D4 Rača - Záhorská Bystrica

to je sice mozne, ale ked budu vajnory aj cierna voda moc vyskakovat ma zmysel to jednoducho vypustit ..

ked chcu dalsiu MUK nech si ju zafinancuju ..

urcite ano, ved aj ja som o nezmyselnosti navrhnutych/chcenych MUK v severnej casti BA pisal viackrat

Ja sa uz nechcem opakovat, ale po Racu by to potiahnut mali. Samozrejme bez MUK Cierna Voda. Uf a zasa sa opakujem :slight_smile:

Kazdopadne je aj v plane stavat najprv usek Jarovce-Ivanka. Usek Ivanka-Stupava je v nizsom stadiu pripravy a ktovie, ci sa tiez nebude stavat etapovito.

tunel karpaty ma casuuu ale ked to nepotiahnu po racu bude to len polovicate riesenie (opat raz)

pohodak, citaju nas, pripravuje sa aj D4 Ivanka-Raca :slight_smile:

D4 Bratislava Jarovce - Rača, DÚR, DSZ - Predbezne oznamenie
e-vestnik.sk/#EVestnik/Detail/29711

Pri vyhlaseni tendra uz musi byt zvoleny variant - ktory z variantov napokon vyhral ? Suskalo sa o variante 7c

ale docela chytro to rozdelili, keby mali problem s vajnorami .. takto to fakt moze dopadnut, ze vajnory nic nebudu mat :slight_smile:

Az teraz som si vsimol, ze sa jedna o tender na 2 useky - Jarovce-Ivanka a Ivanka-Raca. Bolo by naozaj skvele, ak by sa spustali tieto 2 useky spolu, pripadne rovno aj tendrovali, ak to bude formou PPP.

Nechcem byt zlomyselny, ale ja by som to tym Vajnorom aj celkom prial (ze nebudu mat nic), za ten ich debilny postoj.

Ja zase nechapem zmysel zapusteneho variantu na tejto vizualizacii:
gallery/image_page.php?album_id=64&image_id=10820

OK, argumentuju ze pri zapustenom variante sa znizi hlucnost, ale ja si predstavujem zapusteny variant (resp. tunelove / bio koridorove riesenie) tak, ze je tam zabezpeceny aj volny pohyb zveri, ludi atd…

Ako prejde niekto peso, na bicykli, na koni cez tento paskvil, ked mu v tomu brania protihlukove steny na tych vetvach krizovatky (a samotne vetvy krizovatky)?
Cize tato MUK tam robi z toho zapusteneho variantu vlastne nezmysel.

Presne tak, okrem toho uplne znehodnotia NPR Sur (necudoval by som sa, ak by to bolo cielom niektorych obyvatelov CV).

Par dni po predbeznom oznameni vyhlaseny aj samotny tender. Prekvapivo je v nom uvedena nielen DUR, ale aj technicka studia - ma sa nebodaj posudzovat este novy variant a nanovo opakovat proces EIA ?

e-vestnik.sk/#EVestnik/Detail/29929

Sme jednoznačne za variant 3.popred Ivánku pri Dunaji - teda najkratší , najekonomickejší a najlogickejší. Ide najmenej cez zastavané územia- v podstate lícuje letisko , ostatné dva varianty sa tiahnu medzi dedinkami, ktoré sú blízko seba , dotknú sa mnohých obyvateľov aj novej zástavby satelitov…cesta sa od Slovnaftu predĺži možno dvojnásobne…nechápeme prečo sa už dávno definitívne o variante nerozhodlo, živiť 3 varianty celé roky iba predlžuje a predražuje výstavbu tak potrebnej D4.

ako uz andrej spomenul v inej teme, povodny variant 3 je najdlhsi, ma dva tunely ide este blizsie k borinke, a hlavne nad borinkou, to by nikto z lokalnych nechcel, to by vyhovovalo len marianke

treba specifikovat, ze ktory presne mate na mysli ..

a co to ma s cestou na slovnaft ? a preco predlzenie dvojnasobne ? vsak tie dlzky su plus minus rovnake az podobne
nejake podklady by to chcelo, ci nebodaj myslis este stare plany D4, ked nebola definovana ako nulty okruh bratislavy ?

EIA ma od 7.2. zaverecne stanovisko: odporucany variant 7c:
eia.enviroportal.sk/detail/dialn … anka-sever

Cize nic sa nezmenilo a tunel Karpaty bude mat 10 500 m (to bude zase kriku a zavisti :slight_smile: ).

Znamena to, ze aj obyvatelia Marianky a Vajnor su uz spokojni, alebo je to cisto len stanovisko MZP ?

Vajnory presadzovali 7b - tj zapustenie do tunela. 7c je to iste co 7a v danom useku. Cize nemyslim, ze su spokojni.

Kiez by sa len cim skôr dohodli. Usek Ivanka-Raca je taktiez mimoriadne dôlezity a bolo by dobre, keby sa realizoval spolu s usekom Jarovce-Ivanka, pricom podla medialnych vyjadreni je takato snaha.

Inac zapustenie do tunela by bolo v tejto oblasti extremne nakladne vzhladom na to, ze sa jedna o uzemie vedla Sura - t.j. uzemie, ktore este pred 2-3 000 rokmi bolo pod vodou rovnako ako je dnes neuseedlerske jazero v rakusku.

Andrej,

to je podla mna aj dovod, preco to bolo od zaciatku jasne, ze je to nerealizovatelne … ad 1 naklady na vedenie dialnice “vo vode”, pretoze sa staci pozriet na sursky kanal a jeho vysku pocas vacsich dazdov a … ad 2 narusenie prudenia spodnej vody v tejto oblasti by mohlo sposobit mnohe ine nepredvidatelne skody nielen pre Sur ale aj okolite obce.

Vôbec netreba diaľnicu zapúšťať do zeme, úplne by stačilo ju prekryť. Tým by síce vznikol akýsi zelený val, ale všetci by mohli byť s týmto riešením spokojný.