História výstavby diaľnice D1

Táto téma je momentálne pre vás pripravovaná. Jej obsahom bude výstavba a popis jednotlivých diaľničných úsekov na dnešnej diaľnici D1 od dĺžky úsekov, ich cenu, koľko ľudí priemerne úsek stavalo, na čo všetko sa prihliadalo, kde boli najväčšie problémy, doplnené budú aj fotky od stavebných strojov v akcii až po otvorené diaľničné úseky, fotky budú čierno-biele a farebné.

Tým, že téma je rozpracovaná, tak je zatiaľ zamknutá. Odomknutá bude aj s doplneným obsahom niekedy cez leto. Je to moja prioritná téma v rámci celého fóra.

Ďakujem za pochopenie. :laughing:

Odstúpil som od moderovania tejto sekcie z dôvodov, že som vyťažený už v sekciách Cestná sieť a Stavebné firmy + Stavebné a údržbové stroje a ešte chcem realizovať zmeny v sekcii Glosár, t.j. doplniť tam hlavne odborné príspevky, ktoré ešte spracúvam. Sekciu Cestná sieť som prakticky upravil tak ako som chcel, avšak dopĺňať tu chcem ešte veľmi veľa informácií. Sekcia Stavebné firmy je takisto upravená a budem tu priebežne informovať o nových zámeroch stavebných firiem pôsobiacich na slovenskom stavebnom trhu.

V rámci tejto témy sem pridám neskôr buď samostatné krátke príspevky alebo neskôr komplexné dlhšie príspevky, avšak už len ako radový člen fóra. Týmto prenechávam zatiaľ rozvoj sekcie História iným užívateľom, ktorí majú viac času. :laughing:

Celkom pekne strucne spracovanu minulost, sucasnost i nacrt buducnosti D1 na Slovensku najdete tuna:

dalnice-silnice.cz/Sk/D1.htm

Ano, to je naozaj v súčasnej dobe jediné, čo je prístupné na internete v zrozumiteľnom jazyku pre väčšinu Slovákov. :laughing:

Bratislava - Výstavba Prístavného mostu (Most hrdinov Dukly):

youtube.com/watch?v=0zB8piy5 … re=related

D61 Hlohovec - Piestany - odovzdanie 26.7 1985

Zdroj: Doprastav, 1988

D61 Most hrdinov Dukly (Pristavny most) - odovzdanie 8.11 1985

Zdroj: Doprastav, 1988

Historicke fotografie, chcelo by to nahodit aj do fotogalerie :slight_smile:
dennikn.sk/46721/ako-sa-stavali … j-d1-foto/

Dnes poobede sa tak stalo :wink:
gallery/album.php?album_id=271

skvela praca :slight_smile:

Mne to ale pripada, ze to boli povodne farebne fotografie… :confused:

sranda že sa tam spomína jeden jazdný pás D1 pod Spišským hradom… neskôr sa postavil druhý a potom aj tretí :slight_smile:

dobra poznamka :smiley:

vytvoril som ešte dve animácie výstavby diaľnic na Slovensku historiadialnic.sk/animacia/
pre “lenivých” ktorým sa nechce klikať :smiley:

velmi pekne. len to ide moc rychlo, rad by som si to preklikal pomalsie

Preklikat si to mozes manualne.

Inac rempo si mi neodpovedal na druhu ss.

Strihový dokument o výstavbe diaľnic v Československu. Aj o tom ako zväzáci sadili kaktusy, ako zábranu pred vbehnutím zveri :smiley:

ceskatelevize.cz/porady/1011 … chiv-ct24/