dialnica M3 Maďarsko

Dobrý deň, chcem sa opýtať, kto vie poradiť odkiaľ je v súčasnosti spoplatnená M3 v Maďarsku vo smere od Vásárosnamény (Kišvardy)? t.j. vo smere od Ukrajiny. Chystám sa autom do Debrecína a od Kišvárdy je rýchlostná cesta pomimo Níreďházy, ale pred Debrecínom som našiel 7 km úsek na E 573 označený už ako M3, treba mi vignetu? kto mi poradí, ináč by som musel ísť cez Níreďházu so zdržaním samozrejme… ďakujem za odpoveď a radu

Mapa spoplatnených úsekov: intermap.aak.hu/Sitecontent/Map/MapDefault.aspx
Asi budeš musieť cez Níreďházu.

Oficialna mapa spoplatnenych usekov, aj s vysvetlivkami po 'lovensky je tu: motorway.hu/Root/Autopalya-H … 012_SK.pdf

pišta díky, ešte sa na to pozriem,… Drx toto som už študoval a ten úsek tam vôbec nie je zavedený, aj ta mapa je už zastaralá,ale taktiež díky, ostáva to strihnúť cez Níreďházu

čauko, chcem sa spýtať kde kúpim vignetu na ceste do Budapešti po M3, idem z Košíc na Miškolc, ešte som ju nekupoval,díky všetkým za odpoveď!!!

za dialnicu sa da zaplatit na ktorejkolvek benzinke

teraz mi kámo povedal, že vraj aj na hranici v Milhosti už na maďarskej strane sa dá kúpiť vignetta v domčeku , vraj to funguje non-stop 24 hod. deň-noc, je to pravda?

Prva benzinka za hranicou, napravo, obec ENCS, cca po 30 minutach jazdy od hranice, zelena farba (asi MOL). Prides ku oblacku, pani zlatej ukazes prstom na pultik s ikonou “osobne auto 10 dni”, nato ona nezrozumitelne madarsky daco zamumle a poda ti papierik s perom, kde napises SPZtku a pani zlatej das do ruky platobnu kartu.

no díky, pozriem na google earth, ale platobnú kartu jej nedám, len euráče, alebo forinťáky, ale díky…

no je to ČS MOL 37 km pred Miškolcom, tak že je to o.k., díky všetkým za pomoc, Johny

kludne plat kartou, nemusis sa bat..je to najlacnejsi sposob…

E- vigneta (matrica) sa dá kúpiť aj na hraničnom prechode v Milhosti, ale len cez deň, je tam zároveň aj zmenáreň, mám to vyskúšané,bol som tam 2.9.2012 , neviem veľa maďarsky, ale kúpiť sa to dá bez problémov, len netreba zabudnúť na potvrdenie o zakúpení… inak cesta po M3 a M0 celkom fajn..

Pozajtra HR. Prejazd cez BP asi medzi 7:00 az 9:00, sobota. Idem cez mesto, kadial odporucate?

Toto je moja oblubena trasa
goo.gl/maps/TPPYM

vyhoda prejazdu cez mesto oproti M0 je ta, ze mozes kludne odbocit hocikam v pripade zapchy/nehody a obist to paralelnymi ulicami, zatialco na M0 ostanes visiet

ps: stastnu cestu :slight_smile:

cez obchvat nejdem aj kvoli “nude”, ved z PO do HR je az na tych par km za HU hranicou stale dialnica (ak bude R4)

hmmm, a na oktogone sa da normalne ist tak akokeby cez kruhak?

viacmenej ano, zoomni si mapku, musis odbocit vpravo na ten pomocny usek a potom dolava, uz pockas na semafore, ako keby si prisiel zo severu.

suhlasim s prejazdom proti nude, hlavne ak ides krizom cez cele Madarsko, tak potesi vidiet nieco ine ako dialnicu, kamiony a odpocivadla aj za cenu mensej rychlosti, pripadne par minut zdrzania. z mojich skusenosti su ale obchoadzka cez m0 (aj ked teraz je tam novy 3+3 usek) a prejazd mestom zhruba casovo rovnocenne

aj ja mam rovnake skusenosti, navyse pojdem v sobotu rano, takze premavka velka nebude