V prvom rade, bolo dlhé roky na výjazde zo Žiliny správne označenie “30km Bagdad”.
Len teraz všade dávajú (asi z dôvodu politickej korektnosti) nejaký nezmyselný nápis, že Čadca.
To ale bolo na železničnom výjazde, pokiaľ si dobre pamätám
i.ibb.co/P96Vygv/IMG-20210725-114203.jpg
*ebnime tam tu značku bez hlbšieho zamyslenia.
Asi tam je problém so zaparkovanými autami. goo.gl/maps/iLNDRhTWNxeoEnxi6 a nechceme aby sa presunul na cestu. A áno viem že vozovka má len 7,5m a teda tam legálne nevieš odstaviť skoro žiadne vozidlo.
Zo zákaziek SC ŽSK
325-10 na žltozelenom podklade , rozmer 1000x1000 mm
Takže zvesela si objednávajú citrónový podklad, ktorý už mal byť zakázaný.
325 na citróne pribudla aj v Dubnici nad Váhom (spolu s radením pred križovatkou tam, kde nemá byť a šípovými smerníkmi asi 100 m pred samotným odbočením). Neviem, kam mám napísať a žiadať o nápravu…
Počkať, nie len že je zákaz parkovať na vozovke, ale ani na chodníku. Ale kolesom na chodníku a kolesom na ceste sa asi môže. Veď tá značka ukazuje doľava a doprava. #ironyoff
Ja som to hneď zbadal. V DK to máme tiež tak. Odôvodnenie: “OR PZ, ODI nám k uvedenému trvalému dopravnému značeniu vydalo súhlasné záväzné stanovisko.” Takže je vlastne všetko v poriadku. Tu to majú určite rovnako.
Ak bolo urcenie vydane este pred platnostou 30/2020, tak to kludne mozne je. Na mnohych miestach sa dokoncuju stavby povolene pred rokom 2020 a v ramci tych stavieb je aj dopravne znacenie schvalene podla 9/2009. Pokial teda stavebnik nepoziada o zmenu znacenia podla novej vyhlasky, musi znacenie osadit podla starej, inak neskolauduje.
Inak na tomto mieste je nové ZDZ, kde je miesto Stará Turá uvedené “Stará Túra”
Takže Brno tam už nie je?
Išiel som práve cez most Lafranconi a na zjazde smer Mlynská dolina montovali tabuľu začiatok obce “Bratislava” v tom veľkom formáte. Nestihol som to zdokumentovať. Žeby konečne koniec paškvilu “diaľnica v obci”?
A na nájazd dajú koniec obce a súčasne obmedzenie na 90 km/h a bude to.
Čo sa zmení, že už nebude legálne ísť po tej diaľnici v ktoromkoľvek pruhu, keď nebudeš práve niekoho predbiehať. Čiže napríklad tu ak to nezmenia, bude musieť ísť kamión v strednom pruhu, ale osobné auto v pravom. Ak ten kamión budeš chcieť predbehnúť, budeš sa musieť preradiť do ľavého a potom sa zase vrátiť do pravého. Rozumiem tomu správne?
Pripomienkovanie TP 069 Pouzitie dopravnych znaciek a dopravnych zariadeni na oznacovanie pracovnych miest ssc.sk/files/documents/tech … 9_2021.pdf
Chalani, [vlož nadávku], kto si zase potreboval postaviť vlastný pomník?
Ok, máme diaľnicu v obci, čo bola blbosť, ale koncepčná.
Teraz sme ju zrušili, čo je super, hoci by bolo dobrým zvykom aspoň kontaktovať mestského dopravcu, ktorý tam prevádzkuje vozidlá s MPR 75 km/h, ale inak ten československý paškvil treba zrušiť, som všetkými 10 za!
Čo sa ale stalo? Dopravný chaos, časť obchvatu je diaľnica v obci a časť nie. Z nejakého mne nie úplne logického hľadiska je úsek od Lafranconi (v smere od Senca, ale skôr som to nesledoval, takže neviem, ako je na tom Prístavný most a Ružinov) po Mlynskú dolinu diaľnica mimo obce a všade na vjazdoch sú značky “koniec obce” a na výjazdoch značky “začiatok obce”. Ale prečo je v Mlynskej doline v strede diaľnice na ľavej strane z ničoho nič značka “začiatok obce”, tak to mi rozum neberie. Irenko, proč?
Nehovoriac o tom, že v smere z Tunela Sitina smer Lafranconi je na výjazde Mlynská dolina značka “začiatok obce” (principiálne správne) a kúsok odtiaľ je na diaľnici značka “koniec obce”. Ak to takto má byť (pane bože daj nech nie!), tak vlastne na výjazde Mlynská dolina idem z obce do obce.
TL;DR - je to ešte väčší bordel ako doteraz. Spravte celý obchvat mimo obce a na vjazdy a výjazdy dajte značky začiatok/koniec obce a hotovo! Nekomplikujme to, prosím.
Fotodokumentácia:
[album]47044[/album]
[album]47045[/album]
[album]47046[/album]
[album]47047[/album]
[album]47048[/album]
[album]47049[/album]
Teraz neviem a nechce sa mi to hľadať, v novelizovanom zákone (odkedy platí?) už neexistuje pojem diaľnica v obci, alebo je len vyhodené paušálne obmedzenie na 90 km/h na diaľnici v obci?
Ide mi o to, či nezostáva na diaľnici v obci možnosť použiť ktorýkoľvek jazdný pruh na jazdu, aj keď nikoho nepredbieham.
A čo MPR? Ak po novom neplatí 90 km/h na diaľnici v obci, aká je potom MPR na takejto diaľnici? 130 ako na diaľnici, alebo 50 ako v obci? Ktorý z dvoch paragrafov určujúcich MPR má prednosť?
Pozor, toto nie je vec zákona 8/2009. Jediná vec, kde sa v zákone vyskytuje pojem “diaľnica v obci”, je určenie maximálnej a minimálnej rýchlosti. Súbežná jazda sa riadi všeobecnými pravidlami pre jazdu na viacpruhovej ceste v obci/mimo obce. Pretože sa na diaľnici nebudú umiestňovať značky začiatok a koniec obce (toto nerieši zákon, ale zásady umiestňovania), jednoducho sa iba vypustilo rýchlostné obmedzenie ako nadbytočné.
Z dôvodovej správy k návrhu novely
Čo sa týka platnosti, novelizácia zatiaľ iba prešla vládou.
Ďakujem za vysvetlenie.
Ešte mi napadá, ako systém inteligentného prispôsobenia rýchlosti rozozná, že značka s bielym autíčkom v modrom poli č.311 u nás znamená cestu pre motorové vozidlá s MPR 90 km/h (resp. v obci 50 km/h), ale napríklad v Maďarsku je to rýchlostná cesta s MPR 110 km/h?
Netuším na základe čoho si kamiónom prisúdil iné pravidlá ako osobným autám. Určite sa nebudeš musieť preradiť do celkom pravého/odbočovacieho pruhu. Pozorne pozri ZDZ a VZD.
Zachytil si všetky dnešné zmeny. Ďalšie dni môžeš fotiť ďalej.
Edit: V Mlynskej doline chýba dodatková tabuľa o spoplatnení.