Mám šancu, stavil som sa, že zrútený most v Baltimore postavia skôr ![]()
Tí, čo sa v tom vyznáte: dá sa toto naozaj do konca júna stihnúť dokončiť?
Paráda. Rímsy zabetónované ozaj rýchlo, vidím že už je tam aj hydroizolácia mostovky. Teda nie sme ďaleko od asfaltovania. Zábradlie a dopravne značenie by mohlo pribudnúť rýchlo. Neviem či to stihnú otvoriť do júla, ale ešte počas prázdnin by to stihnúť mali.
Inak keď vezmeme, že sa zbúralo niekedy minulý rok v marci a na pilieroch začali sa mi zdá niekedy v máji, tak je ten ± rok naozaj dobrý výkon, kiežby to takto pri stavbe mostov a tu dvoch išlo všade. A hlavne keď sa dostane na starý most v Trenčíne, kde vraj ostanú len piliere a mala by byť nová mostovka, by ten rok bez mosta aj stačil na vytrpenie, hádam tam nečaká ďaľšie prekvapenie…
Škoda, že ich nepostavili pre premávku 2+2. Snívanie o (novej) ceste 2+2 alias R2 je len na škodu.
Vlados v podstate sú 2+2. Buďme radi, že tam vôbec bude chodník pre chodcov a cyklistov. Na naše pomery až neuveriteľné.
toto je jedno z mála pozitív toho, že sa kvôli komplet sanácií tých pôvodných čaká na nové a pribudol chodník pre peších aj cyklistov a niekoho to napadlo. Pri rekonštrukcii sa tam s cyklistami nerátalo, pritom po oboch stranách cyklotrasa a to verím, že tá Stankovská nedávno dokončená časom potiahne až do Beckova a zokruhuje sa to. Mnohí to už berieme ako keby sa otváral nový úsek D1 :D, ale je to skôr do plaču.
Aj tak celý tento bordel je len dôsledok toho, že sa prvý neriešil úsek R2 aspoň od D1 po Turnú, keďže s ohľadom na napojenia sa bude do I/9 musieť opätovne zasahovať.
V prvom rade celá I/9 od D1 po Bánovce je v samostatnej stope, de facto polovičný profil ex D50. Obchvat Bánoviec bol naprojektovaný a územne povolený ako preložka ex I/50.
Mali sa tam už dávno dobudovať len MÚK a mohlo to stačiť, a plný profil dostavávať ad hoc podľa potreby.
expwy, prepáč, niekdy mám pocit že si “otočil” a nielen tu. Kedysi dávno si dával materiály ohľadne novej MÚK s D1 a zdalo sa mi, že si ju obhajoval.
Jasné, že bude postačovať existujúca MÚK a dualizovanie I/9. Dopĺňanie MÚK “nič” nebráni… až na mokrý sen R2 v novej stope.