Andrej dakujem ze normalne strucne vysvetlenie.
A koncesionar teraz nacenuje v tendri podla coho? Podla DUR? A potom ako da cenu dostane DP, ktore bude odlisne a ma to spravit za cenu, ktoru spravil podla inej dokumentacie?
V tychto procesoch sa nevyznam, len ma to zaujima ako to je. Nema DP vypracovat koncesionar?
Ja tam vidim iba DSP, doplnenie DSZ a 8a pre zmenu voci EIA. Ale tiez by som rad vedel, preco je vobec potrebne DSP, kedze projekt si vypracovava sam koncesionar.
ANDi, ako napisal Andrej, cez Sur nie … Ta krizovatka nie je skareda len z inzinierskeho hladiska ale aj z hladiska, ze vobec existuje. nema tam co hladat / napojenie na lokalnu cestu 3. triedy, s totalne nevhodnymi parametrami v intravilane CV a kopou nedoriesenych veci (neexist. chodniky, ktore sa nedaju urobit, pretoze obec v minulosti prinutila obyvatelov si tie pozemky medzi cestou a ich pozemkami odkupit, ti zas pozasypovali (niektori) odvodnovacie kanaly popri ceste a pod.) cize bezpecnost na tej ceste je katastrofalna a teraz sa tam napoji dialnica? Ak ratam teda so scenarom, ze dialnicna pripojka privedie do obce viac dopravy = zle je. Ak ratam s opacnym scenarom, ze teda dialnica po racu praveze odvedie smer PK z cesty na CV na smer cez Svaty Jur, tak potom efektivnost tejto krizovatky pre par ludi, ktori byvaju na zaciatku CV (pretoze ti co byvaju vo vzdialenejsich castiach budu mat efektivne pripojenie cez krizovatku Triblavina na D1) je na zaplakanie = opat zle.
Zaujimave je, ze ty si nakreslil obchvat CV “nalavo” od CV, ale realne sa od krizovatky Triblavina na D1 planuje obchvat CV “napravo”… Pricom v starych planoch bolo potiahnut ho az po Vajnory a napojit sa na Vajnorsky “vychodny obchvat”, zhruba v traase planovaho zeleznicneho prepojenia medzi Vajnormi a PK. To by vsak uz bolo v mieste krizovatky D1/D4, cize v najnovsich planoch ani tuto cast nevidno, tj konci v krizovatke Triblavina. To "potiahnutie na smer Vajnory vidno zcasti v doplnku UP Chorv Grobu (tzv. Park City) tuto: gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=5266
vcera som videl nejake stroje za Račou v smere na Sv. Jur na ll/502 - nemôžu to už byť nejaké zemné práce pre novú križovatku na D4 ?
Nie, este nie je ani tender.
Tie stroje tam pripravuju zeminu na úpravu terás v priľahlých vinohradoch. Chodím tade skoro denne na biku. Takže žiadna súvislosť s D4.
pekne si to nazval “úprava terás v priľahlých vinohradoch”
je to len obyčajna skládka "zeminy"z celej BA
zmena projektu na enviroportale..
asi najvacsie zmeny su v krizovatke cierna voda (aj ked je skoda, ze ju nezrusili uplne a namiesto nej nepostavaili vychodny obchvat vajnor, malo by to radovo vacsi prinos)
Preložka cesty III/1082 v km 1,363 D4 v križovatke “Čierna voda”, (objekt 111)
Zmeny oproti DÚR:
- Optimalizácia smerového vedenia vzhľadom na plynule napojenie na okružné križovatky
- Úprava výškového vedenia vzhľadom na výškovú zmenu trasy D4 v koridore križovatky a z dôvodu dodržania prechodového prierezu pre mostné objekty 202 a 203.
- Pred okružnou križovatkou OK1 sa doplnil by-pass na obj.112 – CEPIT (výsledok aktualizácie dopravného modelu pre DSP a kapacitného posúdenia OK1)
- Zmena okružnej križovatky OK2 z DUR na špirálovitú okružnú križovatku (výsledok aktualizácie dopravného modelu pre DSP a kapacitného posúdenia OK2), zmeny sú zrejme zo situácie OK2
- pripájací pruh na vetve VA-CV2
- Odbočovací pruh na vetve VA-CV1
- Odbočovací pruh na vetve CV-VA
- By-pass medzi vetvami CV-VA a VA-CV2
- By-pass medzi vetvami VA-CV2 a VA-CV1
- Úprava smerového vedenia cyklotrasy, vzhľadom na plynulé napojenie na plánovaný cyklomost nad Šúrskym kanálom
Na enviroportali sa objavili zmeny vyplyvajuce z DSP: enviroportal.sk/sk/eia/detail/di … ever-raca-
pozn. to je k nadvazujucemu useku Ivanka - raca co uz pridal aj aquila, poprosim o zmazanie
Ziadost o vydanie stavebneho povolenia:
telecom.gov.sk/index/open_fi … 007270.pdf
Stavebne povolenie D4 Bratislava, Ivanka sever - Rača:
telecom.gov.sk/index/open_fi … 010400.pdf
Trochu mimo O.T. ale pozeral som účastníkov stavebného konania a kukám, že p. Slávik (7.1) nesmie chýbať.
(Ľuďom pohybujúcim sa v stavebníctve asi netreba vysvetľovať o akú kreatúru ide. Mal som tú česť prísť s ním do styku.)
Bol som prekvapeny, ze na D4 nepozadoval ziadnu sochu alebo fontanu. ![]()
Skôr tú betónovú vaňu ![]()
Podaný rozklad voči stavebnému povoleniu mestskou časťou Bratislava-Vajnory
goo.gl/t1gh1r
musi sa nechat, ze mrva sa ozaj motivacne ohana .. musel byt ozaj silne motivovany .. skoda,ze neni tak namotivovany pri inych cinnostiach vajnor, typu vajnoria, alebo nebodaj vychodny obchvat .. ale tam nema zjavne ziadny jeho dobrodinec pozemky ..
jaaaj, velmi by som mu prial nech mu zrusia tu MUK vajnory a to by uz bol len spokojny ..
najma je srdcervuce, ze pozaduje most pre developerov do nemeckej doliny a CEPIT .. ako keby nestacila samotna MUK, kde su vetvy do CEPITu dlhsie ako by bola dlzka vychodneho obchvatu vajnor …
a hej asi 2 strany blabla o kolektoroch ..
ak by prišli o kolotočovú MÚK tak to môžeme patrične osláviť ![]()
Najsamlepsie keby sa zrusila MUK Cierna voda.
idem grcat , ja uz nevladzem tuto temu ani sledovat. Clovek sa tesi ze konecne stavebne povolenie , ze konecne nebudem muset cestovat cez nechutne vajnory a jeho maly kruhac a bac , zas to je posunute na XY. Ja sa toho asi ani nedozijem …