D4 Bratislava, Ivanka sever - Rača

kedze tento usek je rieseny samostatne aj na urovni EIA, zrejme zamerne, tak mu vytvaram aj samostatny thread

enviroportal.sk/sk/eia/detai … sever-raca

je super, ze sa pocita aj cyklotrasou..

[album]18880[/album]

tu je aj detail uplne ze sialenej krizovatky Cierna voda, a dost divokej krizovatky Raca
pricom zapadny obchvat vajnor by priniesol viac .. ale tie krizovatky mohol vymyslat fakt len nejaky sialenec ..

enviroportal.sk/sk/eia/detai … ialnica-d4

A uz je vybraty variant?

neviem ci je vybraty variant ale ta cyklotrasa je od mostu za vajnorami aj cerstvo urobena

ta krizovatka cierna voda je jeden strasny paskvil. celu by som ju zrusil… cyklotrasa sa buduje, samozrejme cierna voda nic, ide to len po blahutov kanal tam je uz polozeny asfalt, cast od kanala po vajnory uz ma obrubniky … viac na jurava.sk

problemom je to, ze cast medzi vajnormi a CV je okres pezinok, kataster svaty jur, tych to velmi nezaujima a ChGrob tam sam nemoze riesit nic vlastne…

Aj pre tento usek bolo vydane UR:
minv.sk/?info_OBUBA_vystavba&subor=206345

Prehladna situacia:
minv.sk/?info_OBUBA_vystavba&subor=206343

stale som presvedceny o tom, ze MUK cierna voda by sa mala vypustit a urobit sa namiesto nej vychodny obchvat vajnor ..

alebo urobit tu krizovatknu jednoduchsiu, lebo toto je zvratena podoba ..

V obchvat Vajnor by pomohol, keby sa nerealizovala D4 v useku Ivanka-Raca, po vystavbe D4 uz jeho vyznam upada. Ta MUK vsak mohla byt podstatne jednoduchsia. 4 km usek na rovine a bude v prepocte na km jeden z najdrahsich…

Keď som sa na to kukol, nechcel som veriť tomu čo vidím. . . ktorý lobista pretlačil tú križovatku “Čierna voda” do plánov? Veď D4 má odviesť prevažne nadregionálnu dopravu a nie byť cestou pre developerov.

autobild.cas.sk/clanok/193844/ke … a-hlavolam
trosku starsi ale kedze sa to ide stavat takto, tak stale aktualny :smiley:

Ten clanok je mimo, krizovatka D1xD4 je dobre ze bude takato, nebudu tam nebezpecne preplety, treba si uvedomit aka tam bude premavka.
Krizovatku D4xII/502 nie je z priestorovych dovodov velmi ako inak riesit.
Krizovatka Cierna Voda je samozrejme nezmysel od zaciatku.

Uz aj bez krizovatky Cierna Voda by tam bola tucna premavka, takto tam bude este tucnejsia.

Takáto podoba križovatky čierna voda je výsledkom rokovaní a kompromisov s Vajnormi. Ich požiadavka bola viest diaľnicu d4 po teréne, diaľnicu d1 križovat pod úrovňou d1, napojenie cepitu na diaľnicu, bezkolízne prevedenie cyklotrasy Jurava cez cestu a diaľnicu d4, prevedenie zony oddychu ekoduktom ponad D4 a cestu do cepitu.

Mesto Bratislava nemá na obchvat Vajnor, križovatkou čierna voda a jej usporiadaním bude dosiahnute primárne vedenie dopravy z čiernej vody na diaľnicu d4 distribúciou buď na Raciansku radialu alebo na d1 a senecku cestu

Ak nemá Bratislava na obchvat, tak by sa tým mal zaoberať VÚC. Ak ani VÚC na to sám nemá tak by ho mohla pomôcť SSC.
Nemali by sme lokálnu dopravu tlačiť na diaľnicu, len preto, že to zaplatí niekto iný. NDS to zaplatí na úkor inej D/RC stavby…

Preco vsak nemohla byt riesena podla jednoduchsieho povodneho navrhu s vedenim cesty Vajnory-CV ponad dialnicu?

Mám z toho mierny chaos. Mne to z tohto (čiže z požiadaviek Vajnôr) vychádza na: D1 viesť popod D4. Alebo sa mýlim? :neutral_face:

avsak tato MUK bude pomaly drahsia ako obchvat vajnor, odhliad od toho, ze preco sa musi stavat pristupova cesta pre CEPIT zo statnych penazi, ked ten projekt realne ani len neexistuje a na obchvat vajnor nie je ?

ta krizovatka vo vajnoroch je sialene zla, ale mozno bude mat ten brzdiaci efekt, ze rady budu koncit az v grinave z ciernej vody :smiley: horsie bude, ked budu blokovat samotnu D4 …

stale nechapem, preco si v tomto pripade stat nedupol a nedalo sa to poriesit jednoduchym stylom, vsak ta krizovatka je uplne katastrofalna ..

Tak tá križovatka D4 s cestou Vajnory-Čierna voda je hrozná, ešte tá varianta čo teraz zverejnil Andrej (tiež už bola myslím v rámci alternatív navrhovaná) je ako tak v pohode - hlavne je jednoduchšia a pre prejazd zrozumiteľnejšia.
tie súbežné čierne čiary s D4 na mapke sú kolektory, alebo len obyčajná súbežná cesta k ďaľšej križovatke..?

takze vajnory si problem vyriesili a maju co chceli … a cez ciernu vodu bude vlastne dialnicny privadzac … pricom v planoch je cesta / obchvat CV (alebo na co sa to vlastne pripoji krizovatka triblavina???) polodedina cierna voda bude mat vlastne 2 pripajace na dialnicu … tazky “luxus” toto…

ta krizovatka tam proste nema co robit, ta cesta na ktoru sa napaja je proste uplne nevhodna ako prijazd na dialnicu. Cize prvy krok noveho starostu v ch.grobe by mal byt objednat aspon 3-4 semafory s cervenou vlnou na trasu pezinska-vajnorska-D4 … este par retarderov a kruhacov by to chcelo :slight_smile:

toto je miesto JP tunela Karpaty

goo.gl/maps/X4Tpd

Konečne som sa dokopal k tomu aby som dal foto ešte z 23.12.2014 z budúcej D4 Ivánka sever - Rača. Len tak pre zaujímavosť ako to vyzerá, keď na týchto pekných miestach nevidno ešte žiadne stavebné mechanizmy.
gallery/image_page.php?album_id=266&image_id=24422