leto 2012 v juli boli este ceny po starom myslim SRBSKO… , alebo zdrazeli pred sezonou.???
Takze most BESKA preed Belehradom uz je kompltne 2+2 .???
Most je hotovy od minuleho leta, len momentalne sa opravuje stary profil, malo by to byt hotove do tohto leta.
No to bude super…isel som tade hore dole celkovo 4 krat avzdy podvecer Nadherna sceneria a zapady slnka…Ma to svoje caro…
Nakoniec Alpina dodrzala termin a znovu zacala stavat usek okolo Dimitrovgradu. Hrozilo jej ze ked nezacne tak Srbska vlada zrusi s nou dohodu a vyhlasi novy tender. Zrejem problem bol v tom z eAlpina chcela viac penazi od statu, lebo asi si to zle spocitala alebo dala naschval nizku cenu a dufala ze sa dohodne na vyssiu cenu pocas prac.
No bol by som zvedavy co by sa po tomto dialo u nas …asi by stat doplatil hm ??
Neviete náhodou, či na Srbských mýtniciach nepripravujú podporu bezkontaktných kariet?
Na oficialnych strankach som nenasiel ziadnu info o bezkontaktnych kariet, len vseobecne ze sa da patit s kartami. Bezkontaktne karty nie su este az tak rozsirene a to aj na zapade.
som zvedavy ako budem platit v Macedonsku ich denermi a kde si ich v noci na hraniciach zamenim ked uz nemozem platiti eurickami ???
Pre tych co choda cez Srbsko na dovolenku do Grecka a do Bulharska, mam dobru spravu. Otvorili novy hranicny priechod medzi Madarskom a Srbskom: Ásotthalom-Bački Vinogradi. Cez dovolenkovu sezonu moze to byt najlepsia alternativa ked je hlavny hranicny priechod Rozke-Horgos upchaty. Zrejme este lepsi nez Tompa-Kelebija, kedze tento novy priechod je blizsie k dialnici M5.
Tu je zopar fotiek k otovreniu toho hranicneho priechodu:
Vyzerá to dobre. Pokiaľ sa nemýlim, tak Tompa-Kelebija je EU only, nový priechod podľa fotiek toto obmedzenie nemá. Snáď nebude zabitý turkami.
Tak ja si myslim ze vacsinou turkou pojde cez hlavny tah, ale bolo by dobre keby otvorili aj stary hranicny priechod Rozke-Horgos ktory je hned vedla dialnicneho, zatvorili ho ked otvorili tento.
Podla tohto linku nepise tam obmedzenia pre obcanov mimo EU: nav.gov.hu/egyeni/print/nav/ … sings.html
Kedze spolocnost Alpine Bau GmbH skrachovala a tak prace na 2 usekoch smer Bulharsko su pozastavene. Zrejme Srbska vlada vyhlsi novy tender. Pripominam ze Srbska vlada uz roky ma spory s touto spolocnostou. Posledny spor bol prave ze nedodrzali termin na vystavbu obchvatu Dimitrovgrada. Alpine stavala tieto 2 useky: Pirot Vychod- Dimitrovgrad a obchvat Dimitrovgrada. Prace su hotove na 45% a 86%. Zrejme ani tento rok neotvoria ziadny usek medzi Nisom a Bulharskom.
Okrem jednoho useku je cela dialnica vo vystavbe.
Eucitizen mozem ta poprosit o aktualnej vystavbe , pripadne či od min roka nepribudlo na trase e75 Leskovac-Vlad Han -Vranje -Bujanovac-Preševo…nieco nove . Dakujeem…
Tak uz mame otvoreny aj dvojicku mostu Beška 2+2 pred Belehradom kompletne po rekonstrukcii…videl som aj nove fotky
Toto je aktualny stav vystavby usekov od Grdelice az po hranicu s Macedonskom:
skyscrapercity.com/showpost. … count=4767
Ako vidis tak sa tento rok mozno otvori usek Donji Neradovas-Srpska Kuca, ktory uz mal byt son rok hotovy. budes musiet pockat este aspon 2 roky, potom to bude uz parada.
Skoro hotovy je ten maly usek okolo Noveho Sadu, tam sa prace asi dokoncia az koncom leta.
Takze za dva roky bude E75 kompletna od Horgosu po hranice Macedonska 2+2 .Ak to bude realita , tak ludia zacnu omnoho viac cestovat autom aj do Grecka ktore vychadza lacnejsie ako Chorvatsko…
Ja to skor typujem na rok 2016 komplet dialnica smer Macedonsko. Stavia saaj v Macedonsku posledny usek a ten ma byt tiez hotovy o 2 roky.
No ono v tom Macedonsku to ma svoje caro…cesta v dvoch pruhoch v jednom smere …a v zakrutach a vnoci , uplna paradicka , no proste super adrenalin…