DOPRAVOPROJEKT, a.s., Bratislava

Dopravoprojekt, a.s. je súkromná akciová spoločnosť, ktorá poskytuje multidisciplinárne inžiniersko-konzultačné služby a projektové práce, so zameraním najmä na dopravu a dopravnú infraštruktúru, pozemné, ekologické a vodohospodárske stavby.

Viac o tejto firme vám povie táto stránka:

www.dopravoprojekt.sk

Túto firmu už ovláda jedna z finančných skupín na Slovensku, ak sa nemýlim, tak Istrokapitál. :laughing:

Ako napisal Alexander, tak prave kupa tejto firmy financnou skupinou stazilo postavenie tejto firmy vo svete, pretoze v pozadi stoja ine skupiny.

Na slovenskom trhu je to vsak hlavna projektantnska spolocnost v oblasti takmer vsetkych stavieb pri dialnicnej vystavbe a ma aj prepojenia na stavebne spolocnosti, politikov, … :wink:

Tato společnost projektovala drtivou většinu dálničních staveb na Slovensku. :sunglasses:

To je pravda, ale pomaly sa to meni a prichadzaju dalsie subjekty ako napriklad Geoconsult podla mojich info. :wink:

Dopravoprojekt bude vypracovavat technicku studiu pre stavbu I/74 Snina - Kolonica. Tento cestny tah je dnes cestou I. triedy alebo je to cesta II. triedy :question:

Inak hodnota je 750.000 SKK. Najmensia ponuka bola cca. 603.000 SKK a najvacsia cca. 1.000.000 SKK.

Viac info - ssc.sk/user/view_page.php?pa … &preview=1

Hospodárenie Dopravoprojektu:

dialnice.info/viewtopic.php?t=3733

Neviem či som to pochytil správne ale mám pocit že novým vlastníkom Dopravoprojektu sa stala česká projektová firma SUDOP PRAHA a.s.

Si si istý, že slovenskú firmu (lebo existujú aj Dopravoprojekt Ostrava a Dopravoprojekt Brno) :question:

Áno, som si istý že v tej informácii išlo o Dopravoprojekt Bratislava… Ale je to z druhej info z druhej ruky…

Je to možné, pozriem sa na to. Nakoniec mne osobne je to jedno. :laughing:

cely clanok :

dialnice.info/viewtopic.php?t=5497

Už by bolo dobré niečo robiť s monopolom na projektovanie diaľnic. :bulb: :bulb:

A odvadí dobrou práci :question:

Ak má dobré a hlboko zapustené korene,tak malý vetríik s ním len tak nezamáva, ak už niečo, to musí byť len riadna víchrica, najlepšie valiaca sa od severo-západu. :laughing:

Treba, aby štát začal viac dohliadať na to, čo sa vlastne projektuje.

Čím viac mostov, estakád a tunelov, tým drahší projekt, tým väčší zisk a tým viac práce. Ale aj tým drahšie samotné diaľnice. Prakticky na každom 10 km úseku D1 alebo 14 km úseku R1 je tu navýšenie pri výstavbe o 1 mld. SKK voči stavu, že by sa stavali dlhšie násypy a napr. prídavný tretí jazdný pruh do stúpania tam, kde by to bolo potrebné.

Štát by si mal na to dohliadnuť, len by to chcelo upustiť trochu od parametrov pri výstavbe, lebo tie má SR (normy) jedny z najprísnejších v krajinách EÚ.

Ako by som pocul JG :sunglasses:

No vidíš, ibaže on z toho vinil stavebné firmy.

radsej nech sa postavia dialnice vo velkorysych parametroch, ako keby sa mali za 20 rokov prestavovat. ja si neviem predstavit, ze by napr. v Brennerskom priesmyku setrili a estakadu stavali alebo rozsirovali dodatocne.

Tak to potom chorvátska A1 je na tom veľmi zle podľa tohto tvojho kritéria. A ešte k tomu je to tranzitná diaľnica.

Nemáš pravdu Bystrík a len tak mimochodom, niektoré úseky tu ani nestoja 20 rokov a už sa opravujú alebo sa rozpadávajú.

A naviac to sú veľkorysé parametre, keď existuje 3. jazdný pruh v jednom smere.