Konzultant World Bank si do článkov v Pravde uvádza, že autor je aktivistom tretieho sektoru. Ja som sa ešte nestretol s tak demagogickým prístupom ako u Mesíka. Nikto tak nezhodil normálny a poctivý tretí sektor ako jeden lokálpatriot z Banskej Bystrice. Tu ostáva stáť rozum nad zadubencom, ktorý nevie pochopiť a prežrieť fakt, že diaľnica pôjde aj cez Žilinu. Čo ten človek bude robiť a aký bude mať zmysel života, keď sa D1 potiahne k Ružomberku?
no, toto este dava zmysel, ale v clanku to pan expert napisal tak, ze 13,7mld bude stat samotne visnove
tiez ma zaujalo tych 90km tunelov na dialnici do KE co tam spomina…ja som na highways.sk naratal cca 32km…ak by som zratal dlzku vsetkych tunelovych rur, stale by to bolo necelych 60km (vsetky tunely predsa nebudu dvojrurove)
Tunel Višňové by sa mal stavať na dve rúry so zachovaním prieskumnej štôlne ako únikovej chodby, takže sa mi vzhľadom k tomu cena 13,4 mld za 2 x 7,5 km tunela nezdá neprimerane vysoká, skôr Mesík kapánek zveličuje v tom, že za takúto cenu by bolo možné postaviť všetky chýbajúce úseky R1 okrem obchvatu Nitry.
A tých 90 km tunelov na D1, to je samozrejme chybný údaj, ktorý pôvodne uviedli novinári, no a Mesík sa toho rád chytil
Tretí sektor je v SR veľmi potrebný, tak ako aj v iných krajinách. Nemal by však byť prepojený záujmovo a nemal by byť napojený na štát finančne. Štátu by však mal pomáhať.
Tretí sektor je v SR na tom presne tak ako sú na Slovensku služby. Slabé kvalitou, nedostatočne rozvinuté v niektorých sférach a v mnohých prípadoch len sledujúce svoj osboný prospech.