Diaľnice a infraštruktúra: Bosna a Hercegovina

Aky je dovod nezakreslenia mostu Pocitelj na Google mapach, ak je v prevadzke us od 5. septembra, vacsinou im to trva tak max 2 tyzdne. Vie niekto?

Dobra sprava zacali stavat 5,1 km usek Kvanj - Buna (z toho 2,7 bude tunel Kvanj) takze sa potom uz bude dat vyuzit aj ten usek za mostom Hercegovina co uz je teraz hotovy Capljina - odmoriste Rostimarski potok :slight_smile:

Vyborna sprava buduce leto 2026 maju otvorit komplet vsetky useky ktore su vo vystavbe od Zenice az po Doboj :slight_smile: :slight_smile: :slight_smile: okrem useku ktory sa zatial este nezacal stavat Golubinja - Donja Ozimica. Podla najnovsich fotiek a videii co som videl to vyzera velmi nadejne. :slight_smile:

Same dobre vyhliadky. Uz len sa modlit, aby z toho vyslo co najviac

Jeden usek sa ani nezacal stavat, Ozimica – Poprikuše.

Bosna tohto roku vyzera ako spiaci lev, ak ma pamäť nemýli t.r. nepribudol ani kilometer, minimálne na A1 neregistrujem nič. Zdá sa mi že ten úsek od Medžugoria az za Počitelj bol už minulý rok, a naviac polovica postaveného úseku končí v poli na jednom odpočívadle (takých 7 - 8km leží ladom) a ako pozerámn na OSM tak už rozbehli pokračovanie k Mostaru, ale tiež to vyzerá tak (aspoň na OSM), že to nemá nikde vyústenie, tak sa mi nechce veriť že postavia ďalší úsek do zásuvky.

tento rok nič, ale budúci rok by mali začať otvárať úseky od Doboja na juh…ale je to info staré už asi pol roka, tak možno sa im to poposúvalo

aktuálny pohľad na úsek pri Zenici

2 lajkov

Dalo sa to čakať, politická nestabilita sa prejavuje aj v iných oblastiach

ak to niekoho zaujíma, tak tu je aj pár záberov z úseku okolo Doboja

1 lajk

Najviac by ma zaujímalo, čo je reálne že sa otvorí na A1 do 07/2026, lebo niečo by sa malo, inak by to boli úplní šuflikári. O takomto čase minulý rok som čakal, že teraz už bude otvorených aspoň 20 nových km, ale budem rád ak to bude do konca roka a snáď niečo pribudne aj za ďalší polrok, ak by za rok pribudlo aspoň 40km povedal by som že realisticky super.

1 lajk

zdravím, má niekto predstavu, čo sa plánuje otvoríť v BaH, do letnej sezóny?

Tu je mapa rozostavanych usekov (U izgradnji) JP Autoceste FBiH

Tu je zoznam usekov s planovanym rokom dokoncenia https://de.wikipedia.org/wiki/A1\_(Bosnien_und_Herzegowina)

A tu aktualny clanok o niektorych usekoch BiH od EU očekuje više od 270 milijuna KM za posljednju dionicu sjevernog kraka koridora Vc na prostoru Žepča - www.vecernji.ba

2 lajkov

Vo vzduchu visi cca 50km s možnosťou otvorenia v rokoch 2025 a 2026, ale zatial v roku 2025 nepribudol ani kilometer, ale tak maju ešte 2 a pol mesiaca do konca roka. Ak by to dali do jula 2026 bol by to skoro zazrak, ale zrejme niečo sa z toho dokonci, idealne kebyže všetko, ak nie tak 2026/27, pričom 30km od Rudanky po Ozimice čo sú 3 uúseky má zmysel, len keď bude hotové všetky 3 úseky, inak nevyužiteľné pre dovolenkárov.

Takže po prečítaní článku to vyzerá tak, že niečo by sa malo spustiť ešte tohto roku, no uvidíme koľko nových km pribudne.

2 lajkov

Koridor 5c - Vranduk, Nemila, Poprikuše, Golubinja

2 lajkov

2 lajkov

Nove zakreslene useky v OSM

1 lajk

nova sprava z bosny, vcera vraj otvorili usek Nemila - Poprikuse cca 10km na obr nizsie červený úsek. Ako je tipické pre Bosniakov ostal im tam modry nedokonceny usek cca 11km, ktory mal byt dokončeny spolu s červenym, takže museli dobudovať docasne napojenie z hlavnej cesty, aby ten červeny mohli vobec pouzivat. Planuju spustiť v Auguste 2026, ale ako to bosniaci robia, bude to zázrak ak to dajú. Každopádne leto 2026 je asi pasé

ale možno sa im podari niečo spojazdniť pri Doboji, aj keď tam to asi tiež mnemá význam, ak ten úsek nedajú celý (myslím od Doboja až po Zepče) keďže dialnica A1 vedie inou trasou ako cesta M-17, čiže sa nedá len tak hocikde napájať a odpájať od hlavného ťahu. Vidím to realisticky až na rok 2027, čiže pôvodne predpoklady že do dajú do leta 2026 nevyšli, a síce že okrem jedného pri Zepče bude všetko hotové od Doboja okolo Zenice, Sarajava až po Bradinu (t.j celistvý úsek s jedným prerušením o dĺžke cca 180km)

3 lajkov

Keby mali Bosniaci hotovu dialnicnu siet, bola by to zaujiamava alternativna trasa pri ceste na juh chorvatska/ciernu horu. Ale to je asi hudbou dalekej buducnosti.

2 lajkov