Diaľnica je súvislá od Miskolca skoro až ku moru (ak tunel Sv.Ilja pod Biokovo počítame za diaľnicu). Čistý čas jazdy z KE ku morskému pobrežiu bol cca presne 10hod, priemerná rýchlosť 107km/h, priemerná spotreba 5,5 (1.9 TDI 77kw). Maďarsko som už nekameroval, lebo som nemal miesto na karte
Ako píše eric, diaľnica ktorá vedie po množstve mostov, ako u nás severná, zvláštne ekodukty nepotrebuje, zver prechádza pod ňou. Takže ti to je zbytočne ľúto a smutné je len to večné hundranie na všetko, čo sa na Slovensku urobí. Väčšinou je totiž vyvolané neznalosťou.
Zrejme už vyčerpali prostriedky na výstavbu a pokračovanie A1 dole pri Metlike bude asi príliš nákladné. Viem že sa aktuálne stavia na štátnej “Državnej” ceste D10 v parametroch našich full profilových R-iek od Záhrebu na Koprivnicu/Bjelovar, teda nič pre dovolenkujúcich Slovákov.
V zásade je utlmená takmer akákoľvek nová výstavba. Nie sú schopní postaviť ani rovinaté úseky na napojenie mosta cez Drávu na A5, nieto ešte stavať náročné pokračovanie A1 na Dubrovnik. To Chorvátsko, ktoré sa dlho považovalo za výkladnú skriňu výstavby diaľnic je natoľko zadĺžené, že nie je schopné ani splácať úvery a ktovie, ako zvládne spolufinancovanie k eurofondom. Do r. 2020 sa zrejme žiadna väčšia stavba nezačne.
je mozne zakupit krabicku pre elektronicke myto s nabitym kreditom, v tomto pripade kredit 555 kuna + krabicka za celkovu cenu 544 kuna.
Konkretne by ma zaujal proces jej zakupenia. Na stranke sa totizto pise, ze sa da kupit na mytniciach, ale nie je tam popisany sposob.
Da sa zakupit priamo pocas prejazdu mytnice a je okamzite funkcna ?
Alebo treba pred mytnicou niekde na kraji odparkovat auto, peso vyhladat predajne miesto, zakupit, nainstalovat a az potom pokracovat dalej cez mytnicu ?
Bol som cca 2 týždne dozadu v HRK a jedna info z Trogiru, v júli otvorili nový most na ostrov Čiovo cca 600m od mosta ktorý prechádza cez mestskú časť zapísanú do zoznamu UNESCO. Neviem do akej mieri pomohol, ale v čase keď som tam bol tak bol nový most úplne zapchatý a minimálne smerom von z ostrova bolo jednoduchšie dostať sa cez most starý, ale mohlo to byť spôsobéne aj nejakou nehodou alebo iným neštandardným dôvodom. Možno niekto kto tam bol, bude vedieť povedať aj iný postreh. Mapa viď goo.gl/maps/eeyBTQQJhyN2
Pokiaľ viem, tak Chorváti pôvodne plánovali potiahnuť diaľnicu po pevnine s tým, že zaplatia aj úsek na území Bosny a Hercegoviny. Akurát jediná podmienka bola, že hraničná kontrola by bola iba na exite Neum a tranzit by prechádzal plynule. A to BiH odmietli. Takže Chorváti vymysleli toto náhradné riešenie.
Čo sa týka prístavu Neum, tak popravde pri pohľade na mapu ho ani poriadne v tomto meste neviem nájsť. Chápem, že Bosniaci chcú z toho svojo kúska mora vyťažiť čo najviac, ale pár kilometrov odtiaľ je veľký nákladný prístav Ploče, kam je z Hercegoviny dokonca potiahnutá železnica.
one tie stance su Len na krizovatke s inou dialnicou takze presne vedia kadial si išiel a zaúčtujú ti mýto podla km… inak hanba všetkým slovákom čo sú lakomí dat ťé euro za ročnú známku… minulý týždeň som bol v HR a nechal som tam na myte 27,20€ len za prejazd od SLO hranic po Šibenik