Dopravné značenie (DZ)

a nemali by teda na tych novych znackach byt miestne ciele kurzivou? tak ako na tych rakuskych prikladoch?

Obrázok je primárne o inom, ale zaujala ma na ňom tá dodatková tabuľka s usporiadaním parkovacích miest.

u-blogidnes.1gr.cz/blogidnes/ar … peg?r=27bq

Země zaslíbená dopravnímu značení…

A ako to vidis do buducnosti, je sanca na zmenu z kilometrov na sekvencne znacenie?

Pozeram tvoje fotky z D2 a D1 a v porovnani s navrhmi, su tam drobne zmeny:
na krizovatke D2xD1 Dvory zamenene za Einsteinovu ul.
na D1 tiez mierne zmeny v nazvoch a uplne nahradena Stanica Petrzalka za Vystavisko
skoda toho sekvencneho, D1xR7 uz mohla byt ponovom (4) nie 6km

Za mna palec hore.

Cele vtipne je, ze ked to takto niekto naprojektuje, tak to znackari aj spraviam, ale vyjazd Bernolakovo vyzera otrasne.

Neviem či je sekvenčné značenie v našej gubernii vhodné. Kde kto si už presadil vlastnú MÚK.

Zaujímavé, že doteraz pri križovaní diaľníc nemali MÚK číselné označenie, išlo o kombináciu názvu križujúcich sa ciest. Teraz na D1 “pribudne” 6, na D4 vznikne 8 alebo 9. My sme experti mať každý tretí rok iný štandard, prípadne čo policajt to vlastný “názor”.

gallery/image_page.php?album_id=65&image_id=47178

Tá tabuľa vpravo bez šípky je v poriadku? Nemalo by to byť na jednej tabuli všetko? A ešte by zaujímalo, prečo je tu prešktnuté Komárno, keď aj bez R7 sa tu na Komárno ide rovno.

Miestne návesti budú na diaľnici na reálnych hraniciach MČ alebo až na zjazdoch ako značka Obec?

celkom som bol zvedavy ako sa vyriesi ten stvorpruhovy preplet a podla mna je to teraz celkom dobre. ovela lepsie ako predtym..
takto sa s takym miestom popasovali vo viedni - v podstate dve rovnake tabule :smiley:
google.at/maps/@48.1956061, … 384!8i8192

To je kulisa riadiacej páky? :laughing:

Ja sa priznám, že sekvenčné značenie nemám tak zmáknuté, ale znamená to, že jeden exit bude mať viac označení podľa smeru?

Trochu som lergický na poslovenčené čechizmy (nástupisko, výstupisko), aj keď niektoré sú gramaticky správne (výstavisko), hoci inokedy sú naopak s nejasným významom (stanovisko vodiča - miesto, kde vykonáva svoju prácu, alebo názor?), a uprednostňujem originály (nástupište, výstupište, stanovište, výstavište) a tak ma napadlo, či sme nemali premenovať Ovsište na Ovsisko :smiley:

Úprimne, asi som príliš mladý, ale so slovom “výstavište” som sa na Slovensku nestretol

scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ … e=6173CF70

Ta značka “obec” bude plniť na dialnici svoj účel v tomto rozmere?

Mne stačí.

Miesto fotenia nie je na diaľnici.

Ale nezväčšoval sa náhodou rozmer tej značky? Lebo tu mi pripadá vcelku totožný s tým retrom.

Na tomto ZDZ je nesprávne umiestená I/11. Opäť ďalšie tabule kde kompetentní zlyhali.

Tá tabuľa je na ho… nanič úplne celá (viď aj E75 cez Skalité)

Stále ich to netrklo v NDS-ke, že “Poprad” má v inverzných farbách značku 352-50, teda takto D1, pozri. [size=77]1667[/size]

policajti ucia deti uz neexistujuce znacky..
facebook.com/policiaslovaki … 3498471834