D49 Hulín - Fryšták - Slovensko

Mapa: openstreetmap.org/#map=12/49.2980/17.6228

Usek Holesov - Frystak v dlzke 7,5 km otvoria zaciatkom leta:

Otvoriť príspevok na Facebooku

otázka pre znalých vecí?. Pomôže toto sprejazdnenie D49, neako pri cestovaní zo/do sk?. Podľa mapy, mi to stále vychádza preisť Zlin, a napojiť sa v Otrokoviciach? ako doposiaľ. ?

Cez den mozno bude rychlejsia D49 a pomotat sa cez dediny a napojit sa na Slusovicku “dalnici” ( II/491 ) ako ist cez Zlin. Cez leto to vyskusam, rychlejsie ako I/50 to ale asi nebude.

Nepomoze. Rychlejsie ako cez I/50 to bude az ked to dotiahnu do Vizovic

2 lajkov

A dovtedy bude postavený obchvat Bučovic a budeme na tom zas rovnako ako teraz.

1 lajk

Asi ano.

Este moze byt zaujimava alternativa D1 → D55 → I/50 po dostavani prietahu cez Napajedla. Popripade trasa z Prahy D35 → D55 → D49 → D1(SK) namiesto D35 → D48 → D3 (SK) do Ziliny a dalej na vychod

3 lajkov

Keď to dotiahnu do Vizovíc, tak už nebude asi o čom, pretože už bude zrejme komplet aj D35 a D55 a z Prahy bude na výber ísť dvoma alternatívami, kľudne aj podľa toho kde sú aké zápchy alebo kde v Prahe sa práve nachádzam (či severnejšie alebo južnejšie ) ale z Václaváku to bude kilometricky fakticky 1:1 a zrejme sa zmenia aj aktuálne toky, takže potom bude treba to analyzovať podľa novej situácie. Ale ísť okolo Ostravy a po D3 to bude minimálne o 50km viac

1 lajk

Nie je to az taky kilometrovy rozdiel.

Dal som pin na Prazsku stanicu a druhy na zjazd Liptovsky Peter. To je presne 500km po D1 → I/50 → D1

D35 → D48 → D3 je to 520km

D1 → D49 → D1 je to 500km

D35 → D49 → D1 515km

D35 → D55 → I/50 → D1 550km (to je uz asi zbytocna zachadzka)

D1 → D55 → I/50 → D1 540km co je tiez celkom zachadzka

Otvara sa nam ja juhovychode CR celkom dost alternativ. To je fajn. Bude sa dat dobre vyhybat pripadnym zapcham

D35 + D55 po dokončení dajú dole cca 15km, D49 a naša R6 (čo je hudba budúcnosti) ďalšie kilometre, takže rozdiel oproti D3 sa zvýši (možno nie o 50km ako bol moj povodny odhad ale 35 určite) + musíš prejsť cez Žilinu mimo D3 ak nechceš ísť popod strečno alebo sa vracať za Hričov.

Ja si myslim že ak by bola postavana 2. etapa po tuto stvorprudovku bola by to parada.

Cez ZA z D1 na D3 je stvorprudovka s 80km/h a iba dvomi semaformi pre chodcov, tak tam sa clovek moc nezdrzi. Stoji sa pred a za KNM, co D3 vyriesi. Mna uz aj tak navigacia casto taha cez D48→D3, ked idem z Prahy/DE.

Jazdím pravidelne Brno - východ SR a už sa vyhýbam Buchlovským vrchom cez D1 + D55. Je to síce “bližšie naokolo” ale priemerná rychlosť je oveľa vyššia

S tymi vzdialenostami je to trochu zamotane, lebo napr. ked idem do DE cez CZ, tak je to 1000km, cez AT je to 1100km, ale casovo je to +/-5 minut rovnake.

To je pravda. Aktualne nic lepsie ako vzdialenosti nemame :slight_smile: Som zvedavy, ako sa po dostavani D35 zmenia intenzity okolo Brna a Olomouca. To budu rozhodujuce faktory. Moj osobny tip je, ze D35 sa spomali, ale v Brne ostanu zapchy ako stale, takze to bude lepsie severom.

2 lajkov

Uvidime kolko pomozu v Brne zkapacitnenie krizovatky D1/D2 a celkovo vsetky stavby ktore sa tam robia a budu robit. V spicke ja uz davno nechodim od ziliny na prahu cez brno ale idem Severnou trasou,Zaroven ale uvediem ze mne vyrazne vyhovuje prijazd do prahy po D11