Vo Švajčiarsku sú tabuľky na “osobu” alebo sa “dedia” alebo ak sú “voľné”, tak sa o ne licituje, hlavne ak sú “krátke” alebo “pekné”.
Keď uz draho meniť opäť EČV … Tak to sa radšej mohla upraviť tabuľka aby bola v tvare
Okres 4číslice + 2písmená (namiesto doterajších 3čísiel)… t.j. Napr. ZV 4295CL
Tým by sa počet značiek s jednou koncovou kombináciou písmen zväčšil z 999 na 9999, teda 10 násobne… a mali by sme poriešené všetky okresy, vrátane BA na veľmi, veľmi dlho.. a nemuseli by sa organizovať trápne hlasovania akú kombináciu písmen použiť (v prípade BA pomaly už žiadna normálne logická kombinácia neprichádza do úvahy )
Ak by sme od začiatku mali takýto system, tak sa teraz takýmito hlúposťami nemusíme zaoberať.
to by slo alebo tri pismena na konci. alebo jedno pismeno po okrese 3 cisla a dve pismena
Este stale tu mame kombinacie pre presporok
Ono by úplne stačilo keby po skratke okresu mohlo ísť “hocičo” (aj písmeno aj/alebo číslo). Dokonca by sa nemusel meniť ich počet len by sa “odomkli” číselné kombinácie pre písmená a písmenové aj pre čísla (vtedy by do systému “pasovali” aj tie tzv špeciálne ŠPZ ktoré sa platia (napr. zbežne čo som videl: BA-VOR AK, PO-KEM ON, CA-AAA AA…)
To by bolo najlepsie, vlastne vsetky systemu su uz na to prisposobene, ale well BT bude a bodka. Ale stale mi pride, ze BL je asi najlepsia kombinacia aka kedy bola.
Ice fox, ono to zasa také jednoduché nie je ako si predstavuješ. Tá kombinácia , okres - 111 -AA, má svoju logiku, a nemá ju zmysel meniť. Zober si napr. pátranie po autách. Málo kto si zapamätá celú kombináciu, ale sú ľudia, čo si zapamätajú skôr napr čísla , alebo písmena. Keď si napr. zapamätáš, že to bolo sivé auto a malo číslo 156, tak sa vrámci republiky dosť výrazne zúži počet podozrivých aut. Alebo, keď si zapamätáš, že to bol čierny golf, a konci bolo CH, tak tiež sa výber podozrivého auta dosť zúži. Ale keby boli čísla a písmena hala bala, ako to navrhuješ Ty tak by z toho bol guľáš.
ono by stacilo keby sa prijal jeden z navrhov, kde mala mat bratislava SPZ B-1234XX.
@pacho: a co potom v anglicku, alebo aj madarsku ? tam je to vlastne halabala.
navyse, preco vymyslat nieco nove ? preco sa neinspirujeme v rakusku s tym, ze bratislava by mala znacku B- a mali by sme stale tych 6 cislic/pismen
praveze UK ma podla “okresu” a celkom sa v tych znackach da vyznat.
najlepsie anonymne ma podla mna NL.
maďari majú zasa tri čísla a tri písmena, tak tiež OK., niečo si z toho len zapamätáš. Ono , napr, aj z úlomku farby zistíš rok výroby auta, pokiaľ nie je prestriekané.
en.wikipedia.org/wiki/Vehicle_r … ed_Kingdom
Napríklad taký Londýn (uznávam, že je o niečo väčší než BA/BL/BT… dokonca i viac obyvateľov než SR) má po L takmer všetky písmená okrem Q (lebo je zmeniteľné s O alebo 0) a Z (nerozumiem prečo); najväčším paradoxom je, že sa môžu použiť písmená I a O, ktoré sú na ich tabuľkách rovnako zobrazené ako 1 (I) a 0 (O).
Každé riešenie má pro a contra.
[size=110]No ale toto (a niektoré ďalšie) nepatrí do tohto oddielu.[/size]
P. S. Čo s týmito po ich brexite?
Mne to pride idealne v Irsku. Prve dve cisal su rok registeracie vozidla, takze im znacky v podstate nikdy neminu a mozu mat stale rovnaky format
Nemáš pravdu, o necelých 100 rokov sa im minú
Tak ale kedze maju 3 pismena namiesto troch cisiel, tak maju ovela viac kombinacii, nehovoriac o tom, ze Age Identifier sa meni kazdeho polroka. Len pre londyn mi to vychadza na nejakych 300tisic kombinacii kazdeho polroka. (ak som to vypocital spravne)
A už to tu máme. Segregáciu. Pre elektrovozidlá a plug-in hybridy (s možnosťou externého nabíjania) sa na požiadanie vydávajú tzv. elektro TEČ. Sú farebne odlíšené!
[album]43623[/album] [album]43624[/album] [album]43625[/album]
[album]43626[/album] Vzory.
A o… sa
[album]43627[/album] à la hongroise.
[size=77]1205[/size]
Vyzera to otrasne
OMV Slovensko rozvíja svoju stratégiu pre elektromobilitu
transport.sk/spravy/cestna-dopr … ija-svoju/
Implementácia zahŕňa vybudovanie 2000 nabíjacích bodov v Rakúsku, Rumunsku, Slovensku a Maďarsku do roku 2030. Ponúknu vysokovýkonné nabíjačky, väčšina z nich bude mať nabíjaciu kapacitu od 150 kW do 300 kW. Na Slovensku by do roku 2025 malo pribudnúť 60 ultrarýchlych nabíjačiek. V prvej fáze, už do konca budúceho roka, by mala vzniknúť sieť nabíjacích bodov, ktoré umožnia pohodlnú prepravu bez stresu elektromobilom z jedného konca Slovenska na druhý.
Už dnes sa ultrarýchle nabíjačky nachádzajú na dvoch čerpacích staniciach OMV v bezprostrednej blízkosti diaľnice D1. Zákazníci ich nájdu napríklad pri Žiline v Dolnom Hričove, či v Poprade-Matejovciach a čoskoro aj na OMV v Bratislava na Trnavskej a Einsteinovej ulici.