imhd.sk/ba/media/gn/00294117/18 … 2753371403
Tie zaujímavý les značiek. Najviac ma tam zaujal príkaz odbočiť vľavo, keď podľa dodatkovej tabuľky pod značkou “hlavná cesta” vľavo žiadna cesta nie je.
imhd.sk/ba/media/gn/00294117/18 … 2753371403
Tie zaujímavý les značiek. Najviac ma tam zaujal príkaz odbočiť vľavo, keď podľa dodatkovej tabuľky pod značkou “hlavná cesta” vľavo žiadna cesta nie je.
facebook.com/photo?fbid=607 … 3787829744
Pomedzi tie tabule mám kľučkovať?
KDI Žilina sa nezaprel
Podľa mňa mali k dispozícii len tabule, na ktorých šípka smeruje na oboch stranách k tomu istému okraju, tak ich dali na striedačku, aby to z každej strany bolo rovnako zle.
A každému je to jedno, veď vodiči nie sú blbí, aby nepochopili, ako je to myslené.
Smerové tabule nemajú regulačný význam, takže by som proste riadil tou dvojitou súvislou čiarou Mimochodom, prečo je vlastne žltá a tie biele, ktoré sa už zrejme nikdy nebudú používať, tam ostali?
lebo u nas sa stare ciary nezbrusuju ako je to bezne v zahranici ale caka sa kym ich auta prirodzene zosuchaju kolesami
Mali sa držať tohto
a teraz budú musieť toto
Nooo, ten príkaz ísť vľavo je, ak dobre vidím, až na ostrovčeku za križovatkou, teda je to vlastne príkaz ísť rovno. aby Ti náhodou nenapadlo ísť doprava. ale to naozaj radšej mohli dať značku 215…
Vcera na Ceskej D55 bolo niekolko navesti s textom D1 Odpocivadlo Krenovice uzavreno. Ja aspon rozumiem tej tabuli, ale aj tak netusim kde to je. Co taki cudzinci, co po cesky nevedia. Nic z tejto tabule nebudu mat
Mňa by celkom zaujímalo, či môžem legálne parkovať na mieste, ktoré je vyznačené v rozpore so zákonom, menej než 5 m pred priechodom pre chodcov.
Konkrétne tu urobili priechod a zrušili len jedno parkovacie miesto, takže autá parkujú aj tesne pred priechodom:
goo.gl/maps/WJAvpeR2kdPLnSHr6
Keď tam parkuje väčšie auto, nemá šancu vidieť ani chodec auto, ani vodič chodca.
noo, parkovacie miesto ako také, aj keď je označené aj horizontálne, aj vertikálne, nemusí byť aj legálne, resp. bez problémov. sme predsa na Slovensku.
https://auto.sme.sk/c/7362070/parkoval-spravne-napriek-chybajucej-znacke-mu-dali-pokutu.html
Ten prípad je z r. 2014, keď ešte platila prednosť dopravného značenia pred všeobecnými ustanoveniami zákona o cestnej premávke. Nie som si istý, či je to stále tak.
Podobne sú u nás vyznačené parkovacie miesta tak, že nie je dodržaná povinnosť nechať voľné 3 m pre každý smer jazdy a 1,5 m na chodníku pre chodcov:
goo.gl/maps/kvsLQHepF2xZZoYNA
Ďalšia pražská špecialitka, VDZ prikázaný smer jazdy doprava pred kruháčmi
goo.gl/maps/EinwvEFuWYmtZNUi8
V tých čiarach na ceste sa aj niekto vyzná?
imhd.sk/ba/media/gn/00294413/68 … 2973220478
Zaujímavá kombinácia dopravných značiek:
goo.gl/maps/2zg5nXiKqDALWGoq6
[size=123]=[/size] Veľký výkričník s ešte väčšou bodkou… [size=77]1868[/size]
dopravne znacenie pre docasne priecestia - rekonstrukcia zilinskej stanice
facebook.com/photo?fbid=563 … 0545962900
zopar zbytocnych znaciek ale pozor pouzili sa spravne smerniky za miestom odbocenia
“Polícia nám odpovedala, že neevidujú počty pokút, ktoré tam rozdali. Podľa ich vyjadrenia aj keď nová vyhláška “Prejazd zakázaný” nepozná, pokiaľ tam je značka umiestnená, vodiči ju musia dodržiavať. “Tým nie sú dotknuté povinnosti účastníkom cestnej premávky vyplývajúce zo zákona o cestnej premávke o dopravnom značení,” ozrejmila Renáta Čuháková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.”
presne tento odstavec som sem šiel práve skopčiť.
Celkom by ma zaujímal názor odborníka, lebo toto mi príde pomerne dosť uletené. Značka síce neplatí, lebo neexistuje, ale ja mám povinnosť ju dodržať, lebo tým nie sú dotknuté povinnosti?
Hank napísal na svojej stránke toto: ocestnejpremavke.sk/ako-sa-to-fa … /#comments (štvrtý komentár je otázka, piaty Hankova odpoveď)