D49 Hulín - Fryšták - Slovensko

ako to vyzera aspon s prelozkou tych serpentin pred vizovicami?

Udajne 11/2016 - rsd.cz/mapa/attachment/5689 … 217211.pdf

Tak Hulin - Frystak sa stavia aj nestavia. Usek ako celok sa nestavia, ale robia sa tzv. vyvolane investicie, t. j. prekladky IS (doteraz tempom 1 prekladka = 1 rok), v tomto roku by sa mali zacat prelozky ciest vratanie nejakeho mostu ponad D49 (mimochodom, oficialne je to uz planovania D, nie RC - tiez uz v CR neexistuju). Takisto sa vraj vyvaza prebytok zeminy z vykopov na obchvate Lhotska, kedze tento usek ma nedostatok vhodneho nasypoveho materialu.

usek Hulin - Frystak ziskal ako prva z tzv. prioritnych stvieb suhlasne stanovisko MZP. Svita tak nadej, ze v priebehu buduceho roka sa rozostavia aj hlavna trasa, aj ked zrejme len v km 0 - 5,4 . Zdroj: rsd.cz/mapa/attachment/5534 … 483693.pdf

tu by to velmi chcelo aj navazny usek a to Frystak-Lipa. neviem sice, kde ma mat vyustenie, ale ak niekde pred Lipou (z SK strany), tak napojenie cez Slusovicku 4 prudovku by bolo skvele. samozrejme, potiahnutie az za vizovice by bolo uzasne, ale to ho sa najblizsich 15 rokov zrejme nedockame. navyse, vizovice by uz mali mat dokoncene narovnanie tych serpentin.

Tomas, z nadvazneho useku tak skoro bude max. prvych 1.700 m vratane privadzaca Zlin. Dalej sa nic nepripravuje. Na druhej strane, na dalsi rok sa zacina s vystavbou D49 Ryby - Ryhaltice a obchvat FM + posledny usek cesty pre MV c. 11 Tranovice - Nebory. Este zostane Belotin - Rybi (dobiehaju vykupy pozemkov, spracovava sa realizacna dokumentacia, na dalsi rok to ide tiez do sutaze) a vacsina Slovenska bude mat tak ci tak napojenie na CR cez Trinec a Frydek - Mistek a to zrejme este v case, ked sa bude dokoncovat na D49 Hulin - Frystak. Nehovoriac o tom, ze v roku 2018 ma ist do stavby aj Palacovska spojka (privadzac D49 - Valaske Mezirici v kat. C24,5/100), takze alternativou bude aj poloprazna I/10 + I/35 v CR.

Na ceskom fore pisu, ze usek Frystak - Lipa bol rozdeleny na 2 casti kvoli EIA. infrastrukturamorava.cz/media/22 … -%20R6.pdf

nemyslis vazne, ze cez Jablunkov mame jazdit z vychodu do prahy

:arrow_right: Zial, nic lepsie neexistuje. D49 je pribeh na desatrocia a to jednak kvoli priliz zhovievavej ceskej legislative voci “ekologom” (ti dokazu opakovane blokovat cokolvek, vid napr. Hulin-Frystak ale aj trebars stredocesku D3, D43, ci severnu cast D0) a scasti kvoli tomu, ze MZP opakovane odmietlo vsetky varianty trasovania cez Biele Karpaty. I/50 je s casti uplne pohodova (az na mpr90, s cim sa ale asi nic nespravi), avsak hlavne koncovy usek pri Brne je uz naozaj o drzku. Takze zostava len Jablunkov, ev. este I/9 - I/35 ale tam je to dost klukate.

no neviem, mne stale pride puchov-vizovice ako naj cesta. ak by na SK strane SSC spolu s KDI a samospravami trochu popracovali na odstraneni policajnych pasci v podani 50tok aj 500m za koncom obce, TIR presmerovali na I/50 alebo jablunkov, tak nie je o com. len potiahnut cesku Rku po slusovice.

ja chodim Praha-SR kazde dva tyzdne tam a naspat a takmer vylucne pouzivam I/50. okrem Bucovic a Hrozenkova je tam len 6 kratkych prejazdov obcami. je tam sice MPR 90, ale parametre dovoluju ist o dost rychlejsie vo vacsine trasy.

naopak na Puchov nechodim skoro vobec. hlavne na slovenskej strane to je dedina za dedinou a medzi Puchovom a Otrokovicami jazdi aj dost kamionov.

Jablunkov taktiez nepouzitelny kvoli slovenskej strane - nonstop prepchata I/11.

Na druhom mieste za Hrozenkovom u mna Makov cez Palacov.

na I/50 sa nebojis ist 110 kvoli meraniu?

akemu meraniu? myslis policajtov? na tych si davam pozor a ratam s tym, ze niekedy sa mi skryju a budem im musiet prispiet. hneva ma to, ale viem s tym zit.

ano mal som na mysli policajtov. aj tie 70ky v urovnovych krizovatkach. nieco podobne ako I/66 u nas.

D49 Hulin - Frystak sa zacne stavat na uz tuto jesen, dostala vynimku od ministerstva. zlin.idnes.cz/ministerstvo-udeli … zpravy_ras .
Informacny letak aktualizovany k tomuto mesiacu je tu: rsd.cz/mapa/attachment/5534 … 774008.pdf

Po dokonceni v roku 2020 tak trasa Kosice - Praha (resp. velka cast Slovenska - velka cast Ceska) cez Uhersky Brod (E50) dostane porovnatelnu konkurenciu, cez Frystak to stale bude trvat odhadom o 3 minuty viac, ale zasa to bude o 3 km kratsie

na tej trase je prilis vela dedin… naopak na trase cez Hrozenkov sa da v pohode ist aj viac ako MPR… aj po dostavanie dialnice po Frystak to nebude porovnatelna moznost

Pomôže to odlahčiť dopravu v aglomerácii Zlína, takže skôr lokálny prínos, ale až keď sa potiahne k slovenským hraniciam to bude ako tak konkurencia k E50 na Trenčín.
A to na slovenskej strane je tiež v púchovskej doline dedina za dedinou.

Viac dedin tam je, ale rozdiel nie je zavratny (16 dedin od Puchova do Zlina-Lesnej vs. 10 dedin od Drietomy do Slavkova u Brna).
Casovo aj dlzkou to bude podla Google Maps porovnatelne, dokonca mimo dialnic a rychlostnych ciest sa pojde kratsie (aj casovo) cez Puchov (72 km) ako cez Drietomu (110 km).
Prekracovanie MPR by som do porovnania netahal.

Ak chceš ušetriť kilometre OK, plynulejsi prejazd je ale na Drietomu lebo na moravskej strane sú obchvaty miest aj dedín smerom na Slavkov slušne urobené, cez Vizovice je to trochu horská rallye :slight_smile: poznám obe trasy, ale určite to chce potiahnuť D49 ďalej, aby bola jasne výhodnejšia trasa tadiaľ.

Medzi Zlínom a Púchovom je len jedna obec. Začína v Zlíne a končí v Púchove :wink: a to je problém tohoto úseku.

Ale aspoň odstránili jeden z najhorších úsekov - Lhotsko za Vizovicami.