Diaľnice a infraštruktúra: Maďarsko

A čo? :sunglasses:

len pre informaciu a porovnanie.

devil,

je jasné, že ako člen 3. sektora “velebíš” Maďarsko a jeho cestnú sieť. To už netreba ďalej rozvádzať, ale skús aspoň menej klamať a zavádzať na tomto fóre.

Buď rád, že Maďarsko stavia tak rýchlo, že ešte v r. 2015 nebude spojenie z R4 z KE až po Budapešť po RK len kvôli Maďarsku.

Ohľadom obchvatu Budapešti som chcel povedať len toľko, že tento obchvat mal byť už hotový a tiež tak skoro nebude. :slight_smile:

mam rad lacne a efektivne riesenia, ani zdaleka nie som clen 3. sektora :laughing: , ale keby aj, tak by to bola moje vec. mohol by som zacat obvinovat kdekoho ze je clenom stavbarskej loby ale na co by to bolo dobre. Takze nehorazne klames.

Neviem odkial beries info co bude 2015. V kazdom pripade bude kvalitna cesta I. triedy s parametrami RC a ziadny kapacitne nevyhovujuci usek do 2007. Ja si nevymyslam a uvadzam linky. Ty uvadzas len svoje “zarucene” info.

devil,

typický spôsob tvojho jednania, urážaš a klameš “len tak sa za tebou práši”, H 2015, 1. príspevok v tejto téme a nielen táto linka je známa.

Tak kto tu klame a zavádza? :sunglasses:

devil,

nech sa páči, obviňuj ma, ale najprv mi dokáž vinu.

Ja že klamem? Tak potom nevieš po sebe čítať. Cesta I. triedy môže byť, ale nebude to RK na 1/2 profil.

Doporučujem ti, aby si na mňa radšej nereagoval. :laughing:

Myslím si, že je zbytočné, aby ste sa tu hádali. Okrem toho, na to slúžia SS, nie fórum, to len “trpí”.

Devil vníma výsledok, že Maďarsko postaví viac km než SR za rok.

Dy vníma rozdiel vo výkone ekonomiky a jej veľkosti a podľa toho porovnáva.

Ja si myslím, že Maďarsko, na to, aké má prírodné a hospodárske podmienky stavia diaľnice pomaly. Je to môj názor. Ale takisto si myslím, že SR stavia diaľnice pomaly, napríklad v porovnaní s inými krajinami. SR plánuje veľmi dobre, ale výstavba prebieha pomaly. A znovu je to môj názor.

Nie sme Nemci ani Francúzi. Ale nie sme Rusi, ani Rumuni, ani niekde v krajinách 3. sveta, aby sme sa nemohli zlepšiť. Mne sa to ľahko píše, ja som na Slovensku len málokedy, ale viem, ako sa žije aj vo vyspelých aj v zaostalých štátoch. SR je v strede. Ak by niekto chcel vidieť ako sa žije v krajinách 3. sveta, tak stačí navštíviť ktorúkoľvek rómsku osadu a tých je na Slovensku dosť. Čistá voda, plyn, el. energia, telefón, … všetko chýba a ak niekto má el. energiu, tak načierno, práca možno na 1% z celej osady. Spojenie žiadne, až 5-15 km od osady je autobusová zastávka. Rozdielom je, že na Slovensku tie autobusy jazdia pravidelne a nie sú to 40 rokov staré stroje.

Hádať sa o to, kto ako stavia, je smiešne. Ja nerobím sudcu a nie som ani moderátor tohto fóra, ale nerobíte dobre Dy a devil, ak si myslíte, že to je správny postup. Jeden je odborník, ktorý si nevie uznať chybu a ten druhý, predpokladám mladý človek, ktorý nevie vystáť stavbára na fóre. Ak sa mýlim, tak sa ospravedlňujem.

Téma je Maďarsko. Je to suverénny štát a je len na ňom, či chce investovať do ciest a diaľnic alebo do niečoho iného. Porovnávanie “do krvi” so SR je podľa mňa nevhodné. Nikto, ani Maďarsko, ani ČR ani Rakúsko to nerobí so SR, len slovenskí politici často radi porovnávajú, … napríklad, že staviame diaľnice do poľa, … a ako to dopadlo vidíme všetci, … je to v poli, ale v našom.

No nič, veď hádajte sa ďalej, čakal by som teraz, že sa začnete dohadovať, “kto sa ako 1. začal hádať”, ale fórum ako celok na to nie je “zvedavé”. :laughing:

AV,

máš pravdu v celom svojom príspevku, ale záver tohto tvojho odstavca je úplne pravdivý.

Zároveň verejne žiadam devila a Dy, aby sa vyjadrovali len k danej téme a nepísali sem zbytočné príspevky, ktoré sú osobné, alebo s inými “poznámkami”. Príspevky takéhoto typu sú mazané. Na toto nijako nereagujte, berte to proste na vedomie. :sunglasses:

Maďarsko preferuje trocha iný štýl výstavby dialnic, majú skorej taký nárazový … laicky povedané pošetria peniaze a potom investujú ten balík v jednom období, tým je to že nárast výstavby je nárazový. Daľej maďari majú dobrú loby vo svete im sa darí viac zapájať fondy a banky do investícií. Ale realne maďari veľa stavajú na počet obyvateľov ale veľmi málo na rozlohu úmemia a prírodné podmienky. :slight_smile: takže je to relatívne

A hlavne treba doplniť aj to, že Maďarsko zabúda na lepšie parametre svojej celej cestnej siete, nemajú dostatočne široké cesty a aj mnohé cesty neznesú zvýšenú záťaž od kamiónov. No zase na druhú stranu, stavajú viac obchvatov okolo miest/obcí. :laughing:

AV,

máš pravdu vo všetkom a len kvôli úcte voči tebe nebudem na devila už v tejto téme nijako reagovať.

