Dopravné značenie (DZ)

Žijem, snažím sa bojovať s hlúposťou okolo seba :smiley: Ale mám rozpaky z tých nových značiek. Podarila sa skvelá vec, ale realizácia je ako z pomocnej materskej škôlky :smiley:

Spadol som zo stoličky.

Ike, keď si sa vrátil k tejto téme, tak chcem doplniť, že existuje minimálne jedna návesť s jedným červeným svetlom (konkrétne návesť 49 Stoj protiidúcim dráhovým vozidlám), ktorá sa na dvojkoľajnej trati môže vyskytnúť kdekoľvek. A vyžaduje maximálne brzdenie, keďže značí nejazdnosť koľaje (napr. z dôvodu nehody) alebo aspoň podozrenie na to.

V mene otca i syna i ducha svätého. ENTER.

Škoda, že nemá rozmer tej značky, mohla by sa rovno vyhodiť.

To je určené pre spomalených vodičov, ktorí smerovku dávajú po odbočení, aby informovali, že odbočili. Tu sa dozvedia, kde vlastne predtým nemali byť.

Takže ak mám 3 deti a multivan, som väčšie zlo, ako bezdetný pár, každý so svojim Fiatom 500. Ok.

Toto sa šíri ako rakovina po celej Bratislave. Aj na miestach, kde očividne CSS nebude.

Ten evidentný nesúlad medzi zvislým a vodorovným značením si mám ako interpretovať?

Myslím, že multivan má menej ako 5 m.
Každopádne bežné parkovacie miesta nie sú na sídliskách kreslené na dodávky, čiže pri kolmom parkovaní trčia buď do chodníku alebo do cesty a pri pozdĺžnom stojíš cez dve miesta a šírkou tiež vybočuješ medzi ostatnými (často je to úzke a tiež keď vybehne dieťa spoza fabie, tak je to iné ako spoza transitu).
Či si horší alebo lepší ako bezdetný pár s dvoma autami je diskutabilné. Skôr si obeťou toho, že opatrenie bolo zavedené proti parkovaniu komerčne využívaných dodávok v rezidenčnej zóne a ty si sa popritom zviezol. Súkromne využívaných dodávok je skutočne minimum a niekto to buď odignoroval alebo sa to rozumne definovať inak nedalo.

Zase na druhej strane to nemusí byť zlé riešenie, pokiaľ máš dva a viac pruhov v jednom smere. Chodci sa nebudú môcť spoliehať na to, že im zastaví aj ten druhý šofér (čo sa nie vždy deje a potom vznikajú v lepšom prípade šokujúce videá, v horšom smrteľné nehody).

Je to zlé riešenie. Takéto miesto má byť riešené jedine CSS, každé iné riešenie je nebezpečné pre chodcov aj vodičov.

Kompetentní to pochopili opačne nakoľko všetky CSS v KV majú klasický prechod, aj križovatka s Bagarovou má už CSS a prechod.

Je to nezmysel. To sa takto vôbec nemá riešiť. A žiadna dodatková tabuľka s obmedzením dĺžky vozidla neexistuje.
[album]46381[/album]

Z 275 Zóna zákazu státia označuje začiatok zóny, v ktorej je zakázané státie okrem státia na vyznačených parkovacích miestach. Ak tie miesta raz sú vyznačené a v princípe majú dĺžku 5 m, tak tam nemôže parkovať žiadne vozidlo, ktoré by presahovalo takto vyznačené parkovacie miesto. Cez 2 parkovacie miesta sa stáť nesmie. Mimo parkovacích miest sa nemôže v takejto zóne parkovať nikde inde, ani na chodníku. Takže tá DT je zbytočná a ako som už spomenul ilegálna - takáto DT už neexistuje.

Aké ilegálne. “Ja” som policajt, kto je viac?!

Zákon? :laughing:

Ak sa týmto policajt neriadi, je to na okamžité vyzlečenie z uniformy. Problém je, že sa to uplatňuje selektívne.

Presne tak. Ten kto vie že môže konať aj mimo zákon tak s pokrovou tvárou tak koná.

Bohužiaľ “kompetentní” toho nechápu ďaleko viac. Nepomáhajú školenia, nepomáhajú ani vzorové listy ani usmernenia MV SR. Viď privádzač Žilina, aké fotky sa tu objavili.

[album]46381[/album]
Z 302 v kruhovom objazde - sme jediná krajina, ktorá takúto somarinu uviedla do praxe. Už sme to upravili aj v zákone 8/2009 a napísali explicitne - § 20 ods. (5) Ak je kruhový objazd označený dopravnou značkou „Kruhový objazd“ spolu s dopravnou značkou „Daj prednosť v jazde!“ alebo „Stoj, daj prednosť v jazde!“, vodič v kruhovom objazde má prednosť.

A furt to tam dávajú…, asi tam chýba ďalšia veta, že značka hlavná cesta sa v kruhovom objazde neosádza, lebo inak to tam budú dávať stále.
Ale čo sa čudujeme keď teória žandára z Trenčína je, “vodič musí mať psychologickú istotu hlavnej cesty”.

[album]46380[/album]
DT s červeným prečiarknutím - to môže vymyslieť len idiot!
Na DT sa nepíšu celé vety. Značka nemá byť román. Značka má obsahovať čo najmenej údajov aby bola v sekunde ľahko pochopiteľná pre vodičov. A pod značku koniec zóny sa už nemá dávať DT.
Z 201 vo veľkosti 3 a pod ňou Z 213 vo veľkosti 1 - ani tu norma nikomu nič nehovorí, veď sa pozrite ako to je proporčne absolútne nevyvážené.

[album]46379[/album]
Symboly nákupného centra a priemyselnej zóny sú cieľmi, takže nemajú byť pri šípke resp. vedľa čísla cesty, ale v riadku ako Prievidza. Čo keby bol k nim ešte text?
Cieľ Žilina Centrum má byť len biely symbol centra bez tej Žiliny, lebo sme už v Žiline. Prípadne symbol s textom Centrum v bielej vložke.

A takíto ľudia, čo projektujú takéto nezmysly, pracujú pre najväčšie projekčné firmy na SK a dokonca majú svojich zástupcov v TK 7 pri ÚNMS SR a rozhodujú či normu prijať alebo neprijať.
Čo k tomu dodať…

Nebol by problém, keby ten bod zmizol, aj vo vyhláške je význam striedavo prerušovaných signálov červenej farby uvedený v prechodných ustanoveniach, a to bez obmedzenia platnosti. Zrada je v časovom posune novela zákona vs. vyhláška. Vo výsledku to až tak nevadí, len je to bordelček- Ak teda pozabudneme na ten kolosálny úlet s najvyššou dovolenou rýchlosťou na základe blikajúceho lunárneho sveta, to nemá nikde v civilizácii obdobu.

Značka ešte nestihla fungovať a plniť svoju funkciu a už ju NDS svojim šlendriánskym prístupom znehodnotila. V tomto momente už výrobca nepreberá záruku za fólie.

Takto poškodených značiek je žiaľ viac…

Neviem ako Multivan, ale pre rodinnú situáciu som poškuľoval po Toyote Proace Verso a dlhá verzia má 5,2 m. Ak ju ale postavíš vedľa napr. bežnej Oktávie Combi, tak len s ťažkosťami si všimneš rozdiel. Pointa je v inom. S dodávkou 6m občas jazdím a v princípe v parkovaní na sídlisku nevidím problém. Na šírku je to menej komfortné, ale stále vedia všetci otvoriť dvere a na dĺžku proste zastavím tak, že zadkom nechám 1,5m a predkom som tak, aby zostali 3 m pre každý smer jazdy. Nie každé miesto je však hodné a občas treba preparkovať. Ale myslím si, že tie veci sa ľahšie kontrolujú ako dĺžka vozidla. Aj keď uznávam, že dodávkari majú horšiu reputáciu ako taxikári, z 30 je 29 idiotov. No toto obmedzenie mi príde rovnako idiotské.