D4 Bratislava Jarovce – Ivanka sever

V akom štádiu je príprava PPP projektu pre túto časť? Kedy nám to vážne oznámi nový vicepriemer?

novinky z enviroportalu

enviroportal.sk/sk/eia/detai … anka-sever

• MUK jarovce sa zlepsila a nebudu tam dva kruhace na I/2, ale vlastne dve MUK, aj ked podla mna sa to dalo vyriesit lepsie a lacnejsie, ale stale lepsie ako hlupe kruhace

• zmena MUK ketelec, ktora uz bola publikovana v ramci useku R7

• negativum su dve odpocivadla rovinka, myslim si, ze by tam malo byt jedno velke pristupne z oboch stran, aj ked tu sa to mozno uzivi …

• MUK Rovinka urobi I/63 dost excentricku (asi kvoli prekladakm VVN), ale zaroven teoreticky umozni mozno obchvat rovinky/dunajskej luznej v trase byvalej R7 variant C, kazdopadne by sa tam hodili kolektory ..

• super sprava je ze vypustili krizovatku most pri bratislave ale je tam naznacenie napojenie R1 a zaroven aj privadzaca aka predlzenie galvaniho, co by bol super krok, keby sa podobne ako R7 predlzila R1 az po MUK galvaniho

• z krizovatky MUK zapad vypadla jedna vratna vetva na staru senecku smerom do mesta, co je v poriadku vzhladom k upravenej krizovatke D1/D4

• je tam naznaceny vychodny obchvat vajnor, ktory by podla mna byt skor realizovany ako tie hlupe kolektory, velmi by vajnoram pomohol

usek MUK Jarovce - MUK rovinka

[album_photo]18881[/album_photo]

usek MUK rovinka - MUK Ivanka sever

[album_photo]18882[/album_photo]

Mám to chápať tak, že tie úseky, ktoré sú v tom zozname označené ako D 33,5 budú stavané ako 4-pruhové s rezervou na 6 pruhov?

Neviem inak, aký zmysel má zúžiť diaľnicu medzi križovatkami Rusovce a Jarovce, keď už 6-pruh, tak by bolo logické potiahnuť ho až po D2, teda križovatku Jarovce.

v textovej casti je k tomu napisane, ze sa ma presne toto zvazit, ci sa neurobi rezerva rovno aj v useku medzi tymito dvomi krizovatkami. tam sa zjavne vychadzalo z toho, ze by sa musela prebudovat terajsia cast od D2 po jarovce.. ale tu budu musiet aj tak z vacsej casti postavit nanovo ..

a hej, realne sa neplanuje ziadna cast budovat rovno na 6 pruh, ale s rezervou
nicmenej aj to je na slovenske pomery obrovsky posun vpred

inak MUK rovinka by by sa ozaj mohla urobit minimalne s kolektormi na I/63 .. ak nie 2+2

Aj len rezerva na 6 pruhov by bola na slovenské pomery obdivuhodná. Ja ako megaloman by som prijal rezervu aj medzi Ivankou a Račou. Hlavne ale aby tá rezerva bola aj na moste cez Dunaj, lebo by nebolo dobré, ak by sa rozšírenie na 6 pruhov riešilo na tomto moste na úkor odstavného pruhu.

ako bolo uz spominane, aj samotny most bude budovany s rezervou, a vlastne ten bude rovno na 3+3, akurat, ze zo zaciatku tam bude velmi siroky odstavny pruh ..

rezerva na v podstate vnutromestskej casti raca - ivanka by urcite bodla, ale zase radsej budem ak sa postavi naznaceny obchvat vajnor ..