Inak máš pravdu aj s tými ostatnými cestami okrem diaľnic v Maďarsku, na to som aj zabudol. :wink:

Slovenske dialnice v ziadnom pripade nie su o nic vynimocnejsie a kvalitnejsie ako madarske. Slovenska stavbarska lobby zvykne komentovat kvalitu dialnic vo svete (napr. Grecko), ale realita a prax ich slova vobec nepotvrdzuje.

Pár obrázkov z Maďarska:

M5:Budapest - Kecskemét - Kiskunfélegyháza - Szeged → Röszke (SCG)
->M5-M43: Makó (RO)

M3:Budapest - Gödöllö - Füzesabony - Polgár → Nyíregyháza, … (UA)
→ Debrecen …

kep.tar.hu/amkerekes/50090429#2

Poľsko a Maďarsko musia opravovať AB kryt približne každé 2 roky … na Slovensku každých 5 rokov na rovnako zaťažených úsekoch.

Kaviarista,

osobne si myslím, že celý tento tvoj príspevok je jedná veľká provokácia a mal by byť vymazaný. Ešte môžeš byť rád, že ti to tu zostalo, ale veď ty dokážeš komunikovať spôsobom “bla bla”, keď už nevieš čo máš napísať ako v jednej téme na tomto fóre.

Realita a prax by mala byť, že tu budeš zakázaný, pretože ja som si čítal toho feroslava na starom fóre, ale ty si už nad jeho úrovňou.

Kľudne mňa považuj za diktátora, pretože ja ťa považujem … na tomto fóre, je to osobná invektíva a mám dôvod!

Varujem všetkých moderátorov aj admina, aby to tu nechali ako výstrahu, kam až môže zájsť kaviarista a aj ja. Kaviarista, píšem to takto, pretože na SS mi neodpovedáš, ak by si sa cítil “dotknutý”. :imp: :exclamation: Bodaj by ťa Caesar mazal častejšie. Téma Francúzsko totiž dokazuje, že ty nie si zdravý človek a osobné útoky voči mne si vyprosujem, toto máš len 1. odvetu. :laughing:

upravené: Caesar, upozorňujem ťa AV, že na fóre nie je tolerovaný žiadny priamy útok na nikoho, ani na kaviaristu

Kaviarista, AV,

ponechávam tieto príspevky, ale žiadam kaviaristu, aby ste si riešili spory cez SS, pretože na fóre to nie je tolerované, takže kaviarista nereaguj na tento príspevok AV, ale reaguj na ne ho v rámci SS.

AV, podobne, nikde na fóre už proti kaviaristovi ani proti nikomu inému už takto nevystupuj, budem ťa mazať, aj keď budeš žiadať o opak. A varovať moderátorov, takýto tón si nechaj nabudúce pre seba.

Ja viem, že niekedy je ťažké nebyť osobný, ale skúste to, všetci. :sunglasses:

Inak kaviarista, skutočne, nepíš o Grécku, keď nepoznáš jeho cestnú sieť ako celok. :sunglasses:

johhan,
vies to dokazat aj nejakymi faktami ? Ja mozem napisat len subjektivne dojmy z praxe. Casto vyuzivam dialnice Miskolc-Budapest alebo Krakow-Wroclaw, a na tychto usekoch urcite neopravuju AB kryty castejsie ako napr. medzi PO a KE .

upravené: Caesar, ešte raz porušíš moju výzvu, budem ťa mazať bez varovania.

Pozna niekto parametre madarskych dialnic?
Dnes som isiel po M1 do Budapesti a trochu som venoval pozornost ceste.

Zda si akasi uzsia, akoby nebola v nasich normych D26,5.
Je to tak, alebo sa mi to iba zdalo?

A na viacerych usekoch bolo citit priecne nerovnosti, dost intenzivne kmitanie pri jazde okolo 80 na zuzenom useku.

Vie mi to niekto potvrdit, lebo je to iba moj subjektivny pocit z mojho auta?

dik

B;
M1 je najstarsia z madarskych dialnic a neda sa na zaklade nej posudzovat cela dialnicna siet Madarska. To ako keby si u nas posudzoval celu siet podla D1 pri Lipt.Mare.

Ja som isiel predvcerom po M7. Je otvoreny novy dilanicny obchvat Letenye pri chorvatskych a slovinskych hraniciach. Je dokonceny aj obchvat zopar stredisk pri Balatone a subjektivne som mal pocit, akokeby bola dialnica na tychto usekoch postavena v parametroch D30 a viac. Niektore viadukty dokonca mali rovno vybudovany 3.pruh pre pripadne rozsirenie v buducnosti. Ten 3.pruh je vodorovnym znacenim nepristupny , ale v pripade nudze sa da pouzit.

Dalej takisto M3 od Hatvanu smerom na Miskolc nema najmensiu chybu, M30 je vybudovana od pripojky s M3 az po prvy privadzac k Miskolcu v tych istych parametroch ako samotna M3.

Tieto novsie useky by v pohode zvladli aj 200 km rychlosti vozidiel.

Netreba si nahovarat, ze Slovensko je pupkom sveta a ze sa tu stavaju neviem ake kvalitne dialnice.

kaviarista,

myslím si, že to ani nikto netvrdí. “Za málo peňazí, málo muziky …”, to platí všade vo svete.

Ale zase na druhú stranu netreba ani zveličovať význam okolitých štátov a ich diaľnic. :sunglasses: