Na Botanickej som dnes videl opačný úkaz: priecestie neustále veselo bliká, trúbi, kvíli, či už električka ide alebo nie. Trvalo to minimálne dve minúty a ani začiatok, ani koniec som nevidel.
Mal by som prosbu pre znalejších, včera som v DK narazil na prvú lastovičku - novú značku zákazu státia so šípkou priamo v značke, nie na doplnkovej tabuľke. Umiestnená na pravom kraji cesty, kolmo ku okraju, tak ako bežné značky. Keď som sa s týmito značkami stretol prvýkrát (DE) tak som si nevedel vymyslieť mnemotechnickú pomôcku ako si zapamätať ktorá šípka označuje začiatok a ktorá koniec úseku - až kým som na mieste nezistil, že oni ich umiestňujú rovnobežne s okrajom cesty Zrazu to dávalo zmysel. Ako je to u nás, existujú nejaké zásady umiestňovania tohoto typu značiek, alebo sa montujú ako všetky iné značky - kolmo (tak aby ich bolo vidno z pohľadu nie parkujúceho vodiča ale počas jazdy)? Vopred vďaka!
KN.SK a Peter_CZ ďakujem! Áno, je tam aj koniec, hneď za zákrutou, úsek je tak dlhý len cca 100 metrov (odhadom). Značka pre koniec je umiestnená rovnakým spôsobom (kolmo k osi vozovky).
To je zložitá otázka, z nejakého historického dôvodu tam má tá cesta tvar elipsy, v najširšom bode je širokánska a smerom k zákrute sa zužuje. Ale myslím si, že práve v zákrute by už dosť široká nebola. Podobný problém nastáva aj kúsok vyššie (kde sa cesta rovnako zužuje) a občas tam parkuje toľko vozidiel, že sa už dve autá idúce proti sebe neobídu (najmä ak je jedno z nich autobus). Je to asi typická situácia slovenských sídlisk s výrazne vyšším množstvom parkujúcich vozidiel než je parkovacích miest…