Dopravné značenie (DZ)

Wooow, parada… Je to rozpracovane perfektne, fakt do detailov… S grafickou časťou Ti môžem pomôcť v prípade záujmu…

Čo sa týka obsahu, vždy sa nájde niečo, čo sa dá pripomienkovať. Nemám teraz presne urobený zoznam a ani som to úplne podrobne nečítal, azda len také detaily.

• sú tam isté veci, ktoré považujem v súčasnom stave za negatívne a určite by som ich, ak by som mal urobiť nejaký návrh, zmenil - príklad - možno slabá internacionalizácia značenia. Pod internacionalizáciou rozumiem značenie na najmenšej možnej mierke, tj. niekedy sú tam zbytočné cieľe (po diaľnici chodí hlavne nadnárodná, resp. národná doprava).
  • Na druhom mieste by som - špeciálne na Slovensku - v uzloch uvádzal vždy smer do zahraničia. Slovensko je tranzitná krajina a tých uzlov nie je veľa. Ono každý cudzinec najprv pozerá ovál štátu na značení, potom E cestu a potom lokálne značenie, resp. cieľ.
  • pri uzloch by som možno obetoval jednu tabuľu na konkrétne vyzobrazenie celej križovatky. Majú to napr. v Maďarsku a je to tam dost pomocné (zrovna dnes som zverejnil taký návrh na križovatku D2xD4 )
    D4 Záhorská bystrica - SK/AT hranica - #11 podľa slafko1

ale inak je to super… naozaj klobúk dole… detailne rozpracované… muselo ti to zabrať dni práce…