dovolim si pripomenut svoj starsi prispevok na tuto temu, som rad ze som ho nasiel R1 Banska Bystrica - Ruzomberok - #1955 podľa devil
obavam sa ze sa stale riadite viac pocitmi ako faktami. casy hovoria jasne cca. 100-150 km dialnic naviac (nezabudajme PO-komarnik bez D) pri 100 km navyse nestaci. 9,5 je normalma cesta aj pre NA vsade v europe. nepisal som ze sa da ist suvisle 90. pisal som priemer 60 preNA, niekde 50 a inde 70. pri suvislej 80-90 stredom by som sa ani len neuvazoval ist 100 km navyse vychodom.
mne je komfortnejsie ist dobre udrziavanej, rovnej ceste,priemerne vytaznej hoci 9,5m sirokej ceste ako preplnenej dialnici pri BA so suvislymi prudmi kamionov v pravom pruhu a exotmi co idu 150 v lavom pruhu. a taka I/2 v madarsku je oproti I/21 uplna parada. my taketo samozrejme nestaviame tamkde su cca 5k intenzity
okrem toho dlhsia trasa, vacsie riziko ze sa nieco stane. a ked spomalis zo 100 na 50- je vacsia strata ako ked spomalujes zo 70.
este nieco k tym bububu kolonam, pokial sutake hrozne preco sa to vo velkom neobchadza? su3 moznosti. 1) nie su nekonecne 2) 50 km+ je vela. 3) je im to jedno. osobne volim kombinaciu 1) a 2)