Budapesti tak isto chyba stvrtina obchvatu. Mnichov to iste. Prahe chyba hromada casti. Proste, musia mysliet aj na rozvoj inych casti statu. Len v hejslo blavastane si bratislavsky minister moze povedat, ze zastavi Sorosku a rozbehne Karpaty, po tom co BA ma uz dvojity obchvat obsluhujuci vsetky smery (cez mesto a juhom).
No len predsalen v prípade Varšavy je to 16 km po rovine.
V prípade ostatných menovaných sú tam zložité geografické podmienky.
Paradoxne kompletný diaľničný okruh Krakova bude čoskoro hotový.
No zas az taky paradox to nie je. Krakow je velke mesto a historicky rovnako dolezite ako Varsava.
okrem kusku pri zielonke je alternativa 4 pruhovych ciest 631/628. chyba asi 3 km s napojenim na S8. asi ten prud od pobaltia cez vychodne polsko predsa nie je az taky velky a preto to nebola priorita.
250 km/h na trati Krakow - Waršava sa blíži…trať bude bez oplotenia
…test Pendolinom
Ukaz smerovy prieskum inac tiez mozem napisal ze vacsina aut na S8 ma ciel vo varsawe.
Nikde netvrdim, ze ciel nemaju prave vo Warszawe. Ide o to, ze ked ides do mesta po S8 a ides niekde na juh, tak bud stojis v rozsiahlych zapchach okolo visly alebo sa terigas po tych krajowych cestach, kde mas tiez mohutne zapchy, aj ked posledne roky tie cesty rozsirovali… a napr DW631 stale nie je vsade aspon 2x2…
Je sobota 16:30 a google mapy ukazuju tie useky na cerveno…
A to, ze ake maju intenzity na existujucich dialnicach tak je uplne samozrejme, ze na novej ceste budu intenzity aspon 60tisic a odbremeni to existujuce cesty v meste.
teraz pozeram bezny den a kolona je presne na tom kusku 631 kde chyba 2+2 a inac je to prejazdne.
Na 631 je úrovňový železničný prejazd s 1+1 podľa googlu a je tam teraz pred ním v smere na sever zápcha na asi 20 minút. ![]()
U nás je Turany - Hubová riadna hanba. Ale aspoň železnica tam križuje cestu mimoúrovňovo (tunelom).
![]()
Ked si das streetview na tu cestu, tak aj vtedy je tam zapcha, zapcha je tam nonstop. ![]()
Polske mesta pekne ukazuju, ze ako by sa mala budovat infrastruktura, napr. aj ta cyklisticka.
Velmi sa mi paci, ako sa davaju koridory pre nadrozmernu prepravu do kruhacov. To je super.
Vie mi ale niekto vysvetlit pointu odbocenia doprava z laveho pruhu, praveho dedikovaneho pruhu a este bypassu?
To kolko aut sa tam ocakava na tom odboceni?
A nie je ten koridor trochu zbytocny? Ten kruhac vobec nie je maly a keby isiel v protismere, tak to v pohode zvladne alebo vychadza to rovnako a nemusi ani odstranovat znacky..
Inak je to usek buduceho privadzaca od S19 do Krosna, ten koridor je presne v smere od S19 na DK28.
A inak ten "privadzac je tiez trochu krkolomny, ale na druhej strane aspon odbremeni miasto piastowe kde uz asi 20 rokov su zapchy.
A co je este zaujimave, tak staru DK19, ktoru nahradila rychlostna cesta S19 premenovali na DW864. To len u nas musi byt vedla dialnice aj jednotka…
Vtipne, ze Krakow bude mat hotovy okruh a Warszawa stale nic. ![]()
Príspevok bol zlúčený do existujúcej témy: Regionálne rozdiely a infraštruktúra vyššieho rádu
No mohlo to skoncit aj horsie, na tom useku je 160/200 a nemaju mimourovnove krizovania…