Veď to, narozdiel od úseku Jarovce - Ivanka je úsek Ivanka - Rača bude vlastne vnútromestská komunikácia, teda okrem tranzitu sa tam bude motať aj dosť lokálnej dopravy. Nebolo by dobré znovu zopakovať tú chybu, keď sa vnútromestská D1 postavila iba 4-pruhová. Ďalšou možnosťou by bolo východný obchvat Vajnor akoby predĺžiť v podobe kolektorov pozdĺž D4 až po križovatku Rača.

mimimálne most by tam mal byť na 2+2. mohli ZVN a VVN viesť zemným káblom… toľko miesta by tam zrazu bolo.

Urbanistická štúdia diaľnice D4 Bratislava, Jarovce – Bratislava, Rača
ndsas.telekomdrive.sk/public.ph … 5&download (436 MB)

tu su nejake vizualizacie.

az na tu katastrofalnu krizovatku cierna voda to vyzera super, a najma ze pocitaju pri tom moste cez dunaj aj cyklistami a chodcami

viewtopic.php?f=35&t=19399

Avšak zdá sa, že sa nepočíta s mostom 3+3 pruhy, či to len tá vizuálizácia je 2+2?

ak som to spravne pochopil, tak most mal byt s rezerviu na 3+3, na co sluzi siroky odstavny pruh - ten je aj vo vizualizacii

Akosi sa mi ten odstavný pruh nezdá dostatočne široký na tú rezervu, možno len zle vidím, predsa je to len vizualizácia. A vizualizácia nie je až tak dôležitá pri súčasných stavbách (väčšinou ide o stavby cez žltý FIDIC), uvidíme čo bude v projekte a čo sa reálne bude stavať :wink: .

Ten most sa mi páči. Ale aby to nedopadlo ako pri SP. Hrhove.
Odstavný pruh by mal mať, keď sa tam bude jazdiť 130.

19.9.2014 bolo začaté územné konanie o umiestnení stavby „Diaľnica D4 Bratislava, Jarovce - Ivanka sever“ a o využití územia na kompenzačné opatrenia diaľnice D4 Bratislava, Jarovce - Ivanka sever
http://www.biskupice.sk/files/documents/stavebny-urad/cestar7ad4/oznam%20o%20uk%20na%20d4.pdf
Zaujímavé, že len po Ivanku. Zarážajúce je, že na tak veľkú stavbu dali minimálnu lehotu na vyjadrenie 7 pracovných dní. :imp:

bolo vydane uzemne rozhodnutie. Viac tu: biskupice.sk/sk/Miestny-urad … .html?ind=

zdravím vás, viete mi niekto poradiť kde by som mohol nájsť tento dokument ? na vyššie uvedenej webstránke je už nedostupný. ďakujem

Mozno tu obchvatbratislavy.sk/sk/dokumenty

Ďakujem, ale akosi ten dokument EIA Ivánka sever - Rača nejde otvoriť. Potrebujem nájsť nejaký dokument ktorý pojednáva o tom, ako budú riešené súčasné existujúce cyklotrasy v oblasti Rače a Vajnor (napr. JuRaVa), dotknuté výstavbou D4 -ky počas výstavby, resp po jej ukončení.

peter964 mozno ti toto pomoze:

Pre zabezpečenie prepojenia územia mestskej časti Vajnory s územím NPR Šúr je navrhnutý,
severne od križovatky Ivanka – sever, ekodukt, ktorý do budúcna umožní tak migráciu živočíchov
ako aj zatraktívni územie pre obyvateľov a návštevníkov mestskej časti. V nadväznosti naň
uvažuje riešenie s doplnením plôch krajinnej zelene, ktorá by prepojila biokoridor idúci pozdĺž
Račianskeho potoka prostredníctvom navrhovaného ekoduktu so Šúrskym kanálom
a nadregionálnym biocentrom v priestore okolo NPR Šúr. Uvedené plochy zelene by mali zároveň
zmierniť vplyv diaľnice D4 na obytné územia mestskej časti Vajnory. S využitím ekoduktu sa
uvažuje i pre prepojenie cyklotrasy vedúcej popri Šúrskom kanáli s územím Vajnor.

Viac info v prilozenom dokumente