Diaľnice a infraštruktúra: Maďarsko

..tak dakujem sergejovi za vytvorenie samostatnej galerie pre cestu siet Madarska gallery/image_page.php?album_id=232&image_id=9018

zaujimavostou je napriklad tento trojprudovy kopec, kde mozno predbiehat oboma smermi gallery/image_page.php?album_id=232&image_id=9023

na tomto mostiku si vzdy musim pripominat, ze som stale na tej “europskej dialnicnej sieti”: gallery/image_page.php?album_id=232&image_id=9025

toto je chronicky problem uz niekolko rokov a nic sa s tym nerobi, na niekolko 100 metroch je obmedzenie 60kmh: gallery/image_page.php?album_id=232&image_id=9045

zvysok obchvat Hidasnemeti je paradny, ale nadjazdy nie su s rezevou na 4 pruhy: gallery/image_page.php?album_id=232&image_id=9048

Super report. Diky, i15. Myslim, ze aj z neho je uplne jasne, ze za dnesnej situacie tam stvorprudovku netreba (obchvaty tych 4 dedin by ale bodli). Ale uvidime, ako sa to zmeni, ked na nasej strane 4-prudovka bude.

i15, vdaka. kolko teda trva cesta od šebastoviec po felsozsolca pri dodrzani alebo miernom poruseni rychlosti ?

Tu je nový fotoreport z rozširovania juhozápadnej časti obchvatu M0 Budapešti medzi M6 a cestou 51 na diaľnici Košice-Bratislava.

z Barce po M30 je to do 1 hodiny, takze ta trasa, co spominas, je tak na 55 minut

vdaka, takze v podstate pre nakladiaky tam nie je rozdiel aj keby bola komplet R a pre osobaky je rozdiel tak 20 min.

na ssc je aktualizovana mapa Hu dialnic…je to dost posobive. zrychleny usek na ceste 3 resp. 4 pruhove kusky na ceste 21 sa oznacuju ako nadradena infrastruktura. okrem toho je tam informacia o rozbehnuti M2 BP-vac (dostavba na 2x2 pruhy).

skyscrapercity.com/showthrea … 0&page=180

Super spojenie Kosice-Bratislava. Tu je ta mapa priamo.

bavil som sa s autobusarmi a v noci stale uprednostnuju prejazd cez centrum Budapesti… cez den je to vsak po obchvate istejsie

no, to dava vyznam. uvidime, o kolko sa situacia zlepsi, ked sa dokonci to prepojenie/rozsirenie na severozapade M0.

inak, prave som si uvedomil, ze ked sa dostavia nasa R4, tak od Kosic po Encs bude suvislych 50km D/RC, co bude najdlhsia suvisla D/RC z mesta este dobrych 10 rokov :slight_smile:. Koniec “nejasnej spravy o konci sveta”.

no istejsie :slight_smile: stale je to prilis vela km navyse a uprimne, po tych stovkach kilometrov sa rad pokocham mestom, aj keby som mal niektore useky prejst pomalsie, je to mile spestrenie oproti dialnici.

Pripajam moju rokmi osvedcenu trasu:

maps.google.com/maps?f=d&source= … 30963&z=12

jedine riziko je namestie hrdinov kvoli obcasnym demonstraciam a oslavam - sledujte spravy a sviatky v kalendari :slight_smile:

premavka na juznej casti M0:

[video_youtube]YouTube

Huste… ja som si tam vsimol viac nemeckych, rakuskych, rumunskych a srbskych SPZtiek nez madarskych. Na M3 je ich potom este hromada ukrajinskych a ruskych. Tomu sa hovori europsky dopravny uzol, nie Zilina s jednou tovarnou :wink:

okolo 7. min je vidno kratky 3 pruhovy usek a potom napravo vidno ze pracuju na rozsirovani.

v suvislosti s video opat nastava otazka, ci ma vyznam jazdit po M0. a prace na rozsireni sa mi zdali, ze prebiehali uz v 5:00

par fotiek z rozsirovania M0

skyscrapercity.com/showpost. … count=3797

…a nazor z fora ohladom najpotrebnejsich D/RC v Hu

skyscrapercity.com/showpost. … count=3790

Super! Zas sa raz spojenie KE-Europa zlepsi. Ohladom tych najpotrebnejsich ciest, holt M30 je prazdna. Jedine, co mozeme dufat, su tie obchvaty zostavajucich 4 dedin/mestecok.

Nie je to nahodou len mapka nejakeho uzivatela z fora ako by si on predstavoval co treba v najbl. rokoch stavat? Teda nic oficialne ci?

Dragon myslim ze mas pravdu, je to len navrh citatela, nie madarskej NDS :slight_smile:

oficialne info su toto: img503.imageshack.us/img503/8083 … 201vo4.jpg
viete to niekto potvrdit?

vsak preto som pisal ze nazor z fora. pokial viem okrem M0 sa postupne stavia tah E65 na szombathely co asi potesi tych co tadial chodia do chorvatska. a potom este vraj coskoro zacnu dostavbu plneho profilu E77 po vac.