Usek Holesov - Frystak v dlzke 7,5 km otvoria zaciatkom leta:
otázka pre znalých vecí?. Pomôže toto sprejazdnenie D49, neako pri cestovaní zo/do sk?. Podľa mapy, mi to stále vychádza preisť Zlin, a napojiť sa v Otrokoviciach? ako doposiaľ. ?
Cez den mozno bude rychlejsia D49 a pomotat sa cez dediny a napojit sa na Slusovicku “dalnici” ( II/491 ) ako ist cez Zlin. Cez leto to vyskusam, rychlejsie ako I/50 to ale asi nebude.
Nepomoze. Rychlejsie ako cez I/50 to bude az ked to dotiahnu do Vizovic
A dovtedy bude postavený obchvat Bučovic a budeme na tom zas rovnako ako teraz.
Asi ano.
Este moze byt zaujimava alternativa D1 → D55 → I/50 po dostavani prietahu cez Napajedla. Popripade trasa z Prahy D35 → D55 → D49 → D1(SK) namiesto D35 → D48 → D3 (SK) do Ziliny a dalej na vychod
Keď to dotiahnu do Vizovíc, tak už nebude asi o čom, pretože už bude zrejme komplet aj D35 a D55 a z Prahy bude na výber ísť dvoma alternatívami, kľudne aj podľa toho kde sú aké zápchy alebo kde v Prahe sa práve nachádzam (či severnejšie alebo južnejšie ) ale z Václaváku to bude kilometricky fakticky 1:1 a zrejme sa zmenia aj aktuálne toky, takže potom bude treba to analyzovať podľa novej situácie. Ale ísť okolo Ostravy a po D3 to bude minimálne o 50km viac
Nie je to az taky kilometrovy rozdiel.
Dal som pin na Prazsku stanicu a druhy na zjazd Liptovsky Peter. To je presne 500km po D1 → I/50 → D1
D35 → D48 → D3 je to 520km
D1 → D49 → D1 je to 500km
D35 → D49 → D1 515km
D35 → D55 → I/50 → D1 550km (to je uz asi zbytocna zachadzka)
D1 → D55 → I/50 → D1 540km co je tiez celkom zachadzka
Otvara sa nam ja juhovychode CR celkom dost alternativ. To je fajn. Bude sa dat dobre vyhybat pripadnym zapcham
D35 + D55 po dokončení dajú dole cca 15km, D49 a naša R6 (čo je hudba budúcnosti) ďalšie kilometre, takže rozdiel oproti D3 sa zvýši (možno nie o 50km ako bol moj povodny odhad ale 35 určite) + musíš prejsť cez Žilinu mimo D3 ak nechceš ísť popod strečno alebo sa vracať za Hričov.
Cez ZA z D1 na D3 je stvorprudovka s 80km/h a iba dvomi semaformi pre chodcov, tak tam sa clovek moc nezdrzi. Stoji sa pred a za KNM, co D3 vyriesi. Mna uz aj tak navigacia casto taha cez D48→D3, ked idem z Prahy/DE.
Jazdím pravidelne Brno - východ SR a už sa vyhýbam Buchlovským vrchom cez D1 + D55. Je to síce “bližšie naokolo” ale priemerná rychlosť je oveľa vyššia
S tymi vzdialenostami je to trochu zamotane, lebo napr. ked idem do DE cez CZ, tak je to 1000km, cez AT je to 1100km, ale casovo je to +/-5 minut rovnake.
To je pravda. Aktualne nic lepsie ako vzdialenosti nemame
Som zvedavy, ako sa po dostavani D35 zmenia intenzity okolo Brna a Olomouca. To budu rozhodujuce faktory. Moj osobny tip je, ze D35 sa spomali, ale v Brne ostanu zapchy ako stale, takze to bude lepsie severom.
Uvidime kolko pomozu v Brne zkapacitnenie krizovatky D1/D2 a celkovo vsetky stavby ktore sa tam robia a budu robit. V spicke ja uz davno nechodim od ziliny na prahu cez brno ale idem Severnou trasou,Zaroven ale uvediem ze mne vyrazne vyhovuje prijazd do prahy po D11