D49 Hulín - Fryšták - Slovensko

Ved pred Hulinom je uz potiahnuta finalna betonova vrstva

No To je krizovatka Hulim medzi D1,R55 a R49. V oktobri sa otvotri usek D1 Kromeriz-Rikovice a usek R55 Hulin-Otrokovice.

Tak to je vyborna sprava. Cize zo SR ostane problematickou iba klukata cesta pred Vizovicami a prejazd Zlinom.

A to ti prijde jako “jen”? Pro me to teda znamena ze na Slovensko porad budu jezdit (od Brna) pres I/50 a D1 u Trencina. A na R49/R6 vyjedu az budou cele dokoncene, presne kvuli prujezdu Zlinem (katastrofa) a klikate silnici za Vizovicemi (nic moc).Totez na Slovensku, kde je snad z 22 km do Puchova mozna i vic jak polovina v obcich.

Navic R49 do Frystaku nebude dokoncena spolecne s castmi pro D1 a R55, ale kdo vi kdy.

K dalsimu doporucuju tema na forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. … &start=100

Cize prejazd ZA-TN-Uh. Hradiste-Brno je lepsia ako cesta na Zlin?

Nie som moc zorientovany v CR sieti, ale ako pozeram do mapky mapy.cz/#mm=TP@dm=140157056+ … 67104@z=10,
tak po dobudovani Hulin - Frystak nebude potrebne prechadzat ani cez Zlin, cize ostane klukata cesta pred Vizovicami a par dedin na Sk strane.
Termin otvorenia Hulin - Frystak je okrober 2010?

Podle me ano, vsechny vetsi kopce jsou s pruhem pro pomala auta, mnoho useku jsou jen rovne dlouhe silnice mimo obce s dostatecnou sirkou, usek kolem Uherskeho Hradiste je v podstate pulprofil R s mimourovnovym krizovanim. Dnes jeste zbyva dodelat vlastne tri obchvaty (jeden je ve stavbe) a cela trasa bude v podstate bez obci, s nekolika prujezdy (Slavkov, Nesovice, Uh. Brod), kde jsou ale i 70 km/h nebo jsou velmi kratke.

Prečo sa vôbec ČR po rozdelení rozhodla túto R-ku úplne zrušiť (pôvodne bola toto trasa československej D1, nie)? Myslím, že bola situovaná o dosť logickejšie než R49/R6… (napojenie aj na slovenskú D1 aj na R2)…

Nutne to bude, protoze usek bude provizorne napojeny na II/490 a tou se to svede do Zlina, pokud teda nebudes chtit pres Slusovice. Dalsi usek do Lipy je v nedohlednu.

Dokonceni prvniho useku se letos nebude, mozna rijen 2011…delaji se nejake zemni prace, probihaji soudy s ekology, teprve ted se vydavaji SP na prelozky inz. siti atp.

A halven absolutne chybi penize, toto je stavba bez podpory EU…a s novym rozpoctem (a ministrem financi) prijdou zrejme jeste vetsi skrty, takze tady to bude posledni v poradi..

plny suhlas, tiez jazdim tadeto a je to vpohode

Presne tak, puvodne to byla spojnice se slovenskou D61, a do Ziliny pokracovat jako spolecna D1…rozhodnuti je jasne - rozdeleni republiky a panove Klaus a Meciar, kteri dospeli k zaveru ze neco jako kapacitni propojeni dvou zemi je zbytecnost.

Dopurucuju vyborne cteni o historii D1 a R49 na dalnice.com (obcas objektive popisovane, ale z historickeho hlediska neocenitelne).

Taktez RSD (rsd.cz/Silnicni-a-dalnicni-sit/Historie publikace Stavby, kterym doba neprala je krasne popsana puvodni historie propojeni alnicic od Ase az do Uzhorodu.

A cez Hvozdnu?

Jisteze je to mozne, variant je vic…ale prave na takovych usecich se ztrati nejvic casu a kdyz to srovnam s I/50 kde mezitim ujedu treba 20 km ve spravnem smeru a v naproste pohode tak to vyhrava. Kilometrove to vyjde zhruba stejne (- 5÷10 km pro I/490, casove a komfortne podle me vyhrava I/50

Musim si odskusat vsetky tri cesty - Makov, Zlin a Trencin. Zatial som odskusal trasu cez Zlin a v Huline a Zline samotnom to bolo fakt o drzku, nehovoriac o useku pred Vizovicami. Este bol problem aj medzi Vizovicami a Zlinom, kde menili asfalt.

Urcite, keby sa postavila cela R49 a na SK R6 tak tu bude slusny tranzit.

Tomas PO, povierm ze vidim ludi co robia Praha -vychodne SK cez Bratislavu, aj moz znamy z PP tak chodi. Ja mam oblbubenu trasu cez Makov.

ano, zvyk je zelezna kosela, mna skor zaujimala objektivne najrychlejsia trasa

Pokial viem, prepojenie na Drietomu/Chocholnu ide v CR cez chranene oblasti, preto sa od toho upustilo.

Nemáte niekto informácie, ako je na tom tento úsek v súčasnosti? Hrozí vôbec v najbližších rokoch, že by sa začal stavať až po slovenskú hranicu? Dnes som mal možnosť ísť do Zlína touto trasou, a veru, chýbala mi D49, keďže som sa dosť ponáhľal… :slight_smile:

Pokiaľ viem, tak úsek R49 Hulín Fryšták má pozastavenú výstavbu

Tak to je škoda, pretože intenzita dopravy tam je pomerne slušná a hodila by sa lepšia cesta.