Akurat ze z Komaromu je to do Budapesti 95 km, z Ostrihomu polovica. Budapest je hub, z ktorej vedu na juh, juhozapad a juhovychod 3 dialnice. Z Komaromu ani v roku 2027 podla mirkobbovej mapy nic.
tak teraz chces ist do CRO alebo do BP ? ked do CRO tak este budes potrebovat aj zapadny obchvat BP co nebude lahky usek a nemyslim si ze madari sa budu hrnut do tunelov ked budu mat juznu M0 3+3 pruhy.
inac neviem ako zmeni 20 km dialnice dopravne toky smerom zo Sk. pre turistov je to skoro jedno, vacsinou chodia zapadnym madarskom alebo vychodniari zase po M3. pre nakladnu dopravu je nutny most cez dunaj. spravne pises ze otazka cezhranicneho koridoru je skor na slovenskej strane. madari svoj usek nestavaju kvoli nijakemu koridoru ale preto lebo cesta 10 je plna aut a plna dedin. nasa cesta 76 je plna dedin ale premavka je taka ze ziadna RC netreba.
Ja teraz nechcem ist nikam (aj ked z hladiska buducnosti moze byt pre Slovensko zaujimavy napr. koridor spajajuci Baltske a Jadranske more cez Gdansk-Budapest-Ploce), len konstatujem, ze vybudovanie planovanych usekov pomoze. Vo svojom prispevku vyssie pisem aj o skompletizovani M0, tak ako je to naznacene v mirkobbovej mape, bez neho bude mat 23 km novovybudovanej M10 samozrejme mensi prinos.
Podla exitlistu je od Kesztolcu cez M0 po napojenie na M1 vyse 40 km, co je vyznamne zlepsenie. Inac v exitliste je na M10 planovany aj “new Danube motorway bridge” pri Ostrihome, kym na M2 zatial nie (takze aj madari pri vystavbe o moste aspon uvazuju).
Pripajam aj par map z madarskeho servera kadial by most mal viest roads.attus.hu/road_plans/napt3- … 930_3k.doc
Aby ale nedoslo k nedorozumeniu, ja podporujem sucasne trasovanie juznej R3 Zvolen - Sahy.
Dobrý deň, chcem sa opýtať, kto vie poradiť odkiaľ je v súčasnosti spoplatnená M3 v Maďarsku vo smere od Vásárosnamény (Kišvardy)? t.j. vo smere od Ukrajiny. Chystám sa autom do Debrecína a od Kišvárdy je rýchlostná cesta pomimo Níreďházy, ale pred Debrecínom som našiel 7 km úsek na E 573 označený už ako M3, treba mi vignetu? kto mi poradí, ináč by som musel ísť cez Níreďházu so zdržaním samozrejme… ďakujem za odpoveď a radu
Mapa spoplatnených úsekov: intermap.aak.hu/Sitecontent/Map/MapDefault.aspx
Asi budeš musieť cez Níreďházu.
Oficialna mapa spoplatnenych usekov, aj s vysvetlivkami po 'lovensky je tu: motorway.hu/Root/Autopalya-H … 012_SK.pdf
pišta díky, ešte sa na to pozriem,… Drx toto som už študoval a ten úsek tam vôbec nie je zavedený, aj ta mapa je už zastaralá,ale taktiež díky, ostáva to strihnúť cez Níreďházu
Maďari prednedávnom otvorili 2x3-pruhové rozšírenie úseku okruhu BP M0 medzi diaľnicami M6 a M7. Video o tom je tu skyscrapercity.com/showthrea … st93746693 . Keď dobre vidím mapu v ňom, tak plán je dokončiť celý juhozápadný úsek od M5 v r. 2013, a severozápadný do 2020.
čauko, chcem sa spýtať kde kúpim vignetu na ceste do Budapešti po M3, idem z Košíc na Miškolc, ešte som ju nekupoval,díky všetkým za odpoveď!!!
za dialnicu sa da zaplatit na ktorejkolvek benzinke
teraz mi kámo povedal, že vraj aj na hranici v Milhosti už na maďarskej strane sa dá kúpiť vignetta v domčeku , vraj to funguje non-stop 24 hod. deň-noc, je to pravda?
Prva benzinka za hranicou, napravo, obec ENCS, cca po 30 minutach jazdy od hranice, zelena farba (asi MOL). Prides ku oblacku, pani zlatej ukazes prstom na pultik s ikonou “osobne auto 10 dni”, nato ona nezrozumitelne madarsky daco zamumle a poda ti papierik s perom, kde napises SPZtku a pani zlatej das do ruky platobnu kartu.
no díky, pozriem na google earth, ale platobnú kartu jej nedám, len euráče, alebo forinťáky, ale díky…
no je to ČS MOL 37 km pred Miškolcom, tak že je to o.k., díky všetkým za pomoc, Johny
kludne plat kartou, nemusis sa bat..je to najlacnejsi sposob…
Vyskusane, z karty mi stahlo 10,78€. Fakt by sa patrilo, aby bola stranka aj v anglictine, ale s translatorom som to nejak na druhy pokus zvladol
Pre zaujimavost, moje casy prejazdu Madarskom od Milhosti po Gorican cez centrum Budapesti (Erszebet hid):
smer HR:
3:55 Milhost
6:00 Budapest odpocivadlo za M0xM3
6:28 Budapest oddpojenie M7 od M1
6:37 - 7:00 prestavka odpocivadlo na hranici pestianskej zupy
8:45 Gorican
cisty cas 4h27m, rychlost na dialnici 130-135, zdrzanie ziadne, v Budapesti bolo napriek skorej hodine pomerne vela aut, ale islo sa plynule
smer SK:
17:38 Gorican
18:00 - 18:36 prestavka odpocivadlo Zalakomar
20:11 Budapest spojenie M7 a M1
20:51 - 21:07 prestavka odpocivadlo pred M0xM3
23:20 Milhost
cisty cas 4h50m, rychlost na dialnici 120-130, stredne velke zdrzanie v Budapesti a celkovo vysoka premavka od Balatonu po Hatvan
E- vigneta (matrica) sa dá kúpiť aj na hraničnom prechode v Milhosti, ale len cez deň, je tam zároveň aj zmenáreň, mám to vyskúšané,bol som tam 2.9.2012 , neviem veľa maďarsky, ale kúpiť sa to dá bez problémov, len netreba zabudnúť na potvrdenie o zakúpení… inak cesta po M3 a M0 celkom fajn..
Pozajtra HR. Prejazd cez BP asi medzi 7:00 az 9:00, sobota. Idem cez mesto, kadial odporucate?
Toto je moja oblubena trasa
goo.gl/maps/TPPYM
vyhoda prejazdu cez mesto oproti M0 je ta, ze mozes kludne odbocit hocikam v pripade zapchy/nehody a obist to paralelnymi ulicami, zatialco na M0 ostanes visiet
ps: stastnu cestu
cez obchvat nejdem aj kvoli “nude”, ved z PO do HR je az na tych par km za HU hranicou stale dialnica (ak bude R4)