I/18 - úsek Žilina-Dubná skala

Odpoveď znie - nestojí to za to, aspoň podľa mňa nie. Ale opatrenia na zvýšenie priepustnosti a bezpečnostné opatrenia jednoznačne urobiť treba - 2+1 , 1+2 pruhy, na miestach, kde sa blíži zmena počtu jazdných pruhov, treba dať veľmi výrazné najlepšie po okrajoch krikľavou farbou zvýraznené vodorovné aj zvislé dopravné značenie, natiahnuť ochranné siete proti padaniu skál, ako je to na iných podobných úsekch atď.

Nehovorím, že úpravy tejto cesty netreba, ale v piatok som išiel do Košíc a aj ako Žilinčan mám pocit, že cesta okolo PP a PO je na tom snáď ešte horšie čo sa týka hustoty premávky a parametrov cesty.

ked sa mam priznat, osobne vystavbu tohto useku povazujem vzhladom ku velmi skromnemu rozpoctu na dopravu velmi ale velmi neefektivne vynalozene peniaze.

skor mi to pripada, ze sudruha ficu “nacapali” na hruskach ked chcel dialnicu do 2010, tak sa malo povodne robit len toto, ale zrazu treba aj visnove.. a sudruh sa nemyli, tak sa stavia jedno aj druhe… a je jedno, ze to je “kusok” neefektivne..

je tam intenzita “len” 27 tisic .. preco takymto stylom neriesia problem s intenzitou na starej seneckej az po sered ? kde su intenzity spolu s D1 niekolkonasobne vyssie a je to na rovine…

2 miro: PP bude nastastie najneskor za rok aj pol vyrieseny .. s PO sa to dost zlepsi po nabreznej

Tu bude niekde pes zakopaný. Z terajšou cestou treba niečo robiť, ale nie megalomansky.

To rozšíření není plánováno megalomansky, ale jsou tam místa, kde bude metr stát miliony.

stale si myslim, ze pes je zakopany niekde v Teplicke nad Vahom…

teplicka nad vahom by potrebovala skor D3 ako I/18 …

Ja neviem… 1 rok komplikovane rozsirovat cestu, ktora bude plnit svoj ucel 3 roky? A vsetky tie cachre-machre okolo sa mi proste zdaju divne…
Mimochodom, nema KIA nejakych dodavatelov smerom na vychod? Ak nie, tak ok…

no nejaky by sa nasli.. ale je zopar firiem, ktore maju nejake veci v martine/vrtukach a nutne to potrebuju cim skor rozbehnut.. mali dialnicu slubenu uz v roku 2005 a stale nist :wink:

… nestoji to za to…
suhlasim s 2+1 resp 1+2, natiahnut siete, atd. urcite nie 2+2 …

ked sa pozriem ako sfusovali vyjazd D2 za Sitinou (smer MA) na Dubravku/Lamac na I/2, tak MUK Strecno sa mi zda tiez zbytocne

A VW v Martine tiež už čaká dosť dlho. Ono rozvoj v Turci by šiel raketovo hore. Je to dobrý priestor na investície a tie sú silne pribrzdené, lebo sa čaká a čaká.

Pokial viem tak VW uvazuje o velkej inversticii v Martine…
Malo by ist o nejake vyznamne rozsirenie toho vyribneho zavodu co tam uz je…
Ale podla mna toto rozhodnutie Fickovej vlady je zalozene cisto na zvysovani popularity… :unamused:

tam neni len VW .. ale viacero nemeckych firiem, tam zatial “cusi” a (ne)trpezlivo cakaju .. ked sa tam dovedie dialnica, tak v martine/vrutkach bude iny boom… tam by sa aj nejake nehnutelnosti oplatilo kupit :laughing:

Lepsia infrastruktura by mohla byt konkretne pre VW v MT impulzom, fabrika ani zdaleka nefunguje na 100 % svojich vyrobnych kapacit. Mozno to by mohlo suvisiet s moznou velkou investiciou VW v MT, ako spominal pablito. Alebo nemci zacali doverovat ficovi :slight_smile:

Ono to zato stoji, lebo konecne bude v SR aspon kvalitny jeden usek paralelny s D, kde v pripade akehokolvek problemu Visnoveho moze byt doprava presmerovana. Aj ked samozrejme v sucasnosti su priority urcite inde…

Nabrezna bude dokoncena v nedohladne, ved este sa stale nepracuje ani na dokonceni prvej etapy. Polka prvej etapy je sice hotova uz niekolko rokov, ale je to usek uprostred nicoho a tak ju vyuzivaju iba miestni. Druha polka prvej etapy sa konecne zacala stavat pred mesiacom, ale iba na polovicke useku (tie iste majetkove problemy trvajuce uz 10 rokov). Ak sa predsa len podari na buduci rok, ci v r. 2009 dostavat tuto prvu etapu, stale ostane velka cast tranzitu vedena cez mesto. Ja som sa aj na otvorenie tejto prvej etapy pozeral optimisticky, z lepsimi vyhliadkami pre Presov, ale treba si uvedomit, ze velke percento IAD pouzivajucu Nabreznu budu tvorit domaci, nakolko by to bol prvy kvazi mestsky okruh spajajuci dve najvacsie sidliska a ine dolezite meststke casti. Takze sa na to az tak velmi tesit netreba, navyse neopominajuc fakt, ze vsade budu prechody a nie podchody ci nadchody, mnozstvo semaforov riesenych blbym presovskym sposobom cervenej vlny.
A napokon, Presov odbremeni az R4, problem je totiz v tranzite sever-juh a nie zapad-vychod (juh na KE).

tak, ziadne PPP na tomto useku nebude :slight_smile:

dialnice.info/viewtopic.php?t=7826

takze z toho bude tunel a naklady nebudu 2 miliardy ale aspon 4 az 5 :wink: tesime sa

Uz sa tesim na tie vyluky s obchadzkou cez Terchovu… koho napadlo, aby toto financoval stat? Ved je uplne logicke, aby bolo v zaujme sukr.investora robit aj tuto cestu :angry:

asi nenasli nikoho, kto by to postavil za pol miliardy