Troška blbo spravili tú aplikáciu so spravovaním e-známok. Známy kúpil väčšie auto kvôli rozrastajúcej sa rodine a staré mi posunul, na ktorom je ročná známka. V mobile som mal tú aplikáciu e-znamka čo je super vec (pekne ukáže prehľad o známke) a tam sa vkladajú dve parametre ŠPZ auta a číslo z bločku. Na overenie či auto má zaplatené mýto stačí ŠPZ ale ak chcete uložiť tak už to pýta aj to číselko a bloček obvykle každý zapatroší lebo ho jednoducho netreba. Známka sa zaplatí, hodia do systému a už nikto nič pýtať/kontrolovať nebude. Tak som im volal na infolinku že ja som nový majiteľ auta a oni že aj napriek tomu mi to číslo nevydajú lebo vydajú ho len osobe ktorá známku zakúpila a mne už nestálo za to otravovať chalana aby tam volal, aby to číslo pýtal atď. Ďaľšia vec čo mi vadí je neprenosnosť pri predaji auta mimo okres. Lebo známka čo je zaplatená na celý rok zanikne spolu s ŠPZ. A keď je to v rámci okresu tak nový majiteľ možno ani na platené úseky nepôjde t.j. nevyužije. A ten čo to potrebuje si môže kupovať opäť novú. Síce je to super že podporí výstavbu ciest ale je nonsens že za ročnú známku dá dvojnásobok len za to že menil auto.
ono, by pomohlo motoristom, keby sa ročná nálepka kupovala na technický, a nie kalendárny rok.Ale štát a ficobanda by prišla o ťažké milión, pre svojích ľudí.
Fakt sa musí v roku 2019 písať ručne mail? Keby na to bol aspoň formulár (keď odhliadneme od faktu, že takéto veci by sa mali robiť polo-automaticky)…
Je to dôsledkom toho, že kedysi musela NDS použiť najdrahšiu firmu na svete. Každá zmena na portáli e-znamka (aj e-myto) stojí tisíce euro a tak sa NDS snaží šetriť skromný rozpočet ako sa dá. Ľudia čo tam ešte zostali, vidia to tunelovanie a dúfajú že nový kontrakt nemôže byť horší ako aktuálny. Treba vydržať.
Nevie niekto odomknut a zverejnit cele?
Érsek sa inšpiroval návrhom SaS
a od februára máme 365 dňovú nálepku Pribudne nový typ diaľničnej známky, platiť bude 365 dní
To napadlo aj mna, ze program SaS sa zacina nejak zmensovat rovnako ako pocet clenov. ![]()
ak som spravne pochopil navrh vlady ku zruseniu dialnicnych znamok, malo by sa jednat o zrusenie pre osobne auta do 3,5t pre FO a PO. A teraz otazka, len pre slovakov a slovenske firmy alebo aj pre cudzincov? Lebo ak len pre slovakov, tak to nema sancu prejst cez europsku legislativu, ktora to vyhodnoti ako diskriminacne, rovnako ako v pripade zavadzania myta na nemeckych dialniciach.
A ja som si kúpil 365dňovú známku s platnosťou do 6. februára 2021. Budem požadovať vrátenie pomernej časti za 1. január až 6. február 2021.
Nad takými prkotinami sa ešte nezamýšľali. To je pod rozlišovaciu schopnosť ich voličov. A vôbec, dovtedy už bude po voľbách.
to su len prazdne reci, do volieb neschvalitelne a po volbach to zmetu zo stola. okrem toho uz sa aj NDS vyjadrili ze chybajucich 70 milionov eur rocne by ich poslalo do konkurzu. normalne sa mi az nozik vo vrecku otvaral ked som to dnes cital co ten kapitan zasa vymyslel
co je neschvalitelne ? kotleba doda potrebne hlasy a prejde to spolu s dochodkami a pridavkami. nova vlada dostane nieze kostlivcov ale rovno bombu na stol. ak to nezrusia bude 800 mega sekera navyse v aj tak deravom rozpocte. ak to zrusia smer si ich okamzite poda ako “socialnych netvorov”. samozrejme hned sa pohadaju medzi sebou ci zrusit/zmenit/nechat tak.
Prezidentka to 2.3.2020 nepodpíše, o.i. aj kvôli nesúladu s EÚ predpismi aj pre schvaľovanie v zrýchlenom konaní. Ďalší parlament to následne neschváli. Je jasné že “jednoduchým” bude ťažko vysvetliť prečo, ale takí ani nikdy strany súčasnej opozície nevolili ani voliť nebudú.
A je jasné, že prvá ficovie tlačenka do telky bude o trieskaní do stola a ziapaní kktín, ale ľudia rýchlo zabudnú na niečo, čo nikdy reálne nedostali ani nedostanú. Iné by to bolo, keby sa zrušili 13 dôchodky po 2 rokoch vyplácania alebo diaľničné nálepky po roku jazdenia zadarmenko.
Nie sú splnené požiadavky na skrátené legislatívne konanie (nie sú ohrozené základné ľudské práva a slobody ani nehrozia závažné hospodárske škody) a teda je veľký predpoklad, že prezidentka tento zákon nepodpíše
sorry mal som sa vyjadrit presnejsie aby de.il nemusel pisat de.iliny. ako bolo napisane je to neschvalitelne z pravneho hladiska, nesplna to podmienky na zrychlene konanie a ak sa to buduci tyzden schvali, prezidentka ma 15 dni na podpisanie a to bude aj tak az po volbach ![]()
on môže, lebo je moderátor a admin mu to tolejuje… a prehliadal aj nadávanie do kktov, za čo by mal mať ktokoľvek (aj moderátor) trvalo zablokovaný účet.
Vlados zas trieska dolava-doprava, zjavne vo velkej tuzbe aby bol moderator aj on.
Dufam, ze vam vsetkym je jasne, ze Smeru+SNS+LSNS vobec nejde o to, aby sa to schvalilo na vsetkych urovniach uz do volieb. Oni to maju ako predvolebnu kortesacku. Ak im to poskytne vytlak, ze vo volbach ziskaju dost na parlamentnu vacsinu, tak potom v pohode prevalcuju prezidentku alebo jednoducho pripravia tie zakony nanovo (ak nie, tak nic nestratia). Dolezite je, ze teraz si mozu spravit takuto reklamu uplne zdarma, jednoducho kedze zasadanie vlady a schodza parlamentu budu obrovskymi reklamnymi bilboardmi s medialnou pozornostou, za ktoru vobec nemusia platit. Tak funguje populizmus.
Je mi samozrejme jasné, že to je len predvolebný ťah, ale ak by to schválili, tak len dobre. Všetky dodatočné poplatky štátu treba zrušiť (diaľničné známky, kolky a podobne). Buď je niečo vo všeobecnom záujme a má to byť financované priamo z daní, alebo do toho štát nemá pchať paprče.