D4 Bratislava Jarovce – Ivanka sever

Čo znamená MGZS?

Skus sa spytat toho, kto to projektoval ci schvaloval, ja netusim.

To mi pripomína, že niekedy pred 30-40 rokmi sa v Bratislave objavili zákazy vjazdu s dodatkovou tabuľkou “D.O.V.P.”. Kto vie, čo to znamenalo?

MGZS su objekty zariadenia staveniska , aj ked uz si nepamatam co to prve pismenko znamena.. pouziva sa GZS co su globalne zariadenie staveniska. asi to MGZS su mimo globalne zariadenie staveniska

DOVP tipujem na dopravnej obsluhe vjazd povoleny.

Hm, takze “Komunikacia mimo globalne zariadenia staveniska uzatvorena obchadzka po korune hradze”. Fakt to hned dava vyznam :cry: Ti ludia, co vymyslaju tie texty, sa snad musia hladat v spisskych osadach alebo kde.

Ehmmm, len aby tí osadčania boli schopní písať i čítať. :smiley:
Na veselšiu nôtu. Môj bývalý kolega s vysokoškolským vzdelaním, Maďar, ktorý veľmi dobre ovláda slovenčinu, mi so smiechom raz povedal, nad čím trochu dlhšie uvažoval, lebo si najprv myslel, že ide o nejakú skratku, iniciály. Išlo o tabuľky v areáli stavenísk: OBJEKT STRÁŽENÝ PSOM, ktorých je plno nielen v Bratislave. Po istej chvíli prišiel nato, že ide o isté najstaršie zdomácnené zvieratko a nie nejakú skratku SBS apod. :wink:
Aj preto nerozumiem tým cifrovaným skratkám, ktoré nevie rozlúštiť ani Slovák, nieto Neslovák. Aj tie dodatkové tabule pod značkami mohli byť riešené jednoznačnými piktogramami, ktoré by boli zrozumiteľné i cudzincom.
[size=77]1067[/size]

Na Yahoomaps sú družicové snímky aktuálnejšie ako na Googlemaps.
[album]42340[/album] [album]42341[/album]
[size=77]1071[/size]

Dnes som prihodil zopár foto z víkendu
gallery/image_page.php?album_id=265&image_id=42637

Zopar fotiek z MUK Rusovce. Je to fotene 3.9.2019 (nie ako je uvedene omylom v popise 9.3.)
dialnice.info/gallery/image … e_id=42775

Red-Hawko vďaka za foto z mosta. Hlavne táto je zaujímavá gallery/image_page.php?album_id=265&image_id=42644 . Berdy, čo má Eurovia nemajú zvláštnu pojazdovú konštrukciu na ukladanie dvojice krídel. Na východe v úseku Jánovce -Jablonov na východ od Levoče Hrhovský a Doľanský Berd pre most takúto konštrukciu nemal, krídla opierali autožeriavom. Podobne bolo na úseku Fričovce Svinia na mostoch cez Štefánsky a Lazný potok. O tých mostoch by Jaro a ViliKe mohli vyprávať.

Zda sa, ze meskanie statu pri vystavbe krizovatky D1xD4 sa podarilo vyriesit

Otazka je, co je za tym a co na verejnost nepreniklo.

Ale ale, zrazu sa da viest dialnica aj ponad? Paneboze, oni to normalne lepia za pochodu, len aby nejako bolo… Ale nech, hlavne nech sa to dokonci, ked uz sa na to rozmrdalo tolko penazi.

Ale však stále tam hovoria o tom ze d4 pôjde popod D1 tam sa skorej bude jednať o to ze tam budu nejaké otravné esicka co obchádzajú konkrétnu parcelu.

Toto sa lepí odkedy to pociatek vysutazil… Arpi možno robí chyby ale ten stav v ktorom dostal rezort… Však co bolo rozostavané to bolo treba lepiť

Priestor MÚK mal slúžiť na obchádzkovú trasu. Toto nebude možné.

Zatial vystavba dialnic a ciest v okoli Bratislavy nesluzi na zlepsenie situacie, sluzi len na jedine, vytvorenie novych uzkych hrdiel na blokovanie dopravy do a z Bratislavy, aby sa lepsie predavali koterce v 40 poschodovych novych panelakoch.
Momentalne je neziaduce nieco dokoncit, dolezite je vytvorit stavbu a obmedzenie.
Roky obmedzeni ktore su tu uz spravene nikdy v zivote nedobehne zlepsenie situacie po eventualnom dostavani.
Vystavba a rozvoj ma zmysel len ak nezhorsuje situaciu. Momentalne sa vystavba robi len na zhorsenie situacie.

V sucasnosti je cely vystup na vychod z Bratislavy severne od Dunaja obmedzeny na
400aut/h Slovnaftska (semafor pri Lukoil)
900aut/h Kruhac vo Vrakuni
800aut/h Stara Senecka plus D1 (semafor pri Zlatych Pieskoch)

400aut/h vyjazd na D1 z Gagarinovej, plus Popradska, plus Ulica Svornosti obmedzene semaforom pri Lidli na Gagarinovej
400aut/h Racianska, obmedzena do jedneho pruhu a semaforom na namesti Biely Kriz

To je dokopy 2900aut/h! Tato intenzita je dosiahnutelna na vyjazde z hociktorej dediny na Slovensku ktora ma jeden neblokovany pruh.
Celkovo okolo 35.000 aut/24h. Z 600.000 mesta ktore potrebuje kapacitu na vychod okolo 160.000 aut/24h.

Dnes som si vsimol, ze na karpatskej strane krizovatky d1×d4 sa zacalo s ukladanim betonovych nosnikov na stlpy.

na google mapach su nove satelitne snimky. je pekne vidiet co uz je vyasfaltovane a kde su hotove mosty

za pár mesiacov sa má otvárať D4 Ketelec - I/63 a R7 okolo Rovinky a Dunajskej Lužnej? Bude tam vôbec nejaká úspora času oproti I/63?

Bude. Už len oproti samotnému prejazdu Šamorínom a DL+Rovinka sa ušetrí čas.
Samozrejme ten sa potom stratí státím v tej istej kolóne, ako na I/63 po ich zliatí dokopy pred Biskupicami, pokým sa nedokončí celý projekt D4/R7.

zmluva na krizovatku D1/D4 podpisana sokujuco s doprastavom .. v januari maju zacat stavat