I/9 Drietoma (CZ) - Bánovce n/B - Prievidza - Žiar n/H

Heuréka! Najskôr sľubovali jún, potom júl, je z toho august.

1 lajk

Tak, poteší to určite mnohých nielen slovenských vodičov, konečne ten úsek bude po rokoch opäť v prevádzke. Síce s meškaním, ale predsa. Pokračovanie ďalej smer Česko síce v blízkej dobe opravia - aspoň teda sľubujú, no obchvatu Drietomy sa tak skoro určite nedočkáme, či sa na tom niečo zmení v najbližších 20 rokoch je asi vo hviezdach.

Otvorili to vôbec? A panelku smer Drietoma robia?

Hej otvorené to je, dnes som išiel tadiaľ. Smerom na Drietomu robia zatiaľ dokopy asi 40m opráv, vymieňajú betón na krátkych úsekoch. Ake Ráž spomínal, že pripravujú projekt na komplexnú opravu celého cca 3km úseku od diaľničnej križovatky až po Drietomu.
Zarazila ma ale tá 50tka na tak dlhej časti pri Bierovciach a Stankovciach, to tam predtým vôbec nebolo. Príde mi to dosť nelogické, neviem či to vôbec niekto bude rešpektovať.

Toto je absurdné, aneb vynovená cesta I. triedy po slovensky. Krásne zrekonštruovaný, prehľadný a rovný úsek s odbočovacími pruhmi, obce izolované za vysokými protihlukovými stenami a oni tam doslova vynútia na 2,3 km dlhom úseku trvalým zvislým dopravným značením najvyššiu dovolenú rýchlosť 50 km/h. Ten pračlovek čo prišiel s týmto brilantným nápadom, by mal dostať metál. Popravde, mne zostáva rozum stáť z toho čo som tam videl. Ja som vždy za vecnú a slušnú diskusiu, ale toto môže vymyslieť fakt iba debil.

3 lajkov

Včera večer som tadiaľ išiel a áno, vodič predo mnou to dodržiaval. Ale inak je to úsek akurát na plnenie štátnej kasy - čistá buzerácia.

1 lajk