Je to len ďalší pomník slovenského dopravného inžinierstva. Určite som to neobhajoval. Skôr som navrhoval urobiť uzol D1/R2 južnejšie od terajšej prípojky Chocholná/Drietoma.
OK, ak si to neobhajoval, hoci tu spomínaš MÚK južnejšie čo mi zase vychádza na novú MÚK.
- si myslím že ďalšiu MÚK tu netreba, hoci existujúca nie je ideálna pre stiesnené pomery. D1 aj MÚK mali dať o pár 100m juhovýchodnejšie.
- nie je ju kde rozumne umiestniť.
Chystá sa aj rekonštrukcia panelky medzi Chocholnou a Drietomou.
Je to zrejme efektívnejšie robiť až teraz, keď sa na túto cestu zase vráti celý tranzit od Prievidze. Však komu by strpčovali život, keby to boli spravili za tie roky čo boli Bierovce odstavené - keď skoro všetci chodili cez Kostolnú.
Podobne keď bola roky odstavená cesta cez Kremnické bane, nikoho ani vo sne nenapadlo poriadne zrekonštruovať nevyhovujúcu a roky prázdnu cestu cez Turček.
Tak to je ale asi správne a aj navždy bude, keď si budeme na naše čelo voliť tupcov.
Hotové to bude, len sprejazdnenie asi až koncom júla.
Škoda. O dva týždne je na letisku festival. Tie stovky áut od Bratislavy teda ešte aj tento rok budú musieť namiesto priamo z diaľnice ísť cez Beckov a Stankovce.
Ale veď možno poslednýkrát, pravda? ![]()
Už je aj VDZ
Jasné že to bude v júli otvorené - Pohoda končí 11.7., takže po nej už tomu úplne nič nebráni. Úloha všemožne skomplikovať život návštevníkom nenávidenej protivládnej Pohody bola splnená.
Za komancov sa to dialo dost casto. Akurat som prekvapeny, za sa to deje znova lebo dlhe roky sa tento “jav“ nevyskytoval.
A deje sa zjavne uz dlhsiu dobu, minuly tyzden som isiel okolo elektrarne v TN a bol to smutny pohlad. Predpokladam, ze niektora cisticka nad TN “necisti“.
A inspekcia je s tym asi ok. Na druhej strane ked im aj vyrubi pokutu tak to zaplatia v konecnom dosledku odberatelia. Problem solved.
Ja som take nieco videl naposledy pred 30-imi rokmi pod Ruzomberkom…
Dúfajme, že táto hanba sa bude riešiť spolu s rekonštrukciou panelky, ako sľuboval pán štátny.
Pochopil som správne podľa dĺžky trvania obmedzení, že na ten rozbitý betón proste hodia asfalt a dovi dopo? To bude mať akú životnosť?
Neviem viac ako to čo som poslal. ![]()
Existuje technológia fragmentácie, kedy sa panely čiastočne rozrušia a zbrúsia, a takto pripravený povrch sa potom prekryje asfaltom. Navrhovalo sa to na opravy niektorých úsekov D1 v ČR. Tak sa možno použije niečo podobné.
Tak toto je iná hanba. Cesty na hraniciach by mali byt reprezentatívne a bezpecne aby navstevnici ale aj ludia mali pocit ze prisli do civilizovanej krajiny a nie ako je u nás zvykom, pohraničné oblasti nevyzerajú vôbec vľúdne.