Eurovelo 11

Medzinárodná diaľková cyklotrasa, ktorá začína v Aténach a končí v meste Nordkap v Nórsku. Prechádza Slovenskom v dĺžke 203 km.

Kto má na starosti cyklostojany pozdlž tejto trasy v KE?

Podla mna kosicky samospravny kraj.

neviete kedy planuju dalsie nedokoncene useky EV11? najma Tahanovce sudky-Kostolany so skalnou galeriou ponad rieku hornad ,Kostolany- Seniakovce /Budimir (oba useky su vramci KSK) a potom zvysok smerom na sever ma uz PSK, Presov wilec horka- Haniska pri Presove -Budimir (vacsia cast popri rieke Torysa resp poza dediny) a pod KSK patri aj zvysok chybajucej trasy od Kosic na juh Kosice Krasna- Koksov-Baksa- Cana (+napojenie za Canou uz na existujuci usek smerujuci na Trstene p.H.) vsetko by malo ist z eurofondov , mame kopu neminutych fondov navyse by sa uz malo ist podla noveho zrychleneho stavebneho zakona a usek by ako medzinarodnu trasu mohli dat ako strategicku investiciu nie? co na to sucasny MD J.Raz? preco sa to vlastne neriesi a stoji to dlhe roky akoby samospravy na to kaslali.. kde je problem? hlavne ze sa bijeme do prs ze ideme vo velkom investovat do zelenej dopravy.. kde patri zeleznicna infrastruktura a cyklodoprava

V podstate jediný dlhší ucelený úsek EV11 je od Hanisky pri Prešove až takmer k Lipanom cca 39km súvislého cyklo chodníka (časť kilometrov po miestnych komunikáciách). Škoda že sa to nedotiahlo až do Lipan (chýba tuším okolo 2-3 km) kvôli Rožkovanom (nevie niekto, ako je to s úsekom cez Rožkovany?) a bypass Šariských Michalian, ktorý by obišiel dedinu úplne (cca 0,7km), nemá niekto čerstvé info aj o tomto?

V Maďarsku EV11 medzi Pálháza a Füzérkomlós, pokračujú v budovaní mostov (áno mostov pre cyklotrasu) až po Hollóháza …. a KSK stále spí ….

2 lajkov

Nevies prosim ta kadial tato trasa vedie? Naposledy som skoncil za Hollohazou a cyklochodnik uz nepokracoval nikam, siel som normalne po ceste pre auta, popri ceste bolo vidiet rozostavanu cast, ale kde skoncila netusim… pokracuje od Fuzerkomlos az do Palhaza? Vdaka.

Vo Holohaze je kratky separe, tak ides po ceste az do Palhazy. V Palhaze pri vlaciku opat zacina separe a po nom mozes ist az do Satora a Sarospataku

Ešte to nie je v mapách, ale išiel som tadiaľ. Je to po bývalej lesnej železnici … Áno už je to spravené (aj ked sú stroje ešte na niektorých miestach) od Lokomotívy v Füzérkomlós po Pallhaza … už aj s posadenými stromami

2 lajkov