 tr na medz parametre atd…sa usetri cas a zvysi bezpecnost, pohonne hmoty , rozbehne sa podnikanie medzi regionmi a ale hlavne, usetria sa Ludske zivoty … :bulb:

Sme sice OT, ale ak by nahodou zrusili tie dotacie na tepelne elektrarne tak by to neslo na financovanie R2 ale na znizenie ceny elektriny, pretoze prave cez elektrinu su tepelne, male vodne, slnecne a neviem ake este vseliake nezmyselne elektrarne dotovane (zial, tie este nezmyselnejsie musia byt dotovane, lebo EU a jej kvazizelena politika). A vdaka tomu mame jedny z najvyssich cien elektriny vobec, co je dost velka prekazka prichodu investorov zvonka, resp. konkurencieschopnosti tych slovenskych. A to je pre ovela sirsiu skalu investorov ovela vacsi problem nez nekvalitna infrastruktura.

R2 bola definovaná až v roku 1999, vtedy Merčiar neopúšťal Elektru :wink:

Nech to povedia otvorene pani politici žE na najbl 10 rokov bude malo financii nielen na dobudovanie D1.. D 3..aj to nie v plnom profile..OBCHVAT BA pojde zrejme cez PPP… a co dalej ??? Z coho budu financovat dlhu R7..R2 ..od ZV..smerom na LC ??? A kde je rozvoj cestnej siete a obchvaty miest a obci na nasich jednotkach ??Mam silny dojem ze tu panuje len boj o omoc a podpora vyvolenych …a nie.(nejaka trapna koncepcia ( rozvoja cestnej siete…

Stačí sa rozpamätať na “odvážne” uvedené termíny na stráne ndsas.sk… tie termíny vychádzali z možností SR.
Netreba zabúdať na odkladané opravy ciest, množstvo mostov má za sebou 50 rokov bez požiadnej údržby. Už by sme mali rekonštruovať aj najstaršie diaľnice. Ani 3 PPP más nazachránia, iba znemožnia postupný rozvoj v ďalších desiatkách rokoch.

hm…uz stracam optimizmus, :frowning: ASI ZALOZIME NOVU POLITICKU STRANU -Strana Realnej Cesty.. :wink: ..NDS je statna S.R.O - kde sa menia fleky podla zmeny vol obdobia…a riadia ju hlavne polit nominanti a nie odbornici na dopravu..Vlados maš velku pravdu,prave nastal utlm vystavby dopr infr . asi na 10 rokov…Dokoncia sa rozostavane useky aj to z omeskanim…a potom budu len vyhovorky ze niet financii.., no a tiez PPP projekty je podla mna tiez cesta do pekla… :bulb:

je mi to jasne ze to platime my vsetci, preto som tam dal smajla;
ale myslim ze HBP Prievidza a.s. dostaval priame dotacie od Smeru (a vraj sukromny podnik), ved to bola kauza Janosa, co balil peniaze do alobalu.
inak : Breceli ma 4 mld eurofondov, a podla vyjadrenia Prochadzku, chcu to dat hlavne na rozvoj regionov. Ja myslim ze trojsky kon v koalicii: Siet a Most Hid moze zafungovat v prospech R2 ciesty

No bolo by to fajn co pises ,kedze som z okresu PD…a nakoniec sme najvacsi okres v TN kraji a kvalitna infrastruktura…by bol urcite velky stimul pre buducich investorov…Nakoniec nie sme tak daleko od tepny D1.. PD-Chocholna…60 km…Neviem ci sa ale nieco stihne v tomto progr obdobi tejto koalicie kedze priprava trva vzdy velmi dlho…Skor by som realne videl konecne nakopnut a zacat obchvat PD…

v dalsich 4 rokoch bude uspech ak to od banoviec potiahnu komplet po D1 v polprofile a nieto este dalej na prievidzu

myslim ze tomu este chyba vykup pozemkov .,.priprava stav. povolenie. atd k tomu este velmi daleko , ale ako vravim z prazdneho mesca nepotečie…ked nejsou prachy..Bublina ktora splasne, budu ine problemos…

Z NDS ti nenapisali celu pravdu. Dokumentacia pre R2 Mnichova Lehota - Ruskovce bola vypracovana uz pred rokom (resp. dokoncena). Prakticky okamzite vsak bola hodena do kosa, usek sa rozdelil na 2 mensie useky a cely process sa dostal skoro na uplny zaciatok, t.j. ide sa od EIA. Nehcem ti brat iluzie ani elan a rad ta v tvojom usili podporim. Ale povedal by som, ze o zapadnej R2 je uz davno rozhodnute - jej realizacia je posunuta o 20 rokov, resp. dalsie rozhodnutie o jej realizacii. Samozrejme vzdy bude zalezat od aktualnej vladnej garnitury, ako to aj samotni dialniciari viackrat spominali. V kontexte celoslovenskej cestnej siete je zapadna R2 vyznamovo az za D1, D3, D4, R1 BB - RK, R2 ZV - KE, R5, R7 BA-DS. Velmi pochybujem, ze okrem Ruskovce - Pravotice sa pocas zivota mojej generacie (40+) postavi dalsi co i len polprofil.

Co sa vsak realne urobit da, resp. napravit este za nasho zivota, je prave tema tohto vlakna od ktorej sme sa odklonili, a to je I/9. Na to treba realne tlacit a bit do kompetentnych, az s tym uz K*RVA zacnu nieco robit!

…D1 - Trenčianska Turná - Mníchova Lehota - Svinná - Ruskovce…

Takze nasledujuci usek bude : Svinná - Ruskovce ; ? ma to ndska niekde oficialne vysvetlene preco, pripadne ako to vidia casovo? Na strankach NDS je stale Ruskovce - Mnichova lehota… ndsas.sk/useky-mnichova-leho … 44364s476c

ale ked clovek pozera na tie vizualizacie, tak si pomysli co im to jeb*e, tolke estakady a mosty. To sa naozaj neda spravit inak? vid CR (Buchlov/Uherske Hradiste/Uhersky Brod/Banov). Ano, zda sa mi ze na tahu TN-BN je pomerne vela obci, ktore sa musia obist a teren tiez nie je rovina. Ale niekedy mozno odkupenie alebo vyvlasnenie par domov a pozemkov ( napr. v Miticiach) dokaze usetrit tolko estakad a mostov… a je to svata pravda my nepotrebujeme 2+2 do BN alebo PD, stacila by kvalitna a siroka cesta 1 triedy.

pri ceste do Brna sa tradicne meria 70 tka…za Drietomou…az po hranicu tu stoja nasi vypalnici… :wink: , a na ceskej strane klud a pokoj…klasika…To len taky postreh ako nasi VB prislusnici :slight_smile: pomahaju ludom…Inac pred Drietomou za krizovatkou Chocholna sa asi zacina budovat nova CS…

za Drietomou v smere na Stary Hrozenkov je 70 tka? viem ze tam dalej je ostra zakruta s omezenim na 70 ; 60 tka pri tych domoch a 80 pred hranicami smerom na Brno.
Na ceskej strane poldov obcas vidno v buchlovskych kopcoch, tiez tam je 70 tka, pred odbocenim na hrad z oboch stran, ale inak klidek, max. ma obcas zdrzali Bucovice.

Inak asi pred tyzdnom som pisal do siete, ze teda nech zvazia R2 v useku TN-PD, budem otravovat stale a vkuse, i ked teraz uz mam robotu. Vyzyvam ostatnych aby pisali tiez.

posledna vec co som dnes nasiel na nete… ta3.com/clanok/1081570/brece … overu.html
neviem ci to je dobra alebo zla sprava pre nas region, snad dobra.

Pre nas cestovatelov na trase PD- BN-TN -D1 atd by bolo skvele aspon oprava betonky…Chocholna-Bierovce -Tn Turna…

ale ako vravis asi zacneme bombardovat neustale SSC ZA…emailami , fotkami a propagovanim rozbitej nebezpecnej cesty…palec hore SMATO… :wink: :smiley:

presne tak, aby som sa aj ja vratil k téme… kontakty inak majú tu… ssc.sk/sk/O-nas/Kontakty/Inv … Zilina.ssc

nech opravia aspon niečo…
napr. včera keď som šiel v smere do PD, za Trenčianskymi Miticami, za tým opravovaným úsekom (ktorý pekne opravili) je ešte dosť rozbitá cesta, koľajnice v asfalte.

Ale ssc toho asi moc nespasí, pretože jak som pisal v inom vlákne, minimálne 24 spomalení na ceste od PD k D1 (typu obec, križovatka), kde proste 90-100 nepojdeš, plus traktory a iná pomalá technika. Teraz budem jazdiť v pondelky ráno cca o pol 7, tak uvidím ,možno to dám za 1 hodinu na hranice.

Pondelky ráno cca. o pol siedmej jazdievam v smere na TN.. tak si rovno priprav slušnú dávku trpezlivosti :wink:
Ak by som to mal zhrnúť, tak štatisticky asi v 90% všetkých jázd ráno o tomto čase do TN sa ide v podstate v jednej súvislej kolóne.. do BN to býva ešte také vlažnejšie, od BN už obvykle nie je možné ani predchádzať.. Ráno sú tie intenzity priam šialené.. Potom stačí jeden kamión idúci 75-80 km/h, nemožnosť predbehnúť, vybrzďovačky a zrazu máš pred sebou za 2 minúty ani nevieš ako kilometrovú kolónu a priemerku tak 60km/h. A už sa to len nabaľuje..
Priemerný čas trasy PD - TN (pri štarte o pol siedmej ráno) je cca. 1:20, takže na hranice si kľudne pripočítaj ešte tak 10 minút. Samozrejme vravím, je to tak 90%.. bývajú pondelkové rána, kedy sa to dá prejsť za 1:05 - 1:10, ale sú to skôr výnimky. Paradoxne pri štarte o plus mínus hodinu neskôr je I/9 takmer ľudoprázdna a časovo nie je problém stlačiť túto trasu pod jednu hodinu. Veď uvidíš sám.. prípadne sa podeľ so zážitkami a skúsenosťami.. poznať dobré načasovanie kedy vyraziť nie je nikdy na škodu :wink:

Niesi sam a myslim, ze takych ludi bude viac. Tiez sa vyhybam tymto hlupym casom. Ide ma vtedy roztrhat od jedu…

no ale my z PD okresu mame tuto situaciu aj smerom na MT,ZA..1/64 a to iste aj na ZH…v tom istom case…Samozrejme najv intezity hovoria ze smerom 1/9 PD-TN su asi najvacsie..Aj ked cez leto je na trase PD-N.Pravno velmi rusno lebo je to trasa aj na Zilinu aj MT…tranzit na polsku stranu najma pre kamiony…