I/72

:slight_smile: az bude pekne pocasie, tak si urcite spravim vylet, aj cez BR…

Dnes bolo uz uverejnene aj samotne vyhlasenie, vid www2.uvo.gov.sk/evestnik/-/vestnik/325938

podla poslednych info to vyzera, ze cez certovicu budem jazdit Z-V este najblizsich 10 rokov, minimalne v nedelu a piatok urcite…
cesta je po zime sama diera, aspon zo severnej strany, dokonca su tam kvoli tomu obmedzenia MPR, plus ten “most v oprave”. Neviete ci sa s tymto planuje nieco robit, okrem zaplatania dier?

pichalsi - Už som tadiaľ dhšie nešiel, na severnej strane myslíš hneď po prejdení hranice krajov (hrebeňa) alebo až dole nižšie?
Lebo na severnej strane od hranice Žilinského VÚC bola cesta asi 3-4 roky nanovo preasfaltovaná a tragický povrch bol až okolo Boce a nižšie. V zátačkach zpri Malužinej - kameňolome odporúčam spomaliť, vždy je tam veľa kamienkov po ceste a pekne to vozí.

Vrchný úsek približne po Vyšnu Bocu je ešte vyhovujúci, aj keď aj na tom “novom povrchu” je tiež množstvo dier. Nižšie je to katastrofa. Z južnej strany by sa tiež zišlo opraviť aspoň úsek okolo Jarabej a hlavne v Podbrezovej.

Každopádne po otvorení HP-DS a Hubová-Ivachnová už bude výhodnejšie jazdiť po D1, a to snáď bude aj skôr ako o 10 rokov :slight_smile:

myslel som na tie casti co pise Andrej - od krizovatky Kralova Lehota po Vysnu Bocu. Su tam same vytlky a znizena rychlost, ak sa dobre pamatam napr. tu na 60. google.sk/maps/@48.9653799, … 6656?hl=en
Tak ja dufam ze s tou D1 to bude pravda, ale kym nebude hotova Hubova-Ivachnova komplet tak to podla mna ovela lepsie ako teraz nebude. Iba viac aut..

Niektoré s tých najhorších úsekov pri Nižnej Boci a aj smerom do Malužinej začali dnes frézovať. Ide však o krátke časti.

Studiu realizovatelnosti vypracuje Amberg za 284 tis. € bez DPH : uvo.gov.sk/vestnik/oznamenie/detail/341617

tvnoviny.sk/domace/1868037_c … avnom-tahu

vyzera to, ze Certovica bude urcity cas neprejazdna.

facebook.com/17116752968769 … =3&theater
podla tejto info, to vyzera na vystavbu pontonoveho mosta. Poskodeny most je pred odbockou do kamenolomu.

Po pôvodnom moste pri Malužinej sa už niekoľko dní jazdí, odstránili obmedzenie pre vozidlá nad 12 t. Dopravu striedavo riadia semafory. Vedľajší provizórny most uzavreli.
Už som si myslel, že sme takí rýchly ako Japonci :smiley: Zistili,však len, že most povodeň nepoškodila.
Niečo o tom vo včerajšej reportáži videoarchiv.markiza.sk/video/tel … zne-noviny

Ako bonus pribudli dva , asi kilometrové úseky s novým kobercom pred Malužinou z Čertovice a v obci Hybe.

Výstavba a zlepšenie bezpečnostných parametrov mostov na cestách I. triedy v BB kraji - 2. etapa, I/72 Čertovica - Lajštrok - rekonštrukcia mosta ev. č. 72 -065
Dátum uzavretia: 22.09.2023
Dodávateľ: SMS a.s.
Celková čiastka: 1 718 327,26 € s DPH
crz.gov.sk/data/att/4412664.pdf

v extraviláne v k.ú. Jarabá
lehota výstavby: 8 mesiacov