Dopravné značenie (DZ)

goo.gl/maps/mdcANA5hM1V8qAAQA

ehm…

Ja už som videl pod stopkou zákaz vjazdu nákladiakov (teda nie že by to účel nesplnilo, ale som zvedavý, keby tam nejaký zablúdil, čo asi bude robiť).

Táto dedina to asi nebude: sk.mapy.cz/s/nokabudove

Vyhlasujem súťaž, kto nájde najväčšiu povolenú výšku alebo šírku:

goo.gl/maps/Tfyx365Liz2ambD77

To je proti boeingu 737?

Ach
drahovsky.blog.sme.sk/c/542756/ … bergu.html

[quote=“Miro”]
Vyhlasujem súťaž, kto nájde najväčšiu povolenú výšku alebo šírku:

google.com/maps/@48.8107154 … 312!8i6656

Inak ešte jedna chuťovka z Drieňovej ul. v Bratislave: abload.de/img/img_44342sje2.jpg

Tak v Presove pri kolaudacii novej komunikacii pri obchodnom centre v centre mesta vymenili uz osadene 706ky za ceresnicky. Listujte dolava: gallery/image_page.php?album_id=235&image_id=45488
Povodny stav: gallery/image_page.php?album_id=235&image_id=45421

Značka čerešničky už neexistuje. Tam proste nemá byt nič ani 706 ani čerešničky ani hlavná cesta.

ok viem to nasmu kdi priamo pripomienkovat. zial nestihaju sledovat aktualizacie vyhlasok, mame tu same rozkopavky, uzavierky, udzka, uddzka a pod a najma a malo ludi na prislusnom odbore. vieme v dvoch troch vetach spisat co je na novom KO zle a preco?

V Trnave na jednej z nových ulíc boli osadené takéto značky, obzvlášť k tomu zákazu zastavenia som sa nevedel dopátrať ani vo vyhláške, tá šípka v ňom kvázi predstavuje dodatkovú tabuľku? Navyše to spracovanie mi príde úplne ako nemecký zákaz zastavenia…
gallery/image_page.php?album_id=65&image_id=45494

tak pozeram na nahodene nove VL6.4, skoda tych smerovych stlpikov a s ich prekombinovanim,

smerovy stlpik v krizovatke a stlpik s vystrahou, preco?

Minule to bolo v revízii vzorových listov 6.1, konkrétne táto je na strane 292 výkresovej časti.

Vdaka za odkaz, zaujimave ze je osadena vpravo a verzia znacky je to pre lavu stranu, tak isto oznacuje koniec zakazu zastavenia hned na zaciatku ulice, nikde pred tym tam zakaz zastavenia nieje… pride mi to nejake zvlastne…

Hmm, chvíľu mi to hlava nevedela pobrať, ale potom mi svitlo a napadlo, že asi je to myslené tak, že tá značka nemá byť umiestnená kolmo na vozovku, ale pozdĺžne, a potom to hádam má aj nejakú logiku. Ale v tej Trnave to teda asi osadené správne nie je.

Mýlim sa takto zrána?

Máš pravdu. Zákaz zastavenia so šípkou/šípkami sa môže používať iba vtedy, ak je značka umiestnená šikmo alebo pozdĺžne k vozovke. Keď si to predstavíš, tak v tom prípade vlastne šípka ukazuje, na ktorú stranu od značky platí zákaz. Ďalšia pomôcka pre zapamätanie je, že šípka označujúca začiatok platnosti je vždy v hornej časti značky a šípka označujúca koniec platnosti v dolnej, bez ohľadu na to, na ktorej strane vozovky tá značka je.

Kto túto za jazdy prečíta??? Jedine počas státia pri zapchatí kruháča, ktorého prejazd obmedzuje neďaleký “semafor”. Cudzinci, okrem Čechov, jej asi ani veľmi nerozumejú, teda textu.
[album]45495[/album] Tu.
O. T.: Po spustení dopravy po novom moste tam budú častejšie zápchy (tešme sa) a tak stihnú prečítať. Možno “odstavia” CSS, ako počas opravy sklopného mosta, dopravu riadili i príslušníci PZ. [size=77]1416[/size]

Toto asi nepotrebuje komentár (všimnite si aj tú značku B39 o dvadsať metrov ďalej):
[album]45520[/album]

Takto? :wink:
gallery/image_page.php?album_id=65&image_id=45521

Tak som zostal zmateny, a jedine vysvetlenie je take, ze sipka poukazuje pre ktoru stranu vozovky to plati